Vart ska man äta i Miami Beach? (Glutenfritt)

Frukost/brunch

Låt mig börja tipsa er om ett frukost och brunchställe. Det finns nämligen ett dunderställe för just den typen av mat här i Miami som heter Dreamer Acai Juice Matcha. Jag har bara testat deras Acai Bowl som heter ”Paradise” men wow vad gott det är! Alla deras bowls är dessutom glutenfria och veganska vilket för mig med celiaki uppskattas något enormt. De serverar allt möjligt mumsigt och menyn hittar ni här så titta på den och ta er sedan dit om ni befinner er i Miami och vill njuta av allt från en lätt lunch, lyxfrukost, morgonkaffet eller eftermiddagsfikan. De har öppet 07-21 alla dagar utom söndagar då de har öppet 07:30-20:30.

Hittills har jag varit på Dreamer Acai Juice Matcha för att sitta ner och äta på plats en gång, hämtat take away två gånger och beställt till skolan genom UberEats en gång så man kan nog kalla mig en nöjd kund.

Det finns även några andra liknande ställen som också håller galet bra klass och erbjuder ett brett sortiment men inom den hälsosamma kosten. Dessa ställen har även dem glutenfria alternativ.

• Pura Vida - allt går att få glutenfritt mot vanligtvis 2 dollar extra kostnad dock.
Meny hittar ni här

• Carrot Express
Meny hittar ni här

• Under the Mango Tree - osäker på om granolan till deras smoothie bowls är glutenfri men de har andra vanliga smoothies som är mycket goda. Veganska alternativ finns för bland annat osten till deras toast.
Menyn hittar ni här

Hur gott ser inte det där ut? Och ni ser ju hur glad och nöjd man blir av att få in sin ”Paradise” Acai Bowl där. ;)

Joe & the Juice är också en favorit men mer när det kommer till att ta något snabbt på vägen. Här finns många Joe & the Juice som ligger längs lite större vägar vilket gör det smidigt att svänga förbi på väg till något annat. Min favorit juice där heter ”Green Sport” och innehåller gurka, ananas och äpple. Den är ganska syrlig och väldigt uppfriskande. De erbjuder även olika sorters toast bland annat avokado och ägg där brödet är grovt och går att få glutenfritt vilket är perfekt som nyttigare alternativ. Dock tillkommer en liten extra kostnad för att få brödet glutenfritt. Menyn hittar ni genom att klicka här.

Middag

Mitt favoritställe att äta middag på här i Miami Beach är Maxine’s Bistro & Bar. Fantastiskt stort utbud med allt man kan tänka sig. Fisk, kött, husmanskost, sallader, pasta, pizza och hamburgare. Deras hamburgare har dessutom blivit utsedda till de bästa på hela Collins Avenue! De har även underhållning i form av liveband med en specifik genre varje dag till exempel Acoustic Monday, Samba Wednesday och Thursday Funk. Maxine’s har öppet 24 timmar om dygnet varenda dag vilket innebär att de självklart även serverar frukost och brunch. Den är också utsedd till den bästa Miami Beach men märkligt nog har jag inte fått chansen att testa den än.

Personalen är supertrevlig och hjälpsamma med om man vill lägga till eller ta bort och ändra rätten de har i sin meny. Jag har varit där så många gånger att jag tappat räkningen och servitören känner igen mig nu. De första gångerna beställde jag deras cobb sallad utan bacon och deras grillad laxsallad men sist jag var där beställde jag fiskfilé med potatismos istället för ris vilket de fixade utan problem! Dricksen ingår även här så man behöver inte hålla på och krångla med att räkna ut den efteråt vilket jag tycker är väldigt tacksamt. Menyn till Maxine’s hittar ni här.

Tyvärr har jag bara foton från salladerna men allting som folk beställer in ser väldigt väldigt gott ut! Inte minst deras lasagne och pizza (vet inte om dessa går att få glutenfria men det står på deras hemsida att de har glutenfria alternativ så om man frågar är det mycket möjligt)

När jag inte äter middag på Maxine’s gör jag det till 99% på Lincoln Road. Lincoln Road är en riktigt fin gata som galet bra shopping och mysiga restauranger längs sidorna. I och med att det är en lång gata innebär det också att man stöter på alla sorters tänkbara restauranger, asiatiskt, amerikanskt, italienskt, grekiskt och så vidare och så vidare. Det negativa här är att det kan bli ganska dyrt självklart beroende på vilken rätt du beställer men de lägger oftast på dricks här också vilket gör att det kan bli dyrare än du räknat med. Trots det är det väldigt värt att unna sig ett restaurangbesök där då och då, inte minst för nöjet att kunna ”peoplewatch”.

Märks det att jag gillar lax? Tror inte det. :’)

Mitt sista tips för en god middag är att ta sig till Espanola Way. Här snackar vi mysfaktor tusen och precis som Lincoln Road finns även här shopping. Det som skiljer sig mest mellan dessa skulle jag nog säga är att det finns mer underhållning på Espanola Way i form av ”trubadurer”, folk som sjunger på gatan eller gör något uppträdande. Helt enkelt förklarat så är Espanola Way mer som att äta middag i medelhavet medan Lincoln Road är Amerika.

Mellanmål/snacks

När jag blir sugen på något mellan måltiderna eller vill ha något gott på rummet på kvällarna brukar jag promenera till Walgreens vilket är som Ica ungefär. Vissa Walgreens är jättestora medan andra är mindre men oavsett storlek så har de bra utbud på allt smått och gott som man kan tänka sig vara sugen på. Jag har under den senaste veckan varit extremt sugen på vattenmelon, antagligen för att det varit så varmt och vad passar då bättre än svalkande vattenmelon egentligen? Det är även hit jag går för att köpa nötter, frukt, vitamindricka och proteinbars. Det finns också ett annat ganska stort pharmacy som ligger på Lincoln Road där priserna är lite bättre så om jag är sugen på lite extra mycket gott någon gång brukar jag ta promenaden dit.

När jag fyller på ”skafferiet” i garderoben på rummet går jag dock till Trader Joe’s vilket är motsvarigheten till Sveriges Maxi skulle jag säga. Där har de glutenfritt bröd, avokados och större utbud av allt som finns på Walgreens.

Allting från bilderna ovanför är inköpta på Walgreens. Salladen till höger går endast att köpa på ett av de större Walgreens som finns här. De har färdiga menyer men det är också möjligt att fylla i sin egen ”blankett” på vad man vill ha. Det är vad jag har gjort de gånger jag varit där och då väljer du allt från bas till topping till sås. Basen är brunt ris, quinoa eller risnudlar och toppingen är allt du kan tänka dig. Sås finns det också gott om att välja på samt om du vill ha den sidan om eller över halva eller hela. Som protein kan man välja på kyckling, tofu eller fisk om jag minns rätt. Väldigt bra alternativ till ett snabbare mellanmål men som absolut också funkar till både lunch och middag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229