Hej på er! Tiden flyger förbi och nu är det faktiskt bara några få dagar kvar tills jag flyttar hem till Sverige igen. På söndag avgår flyget från Gatwick och jag måste ändå säga att det känns overkligt men fruktansvärt underbart! Att ha varit i England har varit en upplevelse och enorm erfarenhet men jag känner mig färdig här och är mer än redo för att komma hem till lilla Arvika igen och återgå till mitt normala liv.

Som ett litet avslut på den här tiden och för den här bloggen för den delen så tänkte jag lista upp några saker som jag lärt mig och kommer ta med mig från det här året och som också kan komma till användning ifall det faktiskt skulle vara någon blivande au-pair som av någon anledning råkar läsa det här.

1. Jag har fått en mycket bättre förståelse för barn och hur de fungerar och agerar, både på gott och ont. Barn kan vara fantastiska och roliga men de är samtidigt fruktansvärt energikrävande. Så en stor eloge till alla föräldrar och lärare där ute som orkar med detta varje dag haha.

2. I och med att jag har umgåtts med och tagit hand om barn hela tiden så har jag utvecklat en mycket bättre pedagogisk förmåga, ett större (dock fortfarande väldigt litet hehe) tålamod och bättre ilskehantering. Det fungerar liksom inte att bli arg för minsta lilla, som jag brukade bli innan, på barn.

3. Jag måste ändå säga att innan jag kom till England så var jag en ganska introvert person. När det kom till nya och okända människor så kändes nästintill allting väldigt svårt och oklart. Man blev helt enkelt nervös för att man inte visste hur man skulle bete sig i sociala sammanhang. I och med att jag har mött så många nya människor och faktiskt bott hemma hos en från början helt okänd familj så har jag utvecklat en betydligt bättre social förmåga och känner mig faktiskt mycket tryggare i mig själv vid möten med nya människor.

4. Dessutom har jag (förhoppningsvis) fått en betydligt bättre engelska än när jag kom hit. Även om jag levt i en halvsvensk familj så är ju engelska det språk som ständigt har talats runt omkring mig och det är ganska sjukt ändå hur snabbt man tar åt sig nya ord och uttryck när man hela tiden utsätts för dem.

5. Att göra en sådan sak som jag precis gjort lär en verkligen att stå på egna ben och göra saker som man kanske egentligen inte vågar utan att hålla någon i handen under tiden. Jag tror på riktigt att ALLA människor skulle må bra av att testa det någon gång i livet. Det är så viktigt.

6. Som en följd av det jag nämnde ovan så har jag utvecklat ett lugn inför det som är okänt istället för att brusa upp och få panik så fort jag ställs inför någonting nytt. Detta, mina kära vänner, är jag faktiskt rätt chockad över eftersom jag vanligtvis har världens kontrollbehov. Genom att åka hit så har jag helt enkelt fått släppa kontrollen och har faktiskt insett att det går bra ändå. Allt löser sig på ett eller annat sätt.

7. OCH kanske allra viktigast: Hur mycket jag uppskattar och älskar allt och alla jag har hemma i Arvika på ett helt annat sätt än jag gjorde när jag var mitt ibland dem <3

Med det vill jag bara säga tack för mig och jag önskar er alla en fortsatt underbar sommar. Njut av den här sköna tiden och vårt fina land. Det ska jag snart få göra.

Puss och kramMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er alla fina! Nu var det verkligen länge sedan ni hörde något från mig här på bloggen. Jag tänkte just därför berätta lite om vad som hänt i mitt liv den senaste tiden (vilket inte lär bli en lång historia eftersom det aldrig händer något särskilt spännande i mitt liv, men ändå).

Till att börja med så har jag äntligen kunnat bocka av att testa afternoon tea från min bucket list. Det passade jag på att göra tillsammans med Sarah när hon kom hit och hälsade på mig förrförra helgen. Det var dock inte det klassiska afternoon teat med kakor och små smörgåsar och så utan en mer söt och efterrättsliknande variant som engelsmännen kallar Cream tea. Té som té känner jag och gott var det i vilket fall som helst.

