Har jag inte ätit... MEN det är vad jag har kvar att minska i vikt innan första delmålet är KLART!!! Ett jäkla Marabou - det är ju inte ens tungt... 2hg lösgodis... 0.2kg... Så lite men ändå en bit bort...
Lördagens vägning får avslöja om det är borta eller inte... Och skulle så va fallet - då får stekjärnet komma in & de gamla fara all världens väg härifrån!!!

Planering... kloka val & framförallt goda val kantar min vardag... Just idag blev det grönsakssoppa med knaperstekt kalkonbacon & nybakta bullar!!
Det ska va gött & leva (även om det är sunda val)!!!

Nästa mål är satt...
Garderoben ska uppdateras eller rättare sagt får inte uppdateras förrän ytterligare 10kg e gone...

20 paket zoegas...
För ett smakfullare liv...!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Familjens jr fyller 6månader idag... 6månader - ett halvt år!!! Det är när man fått barn som man upptäcker att ett halvår går fort!!!

Snart sitter han själv och på magen snurrar han runt o tar sig sakta baklänges från utgångsplatsen!!!

I helgen smakade han "på riktigt" mat för första gången... eller mat & mat - mosad banan & gröt!!! Sakta men säkert får nu ersättningen bytas ut mot mat, men vi har ingen brådska.

igår firades Elton med tårta & cupcakes...
Idag ska hans mamma bygga naglar x2 så det fick tidigareläggas en dag!!!

Likes

Comments

Detta året har jag provatatt "fylla år" i februari... de funkar det med. 2011 & 2016 fyllde jag år i oktober & detta året slog ja & Perra ihop våra födelsedagar & firade med familjen igår!!! Mkt trevligt!!!

Idag stod Mamma Måd på schemat - biblioteket i byn fyller 100år på tisdag så det var kalas där Idag!!! Till barnens stora glädje!!!

våra barn är holmströmsungar... FIKA är prioriterat!!! Om det så bara är en frukt måste man FIKA!!! idag bjöds det på muffins, saft, popcorn & så kaffe till mamman!!! Ja, mamman är också en holmströmare!!!!

I väntan på atthandla minnen ifrån Mamma Måd... och kan ni gissa - när det var gjort så blev det en fika till!!!!
Mätta & belåtna kom vi hem till pappa & lillebror som hade grabbeftermiddag!!!

En bra helg som avslutades med en söndag med snö! Då behövs inga ord - de e välmående på hög nivå!!!

Likes

Comments

och lek... Ja hette det när jag var liten. Idag heter det förberedande grupp 1!!!

Edvin & Ellinor gjorde idag premiär på badhus, jag vet-de är snart 4 & 6år gamla. Men nån gång ska va första gången för oss alla - badhus är inte prioriterat av oss men nu är det dags o lära sig simma så nu kör vi.

Många veckor framöver ska vi spendera på badhuset - Kul!!!

förutom badhuspremiär så har vi en födelsedagsgris i huset idag!!! Pappan om i familjen fyller år.
Givetvis firas det med Jordgubbstårta!!

Vi firade även att Telia eller ja snarare deras tekniker löst vårt fel här hemma så nu har hela området telefon, bredband & tv åter!!!
Kan undra hur mycket av mitt tjat som ligger bakom att det blev klart redan - när klardatum låg 20mars...
Telias nr ligger numera som en av mina mest uppringda... måtte det bli ändring där!

Likes

Comments

men med det skånska sk vintervädret får man vara beredd på att ändra om snabbt och lätt. Jag tänkte åka till lekplats med barnen, jag tänkte vi kunde ha en mysig fmpicknick där, jag tänkte att det var någorlunda ok väder, men JAG TÄNKTE FEL. Idag blev det hemmamys, tvätt, disk & matlagning!!! Edvin & Ellinor har nästan hela dagen lekt sitt rum - utan & "ha ihjäl varann". Bara det är ett X i almanackan!!!

Helgen som gick, i lördags, DÅ visade sig den gula saken på himlen... Den som är varm & skön & gör att man går & småler hela tiden... Solen (och sonen) var anledningen till att jag tog benen till Ica istället för bilen (som var tanken). "Men mamma, jag ska va ute hos pappa så du kan gå med syskonvagnen..." Frågor på det?! Nä, skam om jag tog bilen !! Så, det blev benen som motor när vi begav oss mot byn, närmre 8km fram & tillbaks!! På kvällen sen var det fest - "spill & dons", vilket innebar ytterligare motion... Mitt knä mådde därefter igår men det har ingen dött av - klart kul & kunna dansa igen efter foglossningen under graviditeten... Då var jag inte kaxig - höfterna hängde dåååligt me...

Med dessa ord säger jag bara - ny vecka nya tag!!!

Lev idag - imorgon kan det vara för sent!

Likes

Comments

I veckan som gått har de varit sjukstuga a la Reslöv här!! Edvin har varit hemma hela veckan pga virus på stämbanden- men som ni ser så har han inte lidit av & behöva umgås med sina föräldrar 24/7... Vädret tillät plöjning - till grabbens stora förtjusning!!! Nu är han 90% återställd i röstsystemet!!!

