CRUELTY FREE

Emmy, Skönhet

Jag minns inte exakt när det var, men jag tror det började vintern 2015 och sen fortsatt framåt, som jag insåg att jag inte vill äga någonting från icke cruelty-free märken. Så jag började sakta men säkert rensa ut, om jag t.ex. hade en mascara från Loreal så använde jag säkert upp den, men mitt nästa köp blev från Isadora istället.
I dagsläget så äger jag, så vitt jag vet, ingenting från märken som inte är cruelty-free.

Det känns bara så fel att kleta på smink från t.ex. Maybelline eller MAC som betalar för att den kinesiska marknaden ska utföra djurtester på deras produkter, endast för att kunna säljas i Kina. Det är så himla själviskt, och jag vill inte stödja det överhuvudtaget. Det finns så mycket bättre alternativ, så jag tror faktiskt att de som ännu köper produkter från de märkena, helt enkelt inte har tillräckligt med kunskap inom ämnet.
Det är bl.a. parfymer, deodoranter, hår- och hudvårdsprodukter samt smink som testas på djur. Och tyvärr, alldeles för många företag som väljer kosing före etik och moral...

Jag använder inte päls heller för den delen, men den diskussionen tänker jag inte ens ta upp - för jag blir bara förbannad och otrevlig, så det hade inte blivit något bra. Jag är bara extremt emot det.

Tips på märken jag använder:
ISADORA
SLEEK
THE BODY SHOP
PAULA'S CHOICE
L'ANZA
ANASTASIA BEVERLY HILLS
NYXGillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229