Vad jag gör i juli

Hej hej många hej.
Jag har behövt ta en liten paus från att höra av mig här. Både för att lägga ork och tid på att göra annat (egentligen ork och tid på att inte göra något annat). Också för att ta lite avstånd från mig själv. Varit i det klassiska stör-mig-på-allt-som-är-jag och då varken velat skriva eller visa om saker om mig och mitt lilla liv. Så skönt, och jag tror rätt behövligt, att koppla bort från sin egen person ibland.

Men nu är jag lite mer ok med mig själv:))
Därav kan jag berätta om och visa små bitar ur livet de senaste dagarna.

En dag efter jobbet cyklade jag hem till familjen istället för hem till mig. Bara min mamma och min äldsta lillebror var hemma i staden, men vi åt middag på balkongen och sen la jag mig på soffan och låg där hela kvällen. Behövde inte göra något. Läste och såg på Morden i Midsumer. Sov sedan på bäddsoffan nere i källaren för där var det ändå hyfsat svalt.

Min vän Alma, som flyttat och pluggar i Stockholm, är hemma över sommaren, och bjöd in på liten sommarfest i sina föräldrars hus. Det kändes så otroligt mycket som hemmafesterna förr, innan pandemin. Vi tränger in oss på toan och kissar efter varandra medan vi snackar skit om någon person. Tar vars två hotshots i köket. Gör en dryckeslek runt ett bord och måste skrika ut sina svar i sanning eller konsekvens, för att det ska överrösta musiken. Dansar stort och yvigt i grupp på terrassen. Jag som planerat för att inte stanna så länge inser plötsligt att klockan närmar sig halv tre.

Saker har skördats. Som rädisor, somliga otroligt stora!

Jag har jobbat och därav haft rast och ätit jobbmat. I skuggan bak på innergården för pjuh vad det är varmt att stå vid en pizzaugn när det är trettio grader. Och pjuh vad det är ovant att jobba fram till nollett nu när restriktionerna är borta. Samt så konstigt att se staden full av liv och människor och fest som fortsätter när jag tar cykeln och åker hem.

Så blir det min tur att gå och vaccinera mig. Jag har varit så taggad hela den här våren när vaccinationen blivit mer och mer utbredd. Följt kartan som visar hur stor andel av befolkningen som tagit första dosen. Hurrat för när personer i min närhet fått sin spruta. Jag tror inte jag är ensam om att känna att det är något nästan heligt över det här. Men min upprymd över detta, och att det nu skulle bli min tur, gjorde att jag nästan glömde bort min fobi för sprutor. Det var först när jag stod på trottoaren utanför, i väntan på att bli uppropad, som jag kände nervositeten komma. Och när jag slog mig ner på pinnstolen hos sköterskan kom tårarna. Men frågan är då om det finns någonstans man känner sig så sedd och omhändertagen som hos en sjuksköterska som märker att man behöver stöd. Hon la handen på mitt knä, bad mig att andas och slappna av, och sen var vaccinet i mig.

Har haft ett elva dagars jobbmarathon men nu ska jag vara ledig fredag till söndag. Så efter jobbet imorgon tar jag tåget ut till min familj som är i vårt sommarhus. Det är min somrigaste plats. Jag planerar för sovmorgon, bad, kanske en loppis och massa mat som ska lagas och ätas. En mini-semester! Känner hur hela min kropp och hela mitt psyke suktar efter det.

Puss

Gillar

Kommentarer

Prenumerera