Hej!

Motivationen har inte varit på topp det senaste. Men ska försöka skriva lite igen, jag tycker att det är kul att skriva men jag är lite för lat för det egentligen.

En grej som har hänt är att alla hästarna som stog i stallet har åkt till nya ägare/nya stall. Den sista åkte det 22/23 december tror jag. Han stog själv i ca tre veckor men nu han fått en kompis som vi har lånat för att kunna hålla honom sällskap. Det är ett sto som vi som sagt fått låna så att han inte ska behöva vara själv.

Curry är iallafall under igångsättning efter hans vintervila. Idag ska han gå lite markarbete för första gången efter vilan. Tror det blir lite travbommar, galoppbommar och kanske någon låg studs idag. Han känns väldigt fin efter vilan. Han känns mycket gladare och har en härligare inställning till framförallt dressyrarbete.

För mig har skolan börjat igen (vilket inte är så kul) liksom för de flesta andra ungdomar/barn i Sverige.

Jag går på Vartofta skolan om ni inte visste det och högstadiet där är stängt. Så 6 går våra språksalar vid skolans matsal. Vi (7-9) går i Stenstorp 4 dagar i veckan. Det är alltså så att 9 är i Vartofta på Måndagar och har alla praktiska ämnen 7 är där på tisdagar och 8 på onsdagar. Sedan är alla i Stenstorp på torsdagar och fredagar. Detta gör inte mig något då jag gillar Stenstorp mer än Vartofta. I Vartofta är det liksom inga affärer (förutom en garnaffär typ) medans i Stenstorp finns det en pizzeria och en mataffär 5 min från skolan. En negativ sak är dock att vi missar massor med timmar (7 är uppe i över 18 undervisningstimmar) som vi måste ta igen när vi kommer tillbaka till Vartofta. De håller på att fixa baracker till oss som vi ska få gå i minst detta läsåret. Men men bara 2,5 år kvar i grundskolan(;

Ett ganska rörigt inlägg men jag känner att jag vill få upp detta. Ska fixa lite nya och fräscha bilder idag.

Hejdå(:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte börja med en ny grej. Jag ska skriva lite mål och planer för dagens tävling. Om ni gillar det kan jag göra det till alla tävlingar som är kvar detta år.

Idag ska jag då till Lidköping och hoppa en LC avd b. Jag är sist av just nu 106 starter bara i den klassen. Så tagga typ springa runt banan mellan C och D ponnysarna hehe.

Mitt mål med själva dagen är att hans ska sköta sig bra och tycka att det är kul.

Själva ritten vill jag såklart vara nolla men om en bom eller två faller är det inte hela värden. Jag vill känna att distanserna sitter och att han är rak riktad och inte flyter ut eller "springer" snett.

Jag ska försöka att sätta upp ett bra grundtempo, jag brukar vara dålig på att hålla tempot.


Likes

Comments

Hej!

Idag ska curry ridas. Han ska få ett lösgörande och mentalt avslappnande pass då vi ska tävla imorgon. Han brukar få gå ett ganska kravlöst och lösgörande pass dagen innan. Detta för att han ska få trava av sig och lugna ner sig så han är lugn på tävlingsdagen.

Sedan ikväll ska han knoppas, jag ska även testa en sak från naf som jag köpte på elmia. Det är en sak som man ska spreja på knopparna för att hårstråna ska hålla sig på plats.

Tror inte att det är så mycket mer som ska göras idag. Vi får se. Jag är lite sugen på att ta kort på curry. Men vi får se om jag kanske gör det imorgon innan vi åker när han har knoppar och det 'är ljust.

Likes

Comments

Hej!

Idag var faktiskt jag och mamma hos Ariel och hälsade på.

Det var sååå kul att få träffa henne igen. Det var kul att få se hur hon bor och även hur hon mår.

Jag fick även rida lite vilket var super kul. Ariel tror jag också tyckte att det var kul. Hon bokade tom en gång. För vissa är det inget konstigt men för mig som kanske har varit med om att Ariel gjort det en gång typ.

