Header

Så var det äntligen helg igen! Har varit en intensiv vecka, både med jobb och Loke. Igår var Elin(hundpsykologen) här, anledningen till att jag ville att hon skulle göra ett hembesök var för att Loke är en helt annan hund på hemma plan. Fick många tips, det gäller bara att jag har allt i bakhuvudet när jag väl måste använda mig utav det.

*tålamod, lugn men bestämd.

* Inte tänka för mycket på vad andra tänker och tycker.

* inte göra det till en så stor grej.

Jag måste verkligen lära mig att handskas med mina egna känslor. Hundar känner våran sinnesstämning nästan bättre en vad vi själva gör.

Men allt går framåt, vissa dagar bättre än andra.

Idag har jag varit på promenad tillsammans med min mamma, hennes sambo och deras hund. Gick också super bra. Loke bär sin klövjeväska med tyngre vikter nu, vilket märks han blir betydligt tröttare nu än innan.

Så här ser det ut när Loke inte får som han vill, då hoppar han upp mot mig och biter mig istället. Vi tränar för att få bort detta. Loke har svårt att lita på att jag har kontroll över situationen i vissa lägen och då slår det över och då hoppar han på mig. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu på morgonen har jag och Loke hunnit med en del, vi har tränar nosework, lekt och tränat lydnad. Efter det tog vi en lång promenad och Loke fick ha vikter för första gången i sin klövjeväska nu när han är van med den. Vi mötte 3 hundar och alla gick super bra. Inte ett ljud, dock satte han sig ner och ville inte gå. Men sen tog han sina tassar runt mina ben. Men efter hunden passerat gick vi bara vidare utan problem. De andra hundarna gick bättre att möta då vi bara trippade förbi.

Inga busattacker på mig heller YES! Han blev bra trött av att ha vikter i klövjeväskan, tröttare än jag väntat mig. Han la sig ner i slutet och då tog jag ur vikterna. Sedan fortsatte vi hemåt och nu ligger han och sover som en stock.

Likes

Comments

Loke och jag åkte iväg till en vän för att träna lite på att möta andra hundar. Nu såg jag verkligen vad han har utvecklats och även jag. Jag förstår lokes signaler bättre än innan och Loke lyssnar mer på mina signaler trots att jag endast använder kroppsspråk.

Köpte en klövjeväska åt Loke idag på granngården, fick bli en modell av Hurtta. Var utförsäljning så fick den för ett bra pris!

Likes

Comments

Idag har vi varit hos hundbeteendekonsulten för en promenad tillsammans med flocken och lite socialisering. Gick jätte bra, Loke skötte sig bra och det har faktiskt hänt lite sen första gången vi var där. Han accepterar kopplet bättre och klarar av att låta andra lukta på honom utan att vilja krypa ur Skinnet.

Tillbaka till det med lokes bus på promenaderna så eskalerar detta beteende oftast när det är mörkt ute. Varför undrar jag.. Blir han stressad av att det är mörkt?


Likes

Comments

på den senaste tiden har en del hänt, har träffat en hundbeteendekonsult som hjälpt oss med Lokes utfall mot andra hundar som berott på osäkerhet. Stora framsteg på väldigt korttid och utfallen är i princip borta.

Igår var jag och Loke en sväng till skogen, så härligt väder och det enda som hördes vad fåglarnas kvittrande. Idag har vi gått en lång promenad, mötte 3 hundar utan några problem.

Här på hemmaplan gick vi en längre kvällsrunda utan "busattacker". Känns så bra när allt går bra men ibland kommer även bakslag!

Brukar nämligen åka till nya miljöer för att kunna gå längre promenader utan att Loke ska "busattackera mig" (hoppar och biter mig i kläderna)

Lite mer pondus från min sida så kommer det nog ordna upp sig. Tänk vad hