2 mars

Summering av februari. Månaden började med pizzor. Den till vänster är med kronärtskockkräm, champinjon och rödlök som först stekts i vitlök, oliver, kapris och parmesan. Den till höger med creme fraiche, rödbetor, chevre, valnötter och ruccola.

Jag var med min bästa Zelda och åt frukost på jord en lugn söndag. Havregrynsgröt med banan, jordnötssmör och kakaonibs.

Här var jag. Filmade dagen, för vill fånga upp mitt gamla intresse att göra film, men sen vid redigeringen så brast det. Ska försöka mig på att färdigställa någon dag.

Odräglig bild men vill visa hur mina kastanjer såg ut ganska direkt efter att jag plockat in dem. Detta var den 6 februari.

Lillebror i badet. Finns verkligen inget mysigare att pussa på än småsyskon som är blöta och skummiga.

Med behandlingen gick vi och åt på max en dag. Det var många känslor, men det gick bra. Och det var gott.

Har cyklat och köpt semla hos s:t jakobs stenugnsbageri och sen cyklat hem till Edith för att fika, lägga pussel och få puss av Leo.

Lättlagad vs svårlagad mat. Till höger har vi alltså egengjord spagetti av mig. Knådade ihop en riktigt bra deg om jag får säga det själv, men att sen få till spagettin utan pastamaskin var sådär. Fast det blev gott!

Pyssel och sysselsättning har inneburit ett Emma-bingo och Alla hjärtans dagskort.

Två böcker som jag läst är Never let me go och För Lydia. Kan tipsa om båda, men framför allt den sistnämnda.

Jag har ju redan berättat om dagen då jag var med familjen på museum och sen åt lunch i växthuset.

Här syns utvecklingen hos en av kastanjerna! Mellan dessa två bilder skiljde det faktiskt bara en vecka. Nu har den blivit ännu högre och få bosätta sig i en kruka med jord.

Ännu mer tecken på liv i februari är alla blommor som kommit fram. I trädgården har vi både snödroppar och vintergäck, krokusar och den där andra blå blomman som jag inte kan namnet på. Tulpanernas knoppar har också visats sig. Våren är här, och nu i veckan nådde vi en tvåsiffrig temperatur. Tack.

Hann med ännu en grötfrukost på jord, den andra gången med hjärtat Lou. Och februaris sista söndag som var så solig cyklade jag och mamma och lillebror längs ribban. Stannade vid kallbadhuset och drack kaffe i solen.

Slutsats: februari var ändå fint trots kanske årets tristaste månad. Det bådar ju gott för tvåtusennitton.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera