Mitt Au pair experience

Hej!
Tänkte att jag skulle berätta lite gällande det här med att vara Au pair, jag var au pair 2014/2015 i New york, USA.
Vet hur jag kände innan jag kunde bestämma mig för om jag skulle åka eller inte & sen när jag hade bestämt mig, sökte & försökte läsa ALLT jag kom över som hade med au pair- livet att göra så jag tänker att det kanske kan vara intressant eller hjälpsamt för något i allafall.

Till & börja med så kan jag tipsa er om att läsa min blogg jag hade när jag var iväg, jag bloggade varenda dag (förutom typ 2 dagar) under hela det året & var väldigt öppen & ärlig med mina känslor då mitt år inte var helt smärtfritt: http://emmathenanny.blogg.se/

Varför au pair

Det har faktiskt aldrig varit något jag tänkt att jag skulle göra, jag är en extremt familjekär person & jag kunde inte föreställa mig att jag skulle kunna vara ifrån min familj så länge.
Jag har alltid drömt om USA & att få testa på att bo där, jag hade nog inte tänkt mig ett år men det var alltid en dröm jag hade att få testa på "the American dream"
När jag hade tagit studenten visste jag inte riktigt vad jag ville göra, jobbade lite här & där men tanken om USA fanns hela tiden med mig.
Började fundera lite på någon språkresa eller att börja plugga i USA men på språkresorna verkade man så bunden vid skolan & ett strikt schema så den tanken släppte jag ganska snabbt, likaså att plugga på college då det inte var speciellt billigt & jag hade inte sparkapital nog för att klara mig i USA genom skola.

Organisation

Sen en dag dök Cultural care upp i mitt liv genom någon mamma pratat med på hennes jobb vars dotter hade varit au pair med dem. Bokade ganska snabbt in mig på ett info möte med dem i Helsingborg & påbörjade därefter en profil.

Denna profil är ingen liten tinder-profil om vi säger så, det tar måååånga många timmar att slutföra den, massa att skriva om sig själv,sitt cv & miljoner frågor att svara på.
Sen skulle man även välja bilder & spela in en liten video.
Anledningen till att det finns massa frågor & så är ju för att man ska kunna "matchas" med familjer med lika värderingar & tankar, interessen osv så kanske lite som tinder ändå? haha
Själva denna processen tror jag tog mig ca 2 veckor, sen helt plötsligt var jag accepterad & min profil låg online.


Matchningsprocess

Jag valde som ni kanske förstår då att jag ville åka till USA, amn kunde inte på något viss välja var i USA man ville hamna mer än att man kan tacka nej till familjer så klart.
Sen när min profil låg uppe blev man då macthad med familjer, vi som au pairer får endast upp 1 familj åt gången medans familjerna nog kan ha 3 matchningar samtidigt tror jag.
Fick min första matchning ganska snabbt, man kunde då se varandras kontakt uppgifter så man började mejla med varandra.
Jag hade ca 5 matchningar innan jag hittade en familj som det kändes rätt med så vi bestämde efter lite mejlande att vi skulle skypea.
Denna familjen bodde i New Rochelle, NY ca 30 minuter från Manhattan.
Det var en familj med mamma,pappa & 3 söner på 3,6 & 8 år.
Vi skypeade en gång, då var det jag & mamman & barnen, that´s it. Sen mejlade vi fram & tillbaka ganska länge & sedan bestämde vi oss för att matchas.
Allting gick så fort så tror inte mitt huvud hängde med riktigt, vi matchades den 16/6 & den 2/9 lämnade jag Sverige för 1 år i USA.

Förberedelser

Det är väldigt mycket som ska fixas innan man åker med pappersarbete,visum osv men tänker att detta är svårt att förklara & så men finns att läsa om på tex. Cultural cares hemsida.

Training school

Efter man gjort typ det jobbigaste man kan göra: lämna sin familj så kommer man fram till New York, dit kommer alla au pairer som åker samtidigt som en själv var i USA dem än ska sedan & från vilket land man än kommer i från.

Jag hade turen att få flyga från Kastrup samtidigt som Ellen & Nellie (Lärde känna dem via en facebook-grupp för oss som skulle åka samtidigt) så ett stort tips för att leta upp det på Facebook.
På skolan "St John:s university" är man i 3-4 dagar där man får lära sig allt möjligt om barnuppfostran, regler, CPR & bara lära känna andra osv.
Kändes skönt att mellanlanda där innan man skulle vidare till sina familjer.
Maten var absolut inte den bästa & det var långa dagar i trånga sovsalar & klassrum men på något sätt kan jag ändå sakna det..

Här ser ni den inte så glamorös skolmaten.

Här är min klass utanför skolan, så fin gammal skola. Man blev indelad i klasser utefter var man skulle bo sen.

