Lite mat från veckan som passerat

Hej! Hur mår vi där ute i värmen? Jag svettas, är i solen i etapper men håller mig också inomhus, för det behöver man. Jag har växt till mig med att trivas bättre i värmen, men nu när vi legat på 30 grader (och mer dessutom) så blir det rätt jobbigt.

Vad som framför allt blir jobbigt är att äta tycker jag. Jag blir mindre sugen på mat, känner inte lika stark hunger. Det är väl i sig inte konstigt och behöver inte bli en så stor sak, men jag vet att det gör det riskabelt för min ätstörning att komma fram. Så jag försöker att vara lite extra noggrann med maten, men också vara lite snäll mot mig. Se till att äta alla måltider men att det också är okej om det blir lite alternativt. Att valen jag gör inte är för att det är ätstörningen, utan för att jag faktiskt lyssnar på vad kroppen vill ha och behöver. Om det är en glass eller en skål yoghurt till middag.

Men veckan som gått har ändå bjudit på fantastiskt med fin mat, både som jag lagat hemma och ätit ute. Vi kan väl titta på det!

När jag var hos Edith häromdagen och åt råraka, gav hon mig resterna att ta med, eftersom hon skulle åka bort nästkommande dag. Rester tar jag tacksamt emot! Och lagade nästan samma rätt på dem fast i annan form kan man säga: smörstekt potatis på gräddfil, och toppat med caviarrom, rödlök och gräslök. Massa svartpeppar också mm sommarmat som är enkelt lätt och gott.

När jag fyllde tjugoett, det vill säga i mars förra året, fick jag av mina bröder att de skulle bjuda mig på fika på Leve. Nu, ett drygt år senare, fick vi till den fikan! Men det var det värt, både för munkarna och för att få hänga lite själv med mina två (ena) småbröder. Vi cyklade tillsammans in till stan, köpte tre munkar och tog med dem till Magistratsparken. Vi valde en munk med kanel och socker, en med choklad och daim och en "lyxmunk" som var med vegansk creme cheese, kaksmul, frystorkade jordgubbar och mynta. Jag hade med en kniv så vi kunde dela och få smaka av alla.

Snabbnudlar! Mm. Testade en ny sort som jag köpte på Asien trading på möllan.

Resultat: helt okej. Lite blyg smak, men det blev bättre när jag adderade fisksås och crispy chili oil. Men mycket goda nudlar, rätt tjocka och gooey.

I fredags vid halv nio cyklade jag in mot gamla väster och mötte upp HannaRuths. Det var sådan utomlands på sommarsemester i en storstad-känsla. Jag har velat gå till Ruths sedan de öppnade och det var så mysigt att gå med just Hanna dit. Hanna och jag är verkligen så lika, vi har så mycket att prata om och ändå var detta bara andra gången vi träffas i verkligheten. Så knäppt, men fint. Heja internet!

I alla fall, vi åt en så god frukost. Båda drack varsin islatte, jag tog mannagrynsgröt med nektarin, creme fraiche, honung och hasselnötter, Hanna tog yoghurt med jordgubbar och granola, och så delade vi på en tallrik rågbröd.

En kväll åt jag middag på min balkong, på den sidan som har skugga efter sju, vilket var ändå platsen det var någorlunda okej att vara på. Åt i alla fall något jättegott, lite i andan av att vara nere i södra Italien. Caponata, en siciliansk aubergine- och tomatröra med oliver och kapris. Till det hade jag polenta, som fått stelna och som jag stekte på. Och salvia!

Och så har jag ätit otroliga mängder vattenmelon. Älskar det så mycket? Köpte till exempel den här jätten som vägde fjorton kilo! Att bära hem den från affären ledde till att jag dagen efter vaknade med träningsvärk i armarna. Typisk sommarträning.

  • Mat

Gillar

Kommentarer

Prenumerera