Utöver det så har jag verkligen vidgat mina vyer och testat både vegansk varm choklad och Louises sjögräsnudlar med kyckling. Trodde verkligen aldrig att den dagen skulle komma då jag (som varken vill eller orkar tänka på att äta nyttigt och sådana tråkigheter) skulle testa sådana saker och dessutom gilla det. Supergott och mycket mer hälsosamt än vanlig varm choklad och vanliga nudlar. Så det är någonting jag verkligen rekommenderar till er som vill äta både gott och nyttigt på samma gång.

Just det, jag har börjat plugga naturkunskap 2 på distans eftersom jag är så dum att jag inte tänkte på att välja det som extraval i trean. Istället valde jag historia som jag verkligen aldrig kommer ha användning för. Det som ändå är positivt med detta är att jag får ett extraämne som förhoppningsvis kommer höja mitt betyg ett snäpp och jag får även behörighet till fler utbildningar. För att inte tala om att jag faktiskt håller igång plugghjärnan och dessutom har mer att göra på vardagarna som ibland annars kan bli lite långtråkiga. Jag känner mig faktiskt väldigt motiverad till att plugga nu när jag har varit ifrån det ett tag, men det kommer jag väl snart ta tillbaka antar jag.

Idag har jag och Louise gjort pannkakor också. Det är aldrig fel. Dessutom har vi planerat lite framtida resor, konserter och annat roligt i vår och sommar så då kanske det blir lite mer spännande saker att berätta om. Hur som helst så har jag haft en bra och solig start på 2017 även om det känns skönt att januari nu är över. Jag hoppas i alla fall att ni har det bra och tar hand om varandra där hemma. På fredag kommer jag och hälsar på igen eftersom min värdfamilj ska på skidsemester.

Puss & kram


Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev någonting här på bloggen men jag har verkligen inte haft någon som helst lust eller ork till att ens tänka på bloggen. De senaste veckorna har jag i alla fall mest hängt med Louise. Hos mig, henne, i Kingston och i London. Alltid så himla mysigt att vara med henne. Vi har bland annat sett den nya "Fantastic beasts and where to find them", en helt okej men väldigt konstig film enligt oss. Inte alls samma sak som Harry Potter-filmerna. Jag har även gått på lite olika mysiga julmarknader och hunnit med ett besök till Madame Tussauds.

Nu skulle jag dock vilja skriva om någonting helt annat- min hemlängtan. Jag har länge, så länge jag kan minnas, känt att jag velat fly bort från allt där hemma. Komma bort. Se någonting nytt. Träffa nya människor. Se den stora världen utanför lilla Arvika. Kanske finna ett nytt ställe som jag kan kalla hemma. Det är först nu när jag åkt till England som jag insett att stället jag helst av allt vill vara på hela tiden funnits där mitt framför mina ögon. För det finns för mig, helt ärligt, inget finare ställe än mitt fina lilla Arvika. Inga mer underbara människor än min kära familj och mina vänner hemma. Jag har aldrig sett mig som en hemmakär person tidigare, tvärtom har jag alltid inbillat mig att jag är en väldigt självständig människa som inte alls är så jättefäst vid hemmet och min hemstad. Just därför är jag väldigt glad att jag åkte hit. Att flytta till England har fått mig att se allt där hemma med helt andra ögon. Inse hur otroligt bra man har det i Arvika, nära vänner och familj. Man uppskattar verkligen inte saker när man väl har dom.

Den goda nyheten är att jag nu på fredag, om endast några få dagar, tack och lov åker hem i nästan tre veckor. Den känslan är inte lite underbar ska jag säga er. Bara tanken av att jag om några dagar kommer gå av planet på Gardermoen och mötas av älskade mormor och morfar gör mig alldeles överlycklig, nästan gråtfärdig. Tänk att jag snart ska få fira jul och nyår med de jag älskar och saknar allra mest. Låt bara tiden fram tills fredag gå fruktansvärt fort nu.

Puss & kram

Likes

Comments

Just nu i denna stund sitter jag i mitt rum, stirrar ut genom fönstret och försöker komma på något vettigt att skriva här på bloggen. Ute är det spöregn, grått och trist och dessutom så är det måndag vilket alltid är en jobbig dag. Utöver det så är måndagar för mig tvättdagar vilket knappast gör det hela roligare.

Något positivt som jag ändå kan berätta för er är att förra veckan var en bra vecka som bestod av jobb, brunch (Jag och Louise har som en liten tradition att ha brunch en gång i veckan, nästan alltid på onsdagar) och tacomys (också med Louise) och att helgen varit så mysig. Den här helgen kom nämligen min älskade syster och mormor och morfar på besök. Det som gjorde det hela så bra (förutom att det bara var helt underbart att få träffa dom igen) var att allihopa, inklusive mig själv, bodde på hotell vilket var så välbehövligt. Ibland måste jag helt enkelt få komma bort lite för att kunna fungera i en värdfamilj där alla bor ganska nära inpå varandra. Det vi mestadels gjorde under den här tiden var att äta ute på massa olika restauranger, promenera i de olika stadsdelarna och parkerna och kolla runt på allt julpynt och i olika affärer. Bara myste och tog det lugnt i största allmänhet.

Lördagen var lite annorlunda dock. Då åkte nämligen jag och Emelie till Warner bros. Studio Tour- The Making Of Harry Potter. Även om det var lite av en besvikelse att se hur det verkligen gått till under inspelningarna (att nästan all inspelning skett inne i en studio och att det faktiskt inte alls är så magiskt som det ser ut i filmerna med mera) så var det helt klart en helt sjukt häftig upplevelse. Det var vid flera tillfällen under dagen som man hade gåshud och tårar i ögonen. Det var så mycket känslor som kom fram när man fick se allt detta eftersom filmerna alltid haft och alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.

Dagen kunde dock ha sett helt annorlunda ut. Bussen som skulle ta oss från London och ut till studion var vi nämligen så nära att missa. Den skulle gå 8:15 och vi kom inte på den förrän närmare klockan 8:30. Busstationen var enorm, det var extremt dåligt skyltat och organisationen som vi åkte med hade inte ens beskrivit vart bussen skulle gå ifrån. Efter att ha frågat minst tio människor om vägen och överlevt vad som kändes som timmar av panik och hjärtklappningar kom vi till rätt buss som (snällt nog) stod och väntade på oss. Det var minst sagt pin att se att alla dessa människor på bussen fått vänta på oss två. Bara mitt vanliga oflyt som jag redan nämnt för er antar jag.

Nu ska jag inte skriva mer utan i stället låta er få kolla på massa bilder som får beskriva veckan och helgen, varnar dock för en massa Harry Potter spam.

Puss & kram

Mysig söndagsmiddag hos Sara (mammas kusin) och Matt som avslut på en lyckad helg <3


L Ö R D A G E N <3


F R E D A G E N


Utöver en massa jobb stod brunch, film och pyssel på schemat under veckan :)

Likes

Comments

Hej alla fina! Nu har jag äntligen (efter många om och men och trots inställda tåg och förseningar, med andra ord min vanliga otur) kommit hem efter en superlyckad dag i vackra Brighton med Nils. Så himla skönt att träffa en värmlänning som man känner hemifrån och som man kan prata med om det som hör lilla Arvika till. Under de första timmarna strosade vi runt längs de trånga och mysiga gatorna (The Lanes), kollade i lite affärer och tog en fika för att senare under dagen dra oss ned mot havet och Brighton Pier. Där var det hur fint som helst och att dagen dessutom bjöd på en massa sol gjorde det inte direkt sämre. Att testa fish and chips tyckte vi var givet på en plats och dag som denna så det fick det bli. För att verkligen gå all in testade vi även att ha majonnäs till vilket (otroligt nog!!) gjorde sig bra till maten. Trodde verkligen aldrig att jag skulle säga det men jag börjar väl falla för det precis som alla engelsmän redan gjort. Kort sagt så var det en toppendag i en fin stad, med fint väder, god mat och självklart väldigt trevligt sällskap. Jag kommer lätt åka tillbaka dit många gånger! 

