Det är som att tiden här i Åre har en helt annan takt än de andra livet hemma. Varje vecka är inte den andra lik, nya människor kommer in, omgivningen ger en dos med spännande äventyr och en vanlig onsdag kan bli den mest minnesvärda. Spontant är bara förnamnet för allt här. Att vi dessutom har vårt eget boende iår gör att det blir mer kontraster, vi kommer liksom ifrån jobbet och skapar en vardag på ett helt annat sätt.

För er som aldrig provat på en säsong eller framförallt Åre så är det ett måste. Det är det absolut bästa jag gjort i mitt liv. Nu ska jag kila iväg till jobbet. Tjingeling

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Personligen så har jag alltid tyckt att nyår varit väldigt överskattad och aldrig riktigt firat det ordentligt. Men i år så var jag ledig, Emma likaså. Så vi bestämde oss för att bjuda upp våra bästa kompisar. Vilken helg vi har haft. Det är helt klart topp tre av alla helger i mitt liv. Skidåkning, goda drinkar, utgång x3, gamla som nya bekantskaper och mer därtill. Att dessutom få se sin bästa kompis med mina guldklimpar till sambos här är ett lyckligt öga. Magiskt har det varit. Jag är mer för det lugna på nyår men det här var något extra;)

Likes

Comments

Nytt år, lika konstigt varje gång att skriva ett nytt årtal, haha. 2017 bjöd på mina största äventyr, har träffat personer som blivit mina absolut bästa vänner och fått se platsar jag knappt trodde fanns. Det har också varit en del sorg, bortgångar och tuffa besked. Men det är ju så med livet allt är inte en dans på rosor, men gnistan för livet för man aldrig förlora för det ändå.

En liten sammanfattning från den gångna året.

JANUARI

FEBRUARI

MARS

APRIL

MAJ

JUNI

JULI

AUGUSTI

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER

Likes

Comments

God eftermiddag på er. En del nätter med väldigt dålig sömn gör att dagarna blir väldigt sega, men säsongslivet tar ut sin rätt, det går inte att beskriva med ord hur glad och tacksam jag är som får möjlighet och gör det här, alla platser och framförallt alla människor man får möta, men det är också extremt slitsamt. Det är som att man går in i en bubbla och bara kör på, blir liksom ens rutiner och vardag, så när man sedan kommer hem på hemmaplan så inser man hur slut kroppen faktiskt är, haha. Men det är väl så att med allt roligt så följer någon typ av konsekvens efteråt;) Men förhoppningsvis kommer kroppen in i rätt rutiner igen.

Tillbaka i Åre är jag och sitter i vår lägenhet. I år så bor jag med de två personer som kom mig absolut närmast förra säsongen, Emma och Linda. Superkul att få göra en till säsong tillsammans. Jag börjar inte jobba förrän efter jul så är bara uppe tillfället nu för att gå på lite utbildningar och introdagar. Mitt tillstånd har väl inte riktigt landat i att jag bor här ännu, riktiga flytten blir den 28:e så tankarna ligger mer på annat håll. Men med vetskapen om att personerna jag umgicks mest med förra året är tillbaka så vet jag att det kommer bli grymt.

Likes

Comments

Lite mer än två veckor på hemmaplan och de har minst sagt varit intesiva dagar men fruktansvärt roliga. Har umgåtts med de personer som gör mig absolut lyckligast, men det innebar även en resa genom Sverige, Västerås - Örbyhus - Åre - Valbo. En såndär måbraresa på senhösten som man behöver, det flesta skulle nog bra av en sådan. Jag har ju precis kommit hem från en typ av "resa" så sol var ju i det jag behövde dirket, men en resa där man bara kan få landa utan måsten och bara känna in lugnet med sina bästa vänner.

Landade sent på torsdagskvällen i min säng, upp i någorlunda tid på fredag och sedan iväg på begravning för min farfar, en otroligt fin begravning, jobbig på sitt sätt men så mysigt att få vara omringad av sin närmsta familj på pappas sida, som jag tyvärr träffar väldigt sällan. En värdig avslutning för hans kapitel.
Idag är det farsdag och jag inväntar att mamma och pappa ska komma hem, sedan ska jag bara umgås med min bästa pappa och familjen hela dagen❤