Ellinor - 110% frisk...

Elton - hämtade nog hem en & annar virusbacill hos sin bror så han har nog också, vad vi gissar med tankeröstläget, åkt på virus på stämbanden. Inte helt 100 frisk än han heller, men 90% där me!!!

En vecka med vila & mys och tysthet (de dagar Edvin inte fick fram mycket ljud)!!

Idag passade pappan i huset på att såga ner lite grenar från träden... Samtidigt gick mamman & lillebroren en barnvagnspw som avslutades med 1km jogg med barnvagnen framför... det tar sig...!!! 7km done... i torsdags 5km & i måndags gympapass medel... 3 pass/vecka - check på den!

Veckan som kommer ligger fokus på bra mat & mat i rättan tid!!!
Lite förskola på de för kidsen, bvc för jr, träning x3 för mamman & sen till helgen är de gille på G!!! Så en djupdykning i garderoben sitter kanske också på sin plats!!! Så slipper mannen höra på lördag "jag har iiiiingenting att ha på mig..."!!!

Likes

Comments

Lördag...
13 januari...
Lördag-vägdag...
+/-0
Bättre än plus men alltid roligare & se minus MEN kroppen känns "smalare" så idag går jag på känslan!!!
1v till nästa gång... De vore väl F A N på ren svenska om jag inte skulle kunna komma ner & få in mitt nya stekjärn på spisen...
Dax o vässa pannbenet...

Idag har julen åkt ut... Pepparkakshus har rivits, traktorn likaså! Edvin var väldigt finkänslig & monterade ner del för del på traktorn medans Ellinor lekte grävskopa & mest kraschade sitt hus!!!
Elton tog de hela med ro, slappade i gymmet!!!

Nya gardiner är strukna & uppe, dukar likaså... Julkrukorna är utbytta mot vita & dammsugaren har fått jobba!!!

Avslutade dagen med att... Ja de e lika bra att ni som läser sätter er ner... jag avslutade dagen med att LAGA ELTONS SOVORM, som han pillat upp ett hål på. Med tanke på folks reaktion på att jag har sytt & mitt eget tålamod som var under fotsulorna så lovar jag att inte göra om de på 15år... va nog 15år sen jag använde nål & tråd senast så det blir INGEN tradition!

Viktigt att tänka på...
Tvättmaskinen har gått varm idag så jag avslutar dagen med detta visdomsord...
Måste ju ha vatten i brunnen imorgon igen!

Likes

Comments

...blir Elton idag. Tyckte nyss han blev 4månader & de var dax för Lucia dagen efter. bevisligen är det nu 1månad sen... det går fort!! för fort..

Tårta - ja det är ju obligatoriskt vid månadsdá... Idag blev de en mjölk&glutenfri variant av budapestlängd. gjorde även citronbiskvier som var supergoda men där får jag jobba lite på utseendet innan det presenteras som bild!

LillJr 5 månader... om 1 månad - ett halvår. jisses!!! Jag njuter varje minut & varje sekund av mammaledigheten - även om det även kan va njutning i o slänga soporna & njuta av naturens tystnad för nån minut!!!
Vår bebis är inte så mycket bebis längre... han börjar bli stor kille!! Lång kille om inte annat - bvc på tisdag får avslöja längden just Nu!!!

Imorgon är det då dax för nedplockning av julen... blandade känslor då jag älskar det mysiga med det röda & ljusstakarnas härliga sken, men samtidig är jag rätt pepp på våren just Nu!! inte vädermässigt, det får gärna va vinter eller BLI vinter innan våren kommer... Men, imorgon blir de gardinbyte o ut med julen... Pepparkakshus & traktor ska förstöras (till barnens stora förtjusning) & in med glada pigga vårfärger...

Men innan dess så kallar mr våg...
undra vad han har & säga imorgon...
den som lever får se!!

Likes

Comments

Om allt går enligt planerna så är det dax för gympapass imorgon kväll igen!! Och ja som bilden talar så känner jag - sjuk träningsvärk i ljumskarna gör att jag går, värre än jag vet inte vad!!!

Ont ska med ont förgås-så jag ska skrämma bort de hela, eller förvärra... De återstår att se på lördag!!!

Ont, ja de gör... men samtidigt skönt, ja det e De!! ÄNTLIGEN igång igen!!!!

Likes

Comments

...som tändes imorse förmedlar detta budskap... det tål o upprepas... ingen tackar en looser...

Kvällen idag bestod av ett Medelpass gympa... De e nu officiellt- jag är inte 20, inte heller 25 och inte ens 30 längre... Jag har inte tränat ett gympapass sen 2013 - det är officiellt att jag är muskellös invärtes, haha ja det kändes så idag!
Men det som inte dödar det härdar... det som inte finns har funnits och går att återfå...
Mycket vilja - lite våld & knapert med vaselin ska detta också gå vägen!!!
Även en ung 31åring ska väl kunna få ordning på de som ska kallas styrka & muskler!!!

Mår kroppen bra é knoppen glá!!!

Likes

Comments