Hoppas ni alla har det bra!

Puss & kram

Likes

Comments

Rundturen avslutades med ett besök i min personliga favoritstad Bath där vi gick in och kollade på The Roman baths och kikade runt i den vackra staden och dess utsiktsplatser. På vägen in till Bath åkte vi igenom ett jättekuperat (och SUPERGRÖNT!) landskap med höga kullar och djupa dalar med typiska engelska stengårdar med murgröna och stenmurar. Det kändes verkligen som att man var med i en film! Tyvärr lyckades vi inte fånga den fina vyn på bild eftersom vi satt i en bil och vi lyckades inte heller ta bilder som över huvud taget ger staden någon rättvisa. Det ända jag kan säga är att det var den finaste staden jag varit i och att jag ärligt talat blev helt kär när jag såg den. Skulle lätt flytta dit om jag kunde! Bath låg liksom i en dal så om man kollade kunde man se höga kullar runt om hela staden där det låg massa fina stenhus och branta vägar som tar en ut från staden! M A G I S K T! Jag är kär!


Efter en stund i Windsor drog vi vidare mot Stonehenge. Häftigt att se det i verkligheten men personligen så måste jag ändå säga att det inte var så jättemycket att se. Vi fick dock med oss en extremt fin bild på oss båda i den kyliga vinden där håret verkligen är "on fleek" så att säga (host host).


Idag var jag och Ebba på en heldags guidad tur (sällskapet bestod av mig, Ebba, en äldre kvinna, en bitter chaufför och en skämtsam guide som tillsammans åkte i en svart liten minibuss- nog inte stelt...) som började med ett besök i Windsor och Windsor Castle. Jättemysig stad/by och ett enormt slott! Tyvärr gick vi aldrig in i slottet och fick därmed inga bra närbilder på byggnaden.


Igår var jag och Isabella på Ripley´s Believe it or not som är som ett slags museum fyllt med massa intressanta och annorlunda fakta om allt mellan himmel och jord. Vi fick till exempel testa att känna på vatten som var lika kallt som det var där Titanic sjönk, se världens längsta respektive tjockaste man samt se stora näsor, håriga ansikten och tavlor helt gjorda utav saker som toasts, rök, kol med mera. Helt sjukt men väldigt kul också!

Likes

Comments

Idag gick jag och barnen och spelade minigolf med safaritema här i Hersham. Jag förlorade (som vanligt) men kul var det i alla fall och det är ju det som räknas (eller?). Dagens stora projekt har dock varit allt halloweenfix med pumpaskärning och halloweenpynt. Väldigt roligt att få uppleva halloween på riktigt i ett land som verkligen tar firandet på allvar. För att vara första gången jag gjort detta (som jag kan minnas i alla fall) får jag ändå ge mina pumpor ett godkänt betyg!


Igår tog jag och Louise med oss Isabelle och Natalie (mina värdbarn) till Hobbledown som är ett stort lekland (både utomhus och inomhus) samt djurpark med massa olika roliga djur. Det var jättemysigt ( i alla fall enligt mig och Louise eftersom vi var de som faktiskt gick runt och kollade på djuren) även om vi körde så extremt fel att resan dit och hem (som egentligen skulle ta en kvart var) tillslut blev bilturer på nästan en timme var. Ni läste rätt, vi lyckades åka väldigt fel båda vägarna. Kommer ihåg att Natalie med en vänlig och försiktig ton frågade "Emmy, are we going to stop at another place now?" (som om det vore det mest naturliga i världen) när vi förvirrat och i lite utav panik försökte ta oss till mack nummer tre för att fråga om vägen efter bara femton minuter i bilen. Hem tog vi oss i alla fall tillslut även om det var med två väldigt trötta och uttråkade barn i baksätet. Det blir i alla fall någonting att se tillbaka på i framtiden.

