mattips !!!

HEJ PÅ ER NU ÄR DET DAGS FÖR MAT MED #mästerkocken EMMA #yes #äntligen

Såhär: häromdagen fick jag en JÄTTEzucchini som farmor hade odlat å jag såg en möjlighet till att fixa mat i mängder!!!! Och svaret e nej, recept kommer inte (för det existerar inte ens) men lite riktlinjer ska jag dela med mig av!

Du behöver:

vitlök

zucchini

champinjoner

paprika

olja

tomat

sambal oelek

creme fresh eller i-mat eller liknande

salt

pasta

Man börjar med att tärna zucchinin och dela champinjonerna efter tycke. Sen fräser man detta plus nypressad vitlök i lite olja. Egentligen ska paprikan ner redan nu MEN DET GLÖMDE JAG OKEJ inte lätt att komma ihåg allt ju.

Medan grönsakerna fräser ihop hackar man en MASSA tomat. Det är liksom tomaterna å tomatsaften som blir själva basen. Sen klickade jag i lite sambal men det ska det inte vara i egentligen men jag gör vad jag vill eller hur! Det passade dessutom bra kan jag säga nu efter att ha smakat på resultatet!

Sen blandas allt! Å kolla nu har paprikan hittat sig dit ockzå. Nu ska det stå å sjuda svinlänge, okej uppemot 25-30 min eller efter behag, liksom gå efter hur mjuka grönsaker du vill ha. En annan idé e att spara lite paprika och zucchini och lägga i efter ett tag för lite extra tuggmotstånd VARFÖR E JAG SÅ SMART kom på det här precis.

Blanda i creme fresh eller i-mat och rör om. Det kan se skuret ut MEN SÅ ÄR INTE FALLET det ska nämligen se ut så. Glöm inte att smaka av å salta!!!

Koka pasta av valfri sort (jag väljer 9 gånger av 10 tagliatelle pga svingott) å sen e det bara att lägga upp å servera! Brukar ha flingsalt vid sidan av och strö på efter uppläggningen.

recommend recommend som Tessan hade sagt för några år sen 10/10 svingott tack för mig hejdå

Gillar

Kommentarer

gcamillas
gcamillas,
Mums vad gott det ser ut 😃
nouw.com/gcamillas
Carolinejohansson_
Carolinejohansson_,
Vad kul, ALLTID bra med tips på snabba och bra recept😋 Vilken fin blogg du har😍👌🏼 Kram
nouw.com/carolinejohansson_