Visst strejkade ni idag?

Jag tycker egentligen inte om när folk kommer i EFTERHAND och berättar att coola saker HAR hänt istället för att meddela innan nånting hänt! Så förlåt för det, men jag måste ändå berätta lite om det jag varit med på idag.

Global Climate Strike. 125 länder och över 2000 platser på jorden gick idag ut i en gemensam strejk för klimatet, och jag var med! Detta är alltså den fredagsstrejk som Greta Thunberg startat och på många platser på jorden (inkl. min stad) strejkar man varje fredag. Just idag var det ett extra stort event, hur coolt är inte det?!

Jag hittade just en siffra om hur många som deltog, på Gretas Instagram:

ÖVER EN MILJON STUDENTER VÄRLDEN ÖVER!!

Wow. Och eftersom vi har tidszoner så är dagen INTE över ännu, så det är bara att vänta på den officiella och slutgiltiga siffran!! Hoppas det blir STORT i media!!!

Här, bild från Lissabon i Portugal. 

https://www.theguardian.com/environment/gallery/2019/mar/15/global-climate-strike-students-take-to-the-streets-in-pictures?fbclid=IwAR0u4KiS_7yYq9-TF6ruBgo5EATyG7vaEMo3LObHTV-bTrfdyW1qFsR-sSs

Annars har allt annat gått bra, jag har officiellt blivit 100% skoltrött, men idag kände jag faktiskt att min skol-energi började krypa fram. Jag trodde verkligen att den var borta och jag accepterade det, men när jag hade lektion idag så kände jag hur mina gamla vanor och tankemönster tog över och gav mig styrka att genomföra saker. Jag kom hem och gjorde en uppgift direkt, så jag kanske inte är 100% skoltrött after all.

Äntligen fredag! Den kom snabbt den här veckan och nu är det en mindre vecka fram tills lovet!! Wihoo. Jag ska måla om här hemma under påsklovet, förhoppningsvis. Det är så skönt att göra nånting produktivt som man verkligen tycker om och/eller får nöjd-känslor av. (:

#climatechange #climatechangeisreal #changeclimatechange

Gillar

Kommentarer