Likes

Comments

Det har hänt en hel del de närmsta dagarna som gjort att jag tyvärr inte varit så jätteflitig med skrivandet här på bloggen. Jag har nämligen precis kommit tillbaka till England efter några fina dagar hemma i mitt underbara Värmland. Det var i fredags som jag något sliten landade på Gardermoen. Där väntade mamma och mormor på mig precis där man kom ut från alla kontroller och oj oj oj vilken glädje man kände då! Trodde aldrig att jag skulle börja gråta eftersom jag ändå inte varit borta så himla länge, men jodå, tårar kom det allt (ganska många dessutom)! Hemma i Ottebol hade Emelie och Anders gjort i ordning med ballonger, fika och "Frozen"-dukning ( !! <3 !! ) för att fira min födelsedag och vi satt resten av kvällen och bara pratade och myste riktigt.

I lördags blev det familjelunch på Gate gästgiveri och efter det åkte jag och Emelie till pappa och Wictoria där vi åt S H A L O M P I Z Z A (Förstår ni min lycka??), lyssnade på pappas faktiskt väldigt intressanta gamla lumpenhistorier medan vi bytte däck på bilen (manligt värre) och drack vin. I söndags blev det ännu mer mys då jag, Emelie, mamma och Ines åkte till mormor och morfar och åt kålsoppa som mormor gjort speciellt för mig eftersom jag missade marten i år.

Jag har även hunnit träffa mina babes Emma, Emma och Julia under mina dagar hemma. I måndags var det fika hemma hos Emma som stod på schemat. Tro det eller ej tjejer men jag har saknat er förbannat mycket <3 Självklart har det även hunnits med en fika på Nordells (Det är väl givet?) med mamma och en hel del (inte tillräckligt dock) bebisgos med min fina lilla Ines. Längtar redan tills jag får hålla om henne igen i december.

Kort sagt så har det varit underbart att få träffa alla igen. Nu sitter jag här i mitt rum med tända ljus och det nya änglaspelet som jag fått av mormor och myser med en bra bok. Livet är allt bra härligt ändå! De kommande två dagarna är det barnpassning hela dagarna som gäller då barnen har lov och föräldrarna jobbar.

Fick tyvärr inte med alla från besöket i Arvika på bild men ni är alla grymma och jag saknar er redan <3

Puss & kram

Likes

Comments

Den här veckan har varit en bra vecka. Jag har hunnit med en massa roliga saker samtidigt som jag också haft en hel del tid till att bara ta det lugnt och varva ned lite. Under veckan har jag till exempel fått två olika paket, ett från Nelly (Jacka, tröja och cardigan) och ett från mina fina vänner hemma i Arvika som innehöll ett kort på oss allihopa och massa god choklad. Alltid roligt med överraskningar i vardagen!

Har även hunnit med att gå ut och springa, jobba (såklart), testa en av de nya Ben & Jerry´s-smakerna (mint) och äta en hel del frukt och choklad samt slå in alla julklappar. I fredags åkte jag och Ebba till Wimbledon och igår var jag, Ebba och Louise på "The chocolate show" i London eftersom det tydligen är chocolate week nu. Senare under dagen promenerade vi i Hyde park, åt god middag och jättegod gelato och vandrade runt i London för att senare ha en mysig sleepover hemma hos mig. Gillar er väldigt mycket tjejer <3

Idag drog vi iväg på ännu ett besök till Ikea för lite mer köttbullar och påfyllning av svenska matvaror. Köpte mig även en supermysig mörkblå filt (vilket lär behövas nu när vi går mot mörkare och kallare tider) som jag just nu sitter invirad i. Tänkte egentligen inte skriva så mycket mer än så utan vill istället sammanfatta denna lyckade vecka med en massa bilder som jag tagit.

