Lite av den senaste tiden

Hej hej ska vi rensa mobilen på bilder och se vad jag haft för mig? Ja, nu kör vi.

Vi tar avstamp i påskhelgen. På påskdagen åkte jag hem till min pappa där vi hade familjemiddag. Först åt vi sill, sedan lamm och potatisgratäng. Efter maten spelade vi två omgångar TP. Föräldrar mot barnen, första rundan vann våra föräldrar men den andra tog vi barn hem det.

Hemma hos mig har jag bland annat lagat och ätit frikadeller i tomatsås. Åt dem med polenta, polenta som är så krämig att den flyter ut över tallriken. Hade som ni ser söta innetofflor på mig!

Att ramslöken har kommit är väl inget man missat om man hänger ute på socmed. Jag hade gått runt och letat när jag var på utflykt med kusinerna, åkt till en större park här i malmö, och bett min bonuspappa hålla utkik efter ramslök när han var i stugan. Men ingen lycka. När jag var ute på en springrund fick jag plötsligt tvärstanna för jag tyckte väl att det såg ut att växa något misstänkt under några buskar. Och visst var det ramslök, fullt av dem, vid en lekplats bara några gator bort från där jag bor.

Mitt pluggfokus har varit i botten de senaste veckorna. Kanske för att delkursen jag har nu består av cirka hälften zoom-föreläsningar, hälften förinspelade föreläsningar, och de sistnämnda spär inte direkt på ens motivation. Vad som istället har motiverat mig är att lägga lång tid på att laga saker som kräver fingerarbete. Som polska pierogi!

Jag fyllde dem med vegofärs, surkål, ost och persilja. Åt med stekt lök, gräddfil och persilja. Blev så gott! Och skönt för jag hade kylen full med dem i några dagar så det var så tacksamt att bara steka på och äta.

På fredageftermiddag var pluggmotivationen helt borta. Jag kände mer för att baka kakor. Gjorde några sega havrekakor på brynt smör som sedan breddes med choklad. De blev sådär, som det alltid blir när man (jag) bakar lite på känsla. Men gott absolut, det är ju socker och smör vi har och göra med.

Gick till min lokala loppisbutik på lördagens förmiddag. Jag var där tio minuter innan de öppnade och då var det redan en lång kö av handlare utanför. Nu när de flesta butiker använder sig av köer utanför sina affärer har man kunnat notera hur vissa människor tar stenhårt på det, medan andra inte verkar förstå konceptet. Det blev ett hetsigt bråk den här lördagsförmiddagen, eftersom att två damer tyckte att de kunde stå lite sidan av kön och sedan ansluta sig till den när folk började gå in i affären, vilket en annan gubbe var snabb med att kritisera och skälla ut dem om.

En av de sakerna som fick följa med mig hem var en här burken. Den är gjord av Åsa Lindberg och jättefin tycker jag. Nu har jag dock sagt att jag har köpstopp gällande burkar, har ju inte ens saker att fylla dem med.

Söndag, morgon och snö utanför fönstret:) Försökte väl se det mysiga i det och åt gröt i soffan och såg på Wahlgrens värld.

Igår var det måndag och jag var så tröött så pluggade från soffan men tog många pauser för att läsa bok. Men på kvällen kom Edith hem till mig! Hon hade med sig en flaska vitt och jag lagade pasta till oss. Blev en riktig pantry-pasta men den kändes vårig. Ramslök, sparris, citron, skvätt grädde, parmesan och persilja.

  • Allmänt

Gillar

Kommentarer

Hanna,

Waoow vad megamysigt allt ser ut! Det här inlägget fick mig att känna riktig vårpepp! Snart snart snart.


Kram! <3

ackribi.blogspot.se

Prenumerera