Likes

Comments

Idag orkade du inte längre och sa hejdå till världen. Vår relation, du och jag har inte varit nära, en uppväxt där det varit enögdt till pojkars fördel, som tjej så syntes du om du var duktig i idrott. Jag var duktig i min sport, fotboll, men resultaten gick via pappa till dig, den där bekräftelsen fick jag aldrig som liten. Men att du varit ett stort stöd och en betydelsefull person för min lillebror det tackar jag dig för. Att han har fått hjälpa dig och att du frågat om hans hjälp har lyst inom honom. När jag fick beskedet om att du inte hade mycket tid kvar så väcktes en klump inom mig, egentligen inte för min egen del men för just min bror, min pappa och farmor. Min bror brister snabbt ut att när denna dag sker så kommer det att vara en av det värsta dagarna hans liv. Jag visste att jag skulle flytta utomlands och förmodligen inte få träffa dig igen eller vara där för de andra, så när du frågade pappa om mig och när jag skulle flytta, så blev jag glad att jag ändå fanns i dina tankar. Jag åkte till dig på sjukhuset en eftermiddag och de samtalet vi hade, om dina resor, upplevelser och ditt humoristiska sätt att berätta saker på, fick mig att inse vilken människa du är, och varför min bror ser så mycket i dig. Jag tror mycket på att alla har ett inre djur och du måste ha haft en katt inom dig, mannen med 9 liv, att ha en sån stor vilja att leva det beundrar jag dig för. Det är tråkigt att jag inte fick uppleva den sidan i dig tidigare, men jag är så glad att vi fick det där samtalet och ett värdigt hejdå. (Skrivit 20/10)

Likes

Comments

Hejsan!
En vecka kvar på detta jobbäventyr. Snart i 4,5 månad har jag levt, bott och jobbat utomlands, en stor dröm yrkesmässigt för min del. Känns som att jag har bott här i en evighet för att alla människor som kommit in i mitt liv, har fått en sån stor betydelse. Det är så fascinerande hur man kan starta upp ett nytt liv på en främmande plats och träffa personer som kommer in på den minst lilla nerv i sin kropp. Jag är bara 21år men det är svårare ju äldre man blir att få nya nära vänner, alla personer har alltid någon annan så oftast hamnar man i det där "bekantskapsfacket" det krävs att man gör något nytt, börjar på ett nytt jobb, skola,hobby eller flyttar och sen gäller det också klicka med personen. Jag är så tacksam att jag har lyckats träffa dessa människorsom är så lik mig och har samma visioner, och plötsligt så blir livet mer en fest än jobb.

Att sammanfatta en sån här tid går inte att få ihop med ord, så ett inlägg med massa bilder får det bli;)

Likes

Comments

Något utav det roligaste jag vet är temafester, uppstyrt med lekar, musiklistor, inte för mycket men lite. Jag som då gillar att planera och hitta på saker är inte alls seg med förslag, för några veckor sen så hade vi Disney-tema då alla var varsin figur,

Så temat för den här gången blev Rock, alla kom som sitt ballaste jag och det blev väldigt väldigt lyckat.

Får se vad som blir här näst...puss hej

Likes

Comments

Idag är första dagen som jag verkligen stannat upp och insett att det endast är två månader kvar, drygt en månad för de som ska vidare med Ving. Tilö skillnad från de flesta andra ställen så har vi haft en mycket kortare säsong, så för mig känns det ju som att jag nyss kom hit, det tar ju sin tid innan man riktigt hinner landa i sitt nya hem, och det känner jag att jag precis gjort. Nu i dagarna har många av oss här fått nya destinationer och börjar planera hemresor och dylikt, jag däremot kommer fortsätta med en till säsong i Åre, så min vintersäsongen ligger så långt fram att mitt fokus ligger på det som är här och nu, och då slog det mig att jaa...snart skills vi alla åt...det värsta med säsong, alla som blivit en del av en.familj skills och hamnar i ett ingenmansland där man inte vet vilka man stöter på igen. Men som sagt det är.två månader kvar och de.roligaste veckorna väntar;)

Likes

Comments

En månad har nu gått sen jag packade mina väskor och lämnade Sverige för en ny säsong här i arguneguin, gran canaria. Intensiv, hektisk, fullmatad, sol, värme, mat,bad, utekvällar, är det som sammanfattar den första tiden här. Mitt team är toppklass, vi är ca 15personer (miniland, show & spa/fitness) vi har verkligen hunnit komma varann nära som stort team och det är en stor stor bonus. Dagarna ser ut som så att jag jobbar alla dagar 9-18 förutom onsdagar och lördagar då vi har fridag, jobbmässigt är det så skönt att jobba, tre dagar, ledig en dag, jobba två, ledig en och sen rullar det på. Jag gillar det här med att inte ha en strikt schema (mån-fre jobb) jobbeveckan känns mycket kortare och fritiden bli mer "busig" man får liksom en egen dag då många andra sover och ska upp och jobba, så kan vi gå ut på byn, jag gillar der starkt.

Idag så är vädret lite sämre, varmt är det dock ändå, det kan vara så sjuka temperaturer här så att en dag som den är inget jag egentligen surar över, har istället passat på att sova, kroppen behövde det kan jag meddela. Ett inlägg utan bilder är bara tråkiga så här kommer ett ihop plock från den första månaden;)

Likes

Comments