Ha det bäst hörrni! Och Sverige, vi syns på fredag! Längtar så mycket!

Puss & kram

Likes

Comments

Hejsan alla fina! Jag hoppas verkligen att ni har det mysigt där hemma, umgås med era nära och kära och njuter av den fina hösten. För min del så börjar det verkligen kännas att man längtar efter familjen hemma i Sverige. Den goda nyheten är att jag om mindre än två veckor kommer hem till Sverige! Det ska bli så himla skönt att få träffa alla igen.

Under helgen som varit så har det minst sagt varit fullt upp så det är därför väldigt skönt att idag kunna ta det lite lugnt och varva ned lite. I fredags åkte jag och Linnéa till Kingston för en liten shoppingtur och där blev det faktiskt en hel del julklappar för min del. Som många av er kanske redan vet så är jag en sådan person som hatar att skjuta upp saker eller ta dom i sista minuten och brukar därför alltid vara färdig med saker och ting i god tid så att jag sedan kan fokusera på annat. Men i år måste jag nog ändå ha slagit mitt rekord i att vara klar med klapparna tidigt. Det är idag den tionde oktober och jag är redan klar med en stor del av julklapparna. SÅ SKÖNT!

På kvällen satt jag barnvakt åt Isabelle och Natalie eftersom mina värdföräldrar skulle ut och äta middag. Det blev popcorn och filmkväll och det var faktiskt himla mysigt! Det känns väldigt bra att hitta på lite roliga saker med barnen emellanåt då man blir väldigt trött på att vara den där stränga gnällspiken som bara gör de vardagliga och tråkiga sakerna med dom.

I lördags var det min 19-årsdag och den tillbringades delvis här hemma hos värdfamiljen och delvis i London med fina vänner. Under dagen var jag hemma och familjen gav mig presenter (hudkrämer och cleansers från No7 samt en mascara från samma märke), kort som flickorna gjort och en superfin cupcake (som jag tyvärr inte tog någon bild på) och vi firade lite medan vi åt lunch tillsammans. Vid åtta på kvällen hade jag bokat bord för mig och fyra andra tjejer och det blev på mitt favoritställe "T.G.I Friday´s" men den här gången den på Leicester Square. Tyvärr hade inte Louise och Linnéa möjlighet att komma vilket var väldigt tråkigt. Kvällen bestod av god mat, fruktiga drinkar och väldigt trevligt sällskap! 

Klockan 07:00 på söndagen var det dags att stiga upp (trots att man la sig väldigt sent kvällen innan) för att åka in mot London igen för att gå på en au pair-brunch med organisationen jag åkte hit med. Även fast jag gick upp i väldigt god tid (tillbaka till att jag hatar att stressa och göra saker i sista minuten) lyckades jag givetvis komma en halvtimme sent till brunchen. Det var tåg som var sena, bussar som man inte hann med och en vilsen Emmy som absolut inte hade någon som helst aning om vart hon skulle (hur lyckas jag??). Tillslut kom jag ändå fram och när jag kom in satt där fem andra au pairer framför ett bord fyllt med massa godsaker. Jag hade inte träffat någon av tjejerna innan men alla var supertrevliga och vi kom jättebra överens med varandra. I det stora hela var den en väldigt mysig och bra dag även fast jag inte förstår hur jag alltid lyckas vara så jävla misslyckad när det är som mest opassande. Antar att jag kommer kunna skratta åt det när jag ser tillbaka på det i framtiden i alla fall.

De kommande dagarna blir det väldigt lugnt för min del. Har typ ingen ork eller energi kvar längre känner jag. Ha det gött allihopa!

Puss & kram

Likes

Comments