Tips - så laddar du energi med ett break!


Hej finisar!

Hoppas ni har en fantastiskt fin dag. Jag har haft en väldigt givande förmiddag med en hel del roliga möten och högt tempo. Vid lunch tog jag ett litet break med en kort meditations pass om 20 minuter. Jag har mediterat många år och det hjälper mig att hålla fokus. Jag får en mysig känsla inom mig och blir fylld på energi.
Idag fick jag verkligen anstränga mig för att inte mina tankar skulle springa iväg. Jag hann bland annat planerade jag min skidresa i år, såg mig själv springa upp på en scen och ta emot ett pris, höll presentation framför flera hundra människor ja WOW så mycket som finns i huvudet.Tanken med att meditera är att inte tänka. Jag fick hela tiden avbryta mina tankar som skenade iväg och endast fokusera på mitt andetag. Väldigt svårt men riktigt givande. Just nu har jag otroligt mycket både på jobb och hemma så denna korta stund gjorde verkligen min dag. Med en förmåga att kunna styra mina tankar kan jag enkelt bestämma min sinnesstämning. Att bli medveten om hur man själv fungerar och mår som bäst är en väldigt häftig upplevelse när det väl säger klick.

Enkel meditation steg för steg

Ställ ett larm på mobilen på hur många minuter du vill sitta, jag föredrar 20- 30 minuter. 

Sätt dig bekvämt, exempelvis på en stol, på golvet, på en matta

Blunda.

Fokusera på din andning.

När tankar kommer – låt de passera utan att lägga någon vikt vid dem, rikta din uppmärksamhet på andning och kom tillbaka till ditt inre. Många tycker att det känns enklare att räkna andetagen till en början. Så fort du försvinner i en tanke börjar du om på 1 igen, och fokuserar åter på andningen.

Brukar du meditera? Kanske har du kommit i kontakt med detta i samband med Yoga eller via någon app? Du kommer se en väldigt bra effekt om du testar meditera en gång per dag i 30 dagar. Ett ökat välbefinnande och mindre stress. 


Hoppas ni gillar mitt lilla tips och att ni får en fortsatt fin dag!

Om du har några frågor så är det bara att kommentera. 


Gillar

Kommentarer