HUDVÅRD

Emmy, Skönhet

Jag älskar hudvård, och jag tänkte därför dela med mig av mina absoluta favoriter, hur jag använder dem och var man kan köpa dem. Min hudtyp är blandad hy - min panna och min näsa är de oljigaste partierna i mitt ansikte och jag får sällan större utbrott av finnar. Min hy är inte känslig.

På bilden till vänster så är mina favoriter från The Body Shop. En underbar lermask och en amazing liquid peel. Tidigare har jag alltid varit väldigt skeptisk till just Liquid peeling, men denna är verkligen grym. Jag har börjat med att använda dessa produkter under tiden som jag badar. Låter ångorna öppna porerna, sen peelar jag huden och sköljer av och avslutar med lermasken. Mina porer är som bortblåsta i jämförelse med hur det var innan.

På högra bilden är två av mina favoriter från det fantastiska märket Paulas Choice (finns på skincity.se -obs ej reklam!). Den ena är BHA-syra och den andra AHA-syra. BHA är fettlösligt och AHA är vattenlösligt. Efter min härliga procedur med peeling och ansiktsmask, så är det dags för dessa godingarna. Jag brukar börja med BHA-syran och avsluta med AHA.
Jag tycker att AHA-syran känns betydligt starkare på hyn, och bör nog användas varsamt om du är känslig.
Dessa två produkterna anser jag har minimerat orenheter i mitt ansikte med 60%. Har nästan aldrig finnar längre.

På vänstra bilden finner ni de resterande favoriterna från Paulas Choice, och den lilla är verkligen otrolig! Ett par droppar i dagcreme eller liknande gör susen. Min hy känns mycket mer spänstig än tidigare. Porerna tycker jag också har minskat i längden. Dyr, men långvarig.
Den stora tuben är en body exfoliant, och den älskar jag! Brukar smörja in mig med den efter jag skrubbat kroppen i duschen. Speciellt under mensveckan tenderar min kropp att öka talgproduktionen på axlar och bröst, så det dyker upp små plitor. Men denna här eliminerar dem med detsamma. Jag som inte har känslig hy, brukar även ha denna i ansiktet istället för mina AHA & BHA-syror. Funkar utmärkt för mig.

Den högra bilden är på en ny produkt jag inte ens hunnit prova. Det är från det omtalade märket The Ordinary och jag ser såååå framemot att få prova denna. Enligt recensionerna på nätet så ska det vara fantastiskt. Jag köpte det inne på H&M för 60!! kronor. Helt galet.

Jag hoppas detta kan inspirera några till hudvård, det är faktiskt väldigt kul att ta hand om sin hy. Förr var jag verkligen usel på det. Men nu tackar min hy mig dagligen.

#skincity #skincityofficial #paulaschoice #thebodyshop #nouwautumnchallenge #hudvård #theordinary

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229