Stylist på gymnasiet

Hår och makeupartist - innebär?

Satt och la över bilder från kameran till datorn nyss och kom över ett par foton från två olika lektioner från nyligen. Jag studerar ju till hår- och makeupartist på gymnasiet inklusive högskoleförberedande och tänkte att det kunde vara kul för er att få en mini-inblick i vad vi håller på med på våra praktiska hantverkslektioner. Speciellt ni som inte redan går gymnasiet och fortfarande på funderar på vad ni vill. Det får ni i vilket fall - här är två exempel.

Här ovan är ett par foton i processen. Här har vi fått en video samt ett foto på en bröllopsuppsättning att tolka och återskapa. Glömde tyvärr att fota resultatet, dum som man är, men den var magisk. Kanske inte mitt resultat, men på bilden åtminstone. Mitt fokus flög iväg någon helt annanstans emot slutet av lektionen, dessvärre. Vi jobbade enskilt fast i grupp, om det makes sense. På egen docka, men tolka tillsammans.

Här skulle vi skapa dramatik - röda läppar och ej platt, liggande, tråkigt hår. Ej sånt där fult hår, som min lärare skulle säga som tycker att platt och mittbena är det tråkigaste som finns. Finaste hon kvar i 80-talet by heart. Svart klädsel ingick också som ett måste. Jag, som är kameratokig, lever ju livet i fotostudion. Dessa foton är inte mitt jobb och det var långt ifrån världens seriösaste uppgift - men det är jag på bilderna och kul hade vi.

Så till er som funderar på detta och känner att ni vill men är osäkra, tänk så här - this what ya'll be doin when everyone else studying math'n stuff. För att inte tala om makeup-lektionerna. Why do you hesitate?

Gillar

Kommentarer

Instagram @emmavjohnsson