17 november

Hej.
Saker händer och händer inte just nu. Tiden står stilla men har samtidigt passerat utan att vi märkt det. Men vi har märkt hur stämningen trappats upp. Vi har gått på helspänn, sett siffror stiga, blundat och hållit tummarna för att det ska vända. Det har det inte gjort. Restriktionerna blir hårdare och hårdare. Idag kom beslutet om att offentliga sammankomster får bestå av högst åtta personer. Jag tycker det är ett vettig beslut. Jag hoppas det kan vända trenden. Men det är sorgligt alltihop. Det känns ensamt och läskigt.

Sen känner jag inte att jag har något att säga om detta. Eller såklart att jag kan uttrycka mina känslor, men jag har det ju så himla bra. Jag är frisk och kry. Jag har ett hem att bo i, en utbildning som jag läser. Personer som jag kan ringa eller smsa, och även en familj att åka till hur ofta jag behöver. Och så känner jag en stark tro att om vi bara stannar inne nu och inte träffar varandra mycket och tvättar våra händer så kommer vi kunna se en förändring.

Men nu hoppar vi tillbaka lite. Till dagen då jag fick nycklarna till min lägenhet! Det var så pirrigt.

När jag kom till lägenheten satt mitt namn redan på dörren:')

En kväll innan jag flyttade skulle jag laga ihop någon middag till mig och min låtsaspappa. Det blev en man-tager-vad-man-haver som blev väldigt lyckad! Jag rostade ett halvt blomkålshuvud (plus blasten) och kokade en ris. Stekte scharlottenlök och vitlök, sen soltorkade tomater och så ner med det som fanns kvar i en matlagningsgräddespaket och resterna av en chevrésås. Blev gott!

Flyttdag!! Det gick förvånansvärt snabbt och smidigt, till och med att bära soffa och säng och 10+ flyttlådor upp för fyra trappor. Tur att jag har en sådan snäll och stark familj som hjälpte mig.

Firade med pizza sen såklart.

De första dagarna i lägenheten var det grejer överallt. Som det är. Har har extremt mycket med skolan nu också, så efter att packa upp och plugga orkade jag inte laga mer intressant mat än hummus eller snabbnudlar.

Men mysigt har jag haft det! Pandemys<3

I söndags hade jag en lite intim brunch med några tjejer i Lund. Vi pluggar tillsammans, så vi ses ju flera dagar varje vecka, men jag kan såklart förstå att det inte är det mest nödvändiga att göra nu. Men det var mysigt och nu gör vi inte sådant på ett tag. Efter brunchen åkte jag hem till familjen. Fick årets första kopp med glögg att dricka framför brasan. Sen lagade jag och mamma kroppkakor ihop. De blev de bästa kroppkakorna jag gjort. Säkert för att mamma var med.

Gillar

Kommentarer

IP: 208.110.68.218

Prenumerera