Beiga kappan & second hand

Hej fina ni!

Helgen har varit helt magisk och jag känner mig fylld på energi. I fredags slutade jag relativt tidigt från jobbet för att åka hem och laga en härlig middag tillsammans med min kille och hans bror. Vi njöt av gott vin, stekt tonfisk med mango sallad och potatis. På lördag och söndag plåtade jag i Stockholm med två av mina vänner. Vi hade jätteroligt! Stockholm är verkligen så vackert just nu när alla blad skiner starkt i brända toner. Det känns som att det ligger en krispig känsla ligger över staden.


Denna höst beslöt jag mig för att investera i en beige ullkappa. Jag letade i alla stora butiker men hittade inte någon som jag gillade. De var antingen fel i passformen eller riktigt dyra. Lyckan var total när jag hittade denna fina jacka från Arkivet, en relativt nystartad secondhandbutik på Odenplan. Kappan är i ull och kostade mig endast 200 kr!!!

Butiken har bra sortering och plagg i mycket bra skick. I Stockholm har vi turen att det finns flera finare secondhandbutiker med bra plagg och roliga fynd. Det kan vara lite svårare att hitta riktigt bra second handbutiker ute på landet. Rekommenderar varmt Sellpy och USEDBY för er. Om du besöker Stockholm så kan en secondhand-dag vara en riktigt rolig upplevelse och aktivitet tillsammans med dina vänner.Jag älskar hållbart mode och tycker det är mycket roligare att handla second hand än i vanliga butiker. När man hittar det där perfekta plagget är lyckan total! Du sätter din kunskap om märken och design på sin spets. Letar man kläder så gäller det inte bara att hitta något man gillar plagget måste även sitta bra. Är plagget lite för stort går det oftast väldigt enkelt att sy om till en storlek som passar med hjälp av skräddare eller om du är händig och klarar av det själv.


En second hand dag i Stockholm

Nedan finner ni några av mina favorit butiker. Om du planerar för en second hand dag tycker jag absolut att dessa butiker är värda ett besök.


ARKIVET Second hand, Norrtullsgatan 33
113 27 Stockholm

*

Camillas Kläder, Fleminggatan 28
112 32 Stockholm

*

Filippa K Second Hand, Hornsgatan 77

118 49 Stockholm

*

Boutique Två Tre Gånger, Linnégatan 34,

11454 Stockholm


Gillar

Kommentarer