Det känns inte som att det var 2 veckor sen hon åkte. Det känns som att det var igår hon försvann.

Likes

Comments

Hej!

Curry tar lite tid på sig att gå in i trailern. Vi jobbar för fullt på det men det går segt. Nu börjar det dock gå bättre. Nu finns, till skillnad från förut iden som behövs. De tar inte så lång tid att komma in i trailern. Men vi går in om och om igen. Vi börjar även hitta bättre sätt att träna på. Nu kan han till och med gå in själv! Men det är fortfarande jobb kvar och man får inte sluta när det går. Det är då man ska träna mera. När man klarar sitt mål slutar man ju inte träna, utan man sätter upp nya mål och tränar ännu mera. Det är lite samma sak i lastningen. Jag vill i framtiden att jag ska kunna lasta helt själv. Han ska kunna släppas på och gå in på första försöket, själv. Han ska inte behöva ha mig som går med, utan jag ska kunna stå ibak och ta upp bommen bakom honom.

Vi är ett steg på vägen men vi har en bit kvar.


Likes

Comments

Hej!

Igår var jag och Curry på p&j efter att Ariel åkt.

Vi hoppade 80 och 90. 80 var KM vilket betyder att det var omhoppning. I 90 fick man rida omhoppningen också men där hade tiden ingen betydelse.

I 80 var vi felfria i båda faserna eller vad man ska kalla det. Jag satsade ingenting då han är bara 7 år och detta var våran första omhoppning. Men det var bara 4 nollor så jag kom 4 i KM! Det tycker faktiskt jag är godkänt. Han var väldigt fin och okade och minskade galoppen när jag bad om det. Det blev några kråksprång men det är bra att träna på.

I 90 cm var vi nolla. Jag red omhoppningen men tog det som en grund till. Han var superfin där med. Han hoppade bra och tyckte att det var kul. Det är huvudsaken, att han tycker att det är kul alltså.


Likes

Comments

Hej!

Idag på morgonen vid 10 åkte Ariel. Hon ska flytta till en tjej på 7 år och hennes familj i Lidköping.

Vi lastade på henne och sedan sa jag hejdå till henne när hon stod på trailern. Mamma åkte med henne till Lidköping. Jag valde att inte åka med då jag dels red en p&j på curry (mer om det i ett annat inlägg) och sedan vill jag helt enkelt inte åka med.

Det var såklart väldigt jobbigt att säga hejdå men jag vet att det är rätt att sälja henne. Dels är jag för stor och jag får inte tävla henne nästa år. Men sedan har mitt intresse för att rida henne svalnat lite. Jag känner inte ett lika stor sug för att rida henne som jag gör med Curry.

Det var faktiskt inte lika jobbigt senare på dagen som jag trodde. Kanske beror det på att jag haft mycket att göra och andra saker att tänka på men det beror mycket på att jag inte förstått att hon faktiskt har flyttat. Det kommer nog vara väldigt jobbigt att kliva in i stallet imorgon och hon inte är där.

Ariel kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Både för att vi gjort en fantastik resa. Från fång till felfri LA på 1,5 år. Inklusive 3 månaders boxvila + jätte lång igångsättning. Men sedan är hon faktiskt min första ponny och det kan inte ta ifrån henne. Men nu ska hon bli en annan tjejs första ponny och förhoppningsvis framtida tävlingskompis.

Lillemons Ariel, jag älskar dig och kommer alltid att göra<3

Likes

Comments

Hej!

Förra veckan, lördagen den 7 oktober 2017 var jag och tävlade med båda hästarna.
Vi var i Vartofta och hoppade. Vi kan ju inte köra båda i våran trailer så därav har vi inte kunnat ta med båda på tävling innan. Men Vartoftas anläggning ligger på gångavstånd så där av kunde jag tävla båda.

Men hur som helst. Detta var den sista tävlingen med Ariel vilket hon gjorde hur bra som helst.

Vi hoppade LD+ och LC+. Mitt mål var att vinna Ld+ och få en bra runda och ett bra avslut i LC+. Detta fullföljde vi och vi vann (!) LD+ och fick ett stopp i omhoppningen i LC+ men resten av rundan var hur bra som helst.

Curry debuterade LD+. Det var en jätte bra runda och vi var felfria på hinder, dock kollade han på funktionärerna som stod bredvid ettan och när vi nästan var framme vid ettan klev de ett steg framåt. Då fick curry spelet och sprang iväg åt höger. Men men.

Jag tänkte att jag skulle lägga ut en bildbomb från min och Ariels tävlningskarriär. Bara kolla tillbaka och se våran utveckling. Minnas våra fina stunder och även våra duster.


Likes

Comments

Hej!

Igår red jag ut på Curry och bestämde mig då för att jag skulle skriva om en olycka som jag och Curry var med om för ca en vecka sedan tror jag. Jag tänkte först inte skriva någonting om det då jag helt enkelt inte ville det.

Jag vill bara säga innan jag börjar att jag inte mins jätte mycket av detta utan jag kommer skriva det som jag minns.

Men det var såhär i onsdags förra veckan skulle jag och Curry rida ut. Själva. Inga konstigheter, vi skulle rida en kort sväng som vi ridit själva flera gången förr. Men denna gång gick det inte lika bra som de andra gångerna.

Vi hade ridit en bit, fram till en vägg där vi vände och red tillbaka samma väg. Jag skulle galoppera. Curry tog tillfälle till akt att springa av sig. Något han inte fått göra på ett bra tag. Han började springa fortare. Inte så fort att jag inte kunde kontrollera honom utan såhär lagom fort. Jag styre av vägen där den tog slut och ut på en åker som man måste rida över. Jag galopperade fortfarande. Sedan när vi skulle av åkern är det en öppning i en stenmur som jag styrde ut igenom. Det är här mitt minne brister. Helt plötsligt låg borde jag och Curry på marken. Vi hade gått omkull.

Jag reste mig upp fort, jag kände direkt att det inte var någon fara med mig utan nu var det Curry fokuset hamnade på.

Han reste sig upp väldigt tätt efter mig. Han kom fram till mig direkt. Han hade öronen framåt och ville ha godis. Jag fattade ganska snabbt att det inte hade blivit någon större skada. Om det hade blivit det skulle han inte kommit fram till mig med öronen spetsade och vara glad.

Jag kände såklart över honom när han kom fram till mig. Han reagerade inte när jag tog på varken ben, rygg osv.

Jag började gå hemåt och ringde mamma. Det tog kanske 5 minuter att gå till den sista korta grusvägen till stallet. Där väntade mamma. Hon kände också igenom honom. Hon kunde inte heller "hitta" något på honom. Jag sprang även med honom på grusvägen lite för att mamma skulle kunna se om han var halt. Men han sprang som vanligt. Som tur är.

Jag bestämde mig för att rida hem. Dels för att man ska ju hoppa upp när man ramlat av och för att vi skulle se om han reagerade annorlunda med vikt på ryggen. Men det gjorde han inte.

När vi kom tillbaka till stallet kände vi över honom lite ordentligare.

Den kvällen var jobbig. De enda tankarna som var i mitt huvud var om Curry och om han verkligen inte var skadad?

Den största frågan som kretsade inne i mitt huvud både nu och då var hur det egentligen gick till. Det enda jag minns är som sagt bara att jag styrde ut från åkern och sedan var jag på marken.

Men men det viktigaste är att varken jag eller Curry blev skadade. Sedan hur det gick till är en annan femma.


Likes

Comments

Hej!
Idag ska Curry få följa med till ridskolan och hoppträna idag igen. Han ska få följa med då Ariel inte är helt återställd. Jag har börjat rida igång henne igen men det är lite taskigt att ta med henne och hoppträna efter en veckas vila.

Likes

Comments