Alla-hjärtans-tips

Jag har inte skrivit här på ett tag, så det passar bra nu på alla <3 dag. Det jag tänkte skriva om idag, är just kärlek och lite råd om hur man inte glider ifrån varann.

Mitt absolut bästa tips, om jag får säga det själv (which I can hehe), är:
* Tänk dig ombytta roller
Tänker du på något speciellt, planerar att göra något eller liknande - bara slå en tanke på om hur du hade känt ifall situationen var omvänd. Hade du uppskattat att din partner gjorde detta, antingen bakom din rygg eller framför dig? - Det gör saker och ting mycket lättare.

* Håll inte inne agg och BERÄTTA DIREKT om du är sårad, sur m.m.
Har din partner sårat dig på något sätt? Kanske sagt något olämpligt, inte gjort något som hen lovat att göra eller tvärtom- gjort något som hen lovat att inte göra.
SÄG DET OMEDELBART!
Ingen tjänar på att du går och tänker för dig själv hur arg du är, och att hen borde veta det. Ja, din partner borde veta vad som gjort dig sur, men om du inte själv berättar att du är sur - hur ska då hen veta? Jag personligen kokar över sådant beteende. Om man låtsas vara glad, då kan man inte förvänta sig att någon annan ska tro något annat heller. So cut the crap och berätta vad som gjort dig upprörd, och lös situationen efter det. Sparar så mycket tid och energi.

* Visa uppskattning
Berätta för din partner hur mycket du uppskattar hen, och varför.
En komplimang om dagen, om det så bara är "vad fin tröja" så räcker det gott och väl. Behöver inte ens vara något verbalt, utan du kan erbjuda massage, eller kanske diska undan det som hen sa att hen skulle göra kvällen innan.
"Jag tycker om dig", "Jag älskar dig", "Jag är kär i dig" - ett om dagen lär göra ett leende på läpparna för bägge parter.

* Ta inte varann för givet
Detta är så klyschigt, men det är verkligen så sant. 
Ta inte varann för givet, för till slut kommer det döda ert förhållande. Även om du vet att din partner är okej med att du väljer att umgås med dina vänner dagligen, för att du ändå kommer hem till hen sen (om ni är sambos dvs), så visa att du vill va med din partner genom att skippa en dag med vännerna. 
Eller om du vet att din partner är helt okej med att du spelar PC, playstation, Xbox- you name it, så lägg undan det åtminstone en kväll och visa uppmärksamheten till din partner. Man vill aldrig känna sig åtsidosatt. 

* Värdera ert förhållande.
Denna kanske låter konstig och hård- men den är rätt viktigt. Vad får du ut av förhållandet? Känner du dig trygg, lycklig, kär? 
Det är såklart okej att ha perioder där man inte känner så mycket, men rent generellt menar jag nu. 
Är du trygg med din partner? Litar du på hen? Tror du att hen någon gång skulle kunna skada dig? 
Gör din partner dig lycklig? Är du med personen för att du VILL eller för att du känner dig elak annars?
Stärker din partner dig? Får du lov att göra vad du vill? 

Om din partner trycker ner dig, skadar dig eller inte låter dig göra vad du vill, eller klä dig hur du vill - då är det dags att börja tänka om. Ett förhållande ska stärka en, få en att känna sig trygg och lycklig. 
Inte känna sig obekväm i sig själv, rädd för att uttrycka sig på vissa sätt eller klä sig på vissa sätt.  Inte känna sig begränsad. Man ska få lov att följa vem man vill på instagram och lägga ut vad man vill på instagram (förutsatt att man är okej att ens partner själv lägger upp liknande bilder) . Jag hoppas dessa tipsen är till hjälp för någon åtminstone :) För mig fungerar de utmärkt, jag har bråkat med min pojkvän EN gång på drygt ett år, och det är mainly pga dessa punkterna.


Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Så bra tips<3nouw.com/ineees
emmyandersson
emmyandersson,

Vad bra du tycker det! <3

nouw.com/emmyandersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229