Den nästa sista dagen åker man in till New york & får gå runt & kolla i city, det var love at first site kan jag säga!

Ellen,jag & Nellie

The DAY

Efter dagarna på skolan var det dags för oss alla att dela på oss, man fick sätta sig på bussar med andra som skulle till ungefär samma ställe.

Jag & Ellen hamnade på samma buss då våra familjer bodde typ 10 minuter i från varandra (vill bara förtydliga att jag & Ellen kände inte varandra innan vi åkte, men blev väldigt tajta snabbt)
Har nog aldrig i hela mitt liv varit så nervös, eftersom vi skulle stanna i New york blev inte vår bussresa så lång medans andra skulle till andra sidan USA.
När vi började närma oss bussterminalen såg man massa familjer stå & vänta med skyltar & presenter, min puls var så hög så jag trodde jag skulle svimma.
Sen fick man kliva av & möta upp sin familj & följa med dem hem, så konstig känsla.
När vi satte oss i bilen allihopa & barnen bara kollar på en & ställer en massa frågor & man är så nervös,trött & förväntansfull.

Huset familjen bodde i & minsta killen Paolo.

Här är en del av mitt första inlägg när jag kommit fram till familjen:

"Just nu ligger jag i en främmande säng,i ett främmande hus,i en främmande stad.
Det känns ganska overkligt att jag befinner mig där jag nu ska bo i 1 år.

Vi lämnade skolan idag vid 9,30 alla var supernervösa & spända.
Vid 11 rullade vi fram till busstationen i White plains,tror aldrig i hela mitt liv att jag har varit så nervös någon gång.
När vi rullade fram såg man alla familjer som stod & väntade. Efter några snabba blickar fick jag syn på min familj,hela familjen var där & tog emot mig.
Efter att jag & VP hämtar mina väskor satte vi oss i bilen & åkte mot New Rochelle. Tror att det tog typ en halv timme.
När vi kom fram fick jag se mitt rum & barnen hade överraskningar till mig & så fick dem sina presenter. Sedan åkte min VP & köpte lunch till alla,min VP är från Frankrike & min VMs föräldrar är från Italien så till lunch blev det italienskt buffé med mozzarella,färskt bröd,pastasallad,skinka i alla dess former mm. Mycket gott även om det kändes lite konstigt med första måltiden & allt man vet liksom inte hur man ska bete sig!
Sen gick jag ner till mitt rum & packade upp alla mina resväskor,det var faktiskt lite jobbigt! Det blev liksom på riktigt då,men det känns skönt att vara i gång med året nu.
Sen har jag umgåtts med barnen & den gamla au pairen hela eftermiddagen,barnen har varit helt typer! Jag blev rädd typ hahah men den gamla au pairen sa att dem brukar inte bete sig såhär i vanliga fall! Jag var så jäkla trött hela tiden,vid 18 var det dags för middag. Min VP älskar att laga mat så det bjöds på grillad kyckling & sallad!
Efter lite uppvisning från barnen gick jag & gamla au pairen ner i källaren där jag ska bo med eget tv-rum,eget kök,eget badrum & eget rum (känns ganska skönt) där kollade vi lite tv & jag ställde typ 1000 frågor haha. Sen skulle hon ut & festa i New york så jag ringde Ellen på Skype & vi pratade i typ 1 timme & efter det samtalat kändes allt mycket bättre,så glad att jag har dig. Nu ska jag försöka att sova första natten i mitt nya hem!"


Ellen & jag skypeade varje kväll i säkert 2 veckor, så skönt att ha hennes stöd & någon som förstår exakt ad man känner.

När jag vaknade nästa morgon kändes det inte speciellt bra, minns att jag ringde mamma & grät i flera timmar, hade så ont i magen & något kändes inte rätt.

Ser redan nu att detta inlägget är extremt långt så tänker att om detta inlägget uppskattas kan jag skriva en fortsättning senare i veckan?


Kommentera gärna om ni skulle vilja ha en fortsättning på hur mitt år blev eller om ni har andra frågor? <3

Gillar

Kommentarer

myingridveronika
myingridveronika,
kan man åka som 27åring? 😊nouw.com/myingridveronika
Emmmabohman
Emmmabohman,
Via Cultural care fick man endast åka tills det året man fyllde 25 år, men det finns garanterat andra företag man kan åka med senare än så! 😊 nouw.com/emmmabohman
elloteket
elloteket,
åhhh så nostalgiskt ❤ tänk att nästa helg är det 4år sen vi begav oss iväg! Jag vill höra fortsättningen, även om jag vet den hehe.nouw.com/elloteket
Emmmabohman
Emmmabohman,
hahah så klart du ska få❤️ ja helt sjukt!nouw.com/emmmabohman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229