Hej hjärtan,

Jag vet inte riktigt hur man ska starta upp ett inlägg efter såhär lång tid... Mycket har hänt och de är också en av anledningarna till varför jag har legat nere med min blogg, det finns så mycket att berätta.

Jag har länge funderat på hur jag ska göra med min blogg och vad jag vill få ut av den, vilket fortfarande är ett pågående tänk i mitt huvud. Men har saknat att skriva här, även om jag inte skriver så mycket utan mer lägger ut bilder så har de varit ett tomrum att inte uppdatera här. Har bloggat i många år och de har varit ett av mina största intressen i så många år att de blivit en del av mig.

Vill kunna dela med mig av mina intressen och förhoppningsvis inspirera andra på olika sätt men vill också att ni som läser ska få lära känna mig som person också och inte bara utifrån mina intressen. Jag har inte varit så privat här och med de menar jag att jag inte berättar om mina tankar, känslor eller mitt mående överlag. Orsaken till detta är för att jag är rädd för att öppna upp mig såhär på sociala medier och det är för att jag vet också att de finns så många nyfikna människor som gärna gottar sig i andras liv och speciellt om man kanske mår dåligt. Tragiskt men sant och därför har jag inte velat gå in på djupa ämnen på min blogg innan MEN jag vill ändra på detta. Jag vill att ni ska få veta saker jag jobbar med och som jag har haft tufft med under mitt liv, saker som jag fortfarande jobbar med dagligen och med detta hoppas på att kunna hjälpa någon/andra.

-

Så, här kommer en av orsakerna till varför min blogg har legat nere ett tag.

Jag lever med stress, ångest och en massa vilja. Vilket inte är den bästa kombinationen alltid. Och för snart två månader sen sa min kropp ifrån ordentligt.. Jag har många gånger i flera år ibland känt av ett tryck i bröstet, ett tryck som gör de lite tyngre att andas och blir lätt andfådd. Men eftersom jag haft de så länge till och från så har jag inte tagit de på så stort allvar. Men de var något jag fick ta tillbaka.. För som sagt ca två månader sen så började jag på känna av detta tryck i bröstet och eftersom jag haft de innan så var de inte mer än så. Men de konstiga som jag reagerade på var att trycket inte försvann utan de höll i sig i en vecka och de blev bara starkare och starkare men trots de så jobbade jag ändå. Tycket gjorde ont, riktigt ont och jag hade svårt att stå en längre period då jag egentligen bara ville lägga mig och sova bort smärtan. Men sen kom fredag och jag skulle äntligen åka hem för att gå på helg men helgen blev inte alls som jag tänkt mig. Trycket blev bara allt värre och värre och jag kunde knappt ta mig hem ifrån tvärbanan.. Promenaden där ifrån tar knappt 5 min i vanliga fall men denna fredag tog de nästan mer än 15 min att gå. Trapporna upp till lägenheten kändes oändliga som om dom aldrig tog slut men väl framme så öppnade jag dörren men kunde knappt böja mig för att ta mig mina skor.

När jag väl lyckades så gick jag in för att lägga mig i sängen då jag bara ville sova bort smärtan.. vilket inte gick då de fanns inte någon position att ligga i utan att de gjorde ont men tillsist så fick jag halvsitta upp för då gjorde inte lika ont längre och då kunde jag somna till. Efter någon timme vaknade jag och de var bara värre.. Jobbigt och andas, vartenda andetag gjorde fruktansvärt ont, jag kunde inte heller röra kroppen då smärtan var utöver något jag varit med om innan.

Ringer 1177 och berättar situationen, de är stress relaterat säger de i telefonen och jag borde försöka göra mitt bästa att komma ner i varv men eftersom smärtan i bröstet satt på vänstra sidan kunde de också vara hjärtat men de berättade att om jag inte kommer ner i varv om någon/några timmar så måste jag åka in. Lyckas väl somna efter alla om och men, men vaknar runt kl. halv 2 på natten. Smärtan var olidlig och min andning var som att andas i ett smalt rör. Fick knappt luft och jag kunde inte dra några djupa andningar.. Kunde heller inte röra kroppen men efter ca 10 långa minutrar lyckas jag röra armarna för att sätta mig upp. Tar min telefon och ringer mamma haha. Alltid mamma ska ni veta <3 Men jag gråter och de gör de ju värre med andningen, har svårt att återhämta andningen efter att ha gråtit. Men efter att ha pratat med mamma ringer jag 1177. Jag måste åka in akut till Södersjukhuset, (då de är de närmsta sjukhuset). Jag får tur att få hjälp direkt men de är för att de kunde vara hjärtat.

Jag får ta blodtrycket, blodprov osv. Får ligga över natten. Träffar läkare och dom säger att hjärtat ser bra ut men de vill ta några ytligare tester för att vara på säkra sidan men även dom ser bra ut, tack och lov.

Men de ville att jag ska träffa en specialistläkare, så kl. 14.00 så kommer läkaren och undersöker. Men får de talat till mig att du är ung och detta tryck du får i bröstet är pga stress. Så jag blir sjukskriven i en vecka och får utskrivna tabletter som jag skulle ta i ett antal dagar.

De var jobbigt att vara hemma från jobbet då de gjorde mig mer stressad men lyckades lugna ner mig efter några dagar och jag kunde andas ordentligt igen utan att de gjorde ont. Jag har återhämtat mig men jag måste vara försiktig då jag lätt kan hamna där igen. Känner ibland fortfarande av trycket men så fort jag gör de så tänker jag till och försöker ta de lugnare.

Efter denna upplevelse har jag börjat ta stress mer på allvar, jag lyssnar på min kropp och försöker inte utsätta mig i allt för stressiga situationer då jag är så rädd för att hamna där igen och att då kanske det kommer bli ännu värre.

Därför valde jag att låta min blogg ligga nere ett tag då jag har länge känt att jag inte kunnat leverera det som jag vill här och göra det bästa. Detta har varit en del av att jag varit stressad men nu känner jag att jag har återhämtat mig rätt bra och vill börja uppdatera här igen då jag har fått ny inspiration och syn på saker och ting. Kommer kanske inte blogga varje dag men kommer göra mitt bästa och fokusera på bra och få inlägg istället för en massa och halvdana inlägg.

Är rätt nervös för att publicera detta inlägg men vill verkligen att ni ska veta varför jag varit borta då ni förtjänar att veta <3

Hoppas ni kommer vilja fortsätta följa mig här på min blogg!

Ta hand om er, så hörs vi snart här igen.

Pussssss


Gillar

Kommentarer

Sandra
,
<3 Kram, ta hand om dig Emmy! femtontillnitton.blogg.se
emmyannajasmin
,
❤️❤️❤️❤️nouw.com/emmyannajasmin
pernillaagren
,
Massa styrkekramar fina Emmy! Förstår känslan, jag var där i våras. Hemskt!❤️ nouw.com/pernillaagren
emmyannajasmin
,
Åh men tack fina du!!
Men fyy.. de är en hemsk känsla verkligen! Man måste verkligen börja prioritera sin hälsa och sitt mående ❤️❤️
nouw.com/emmyannajasmin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229