Första julbaket i år

Som sagt så julbakade vi i lördags och det var något igen av oss hade gjort innan. Vi skulle nämligen baka struvor. Mamma hade köpt ett järn som används och vi hakade på. Det blev även rullrånsbak då det fanns på marknaden men vi sa att vi gör egna.

Så vi gjorde en smet, värmde oljan och skulle börja göra dem. Men det gick inte? Vet inte hur många försök vi gjorde, men tillslut ökade vi tempen på oljan och då gick det mycket bättre. Jag och min kusin skötte struvorna och blev riktigt bra på det. Medan gjorde våra mammor rullrån och det var en hel vetenskap kändes det som. Så jag är glad att jag gjorde struvorna för det var väldigt lätta att göra.

Man gjorde en smet, värmde järnet i oljan och doppade sedan järnet i smeten tills den fastnade för att sedan doppas ner i oljan ca 1 min. För oss släppte struvorna väldigt lätt och lät dem ligga kvar i oljan så de fick en gyllenbrun färg och blev krispiga när de väl svalnat. Och ska man äta dem direkt så doppar man dem i socker, annars fryser man in dem.

När vi väl var klara var det väldigt mörkt ute vilket gjorde bilderna sämre, men det blev riktigt lyckat och det kommer förmodligen bli tradition att baka struvor kommande år som en del i julbaket. Så tips om ni vill ha ett nytt och relativt enkelt julbak!

#bestofnouw

Likes

Comments

Matildaberlin
Matildaberlin,
Ihhh! Så mycket mys!! Ska faktiskt köra mitt första julbak nu på Fredag - yaaaaay! =) Puss <3nouw.com/matildaberlin
amandassofi
amandassofi,
Såå mysigt alltså!nouw.com/amandassofi
Write a comment...
IP: 82.99.3.229