Hur min skolvecka i Miami ser ut

En skoldag här kan bestå av allt från två till fyra lektioner per dag. Lektionerna är vanligtvis cirka 80 minuter långa och har ofta ett speciellt tema för varje lektion vilket gör att ingen är den andra lik. De kurser som jag läser är general english vilket är som en vanlig engelsklektion man har i Sverige där vi lär oss allt från läsförståelse, hörförståelse, grammatik och har mycket muntliga övningar. Denna kurs läser jag två lektioner varje dag. Sedan läser jag en kurs som heter Business Case Study. Den har jag på onsdagar och fredagar och där går vi igenom ett nytt fall varje vecka som vi analyserar och pratar om. Som namnet på kursen avslöjar är det alltså olika businessfall vi sätter oss in i. En annan kurs jag läser heter Lecture High och den är något flummigare. Här kan vi göra allt från att se en dokumentärserie på Netflix för att sedan prata om den till att få ut rap lyrics medan vi lyssnar och pratar om vad texterna till låtarna som spelas faktiskt innebär. Den kursen har jag dock bara en gång i veckan så det är okej.

Som ni ser på bilderna ovan varierar tiderna för när vi har lektioner, vissa dagar är det på morgonen/förmiddagen och andra dagar är det på eftermiddagen. Onsdagar är min längsta dag och det är väldigt tight med tiden att äta lunch på men då blir vi alltid släppta lite tidigare från Lecture High lektionen så det funkar ändå.

Utsikten från ett av klassrummen jag har lektion i ibland är inte helt fel. Den ser ni på bilden i mitten och är utöver skolans privata pool innan boardwalken kommer för att sedan kunna känna sand mellan tårna när man står på självaste Miami Beach.

Gällande läxor, inlämningar och prov så har vi cirka 2-3 läxor varje vecka (dessa gör man klart på 5-10 minuter), ett projekt som antingen ska lämnas in eller redovisas framför klassen samt prov på det vi lärt oss under veckan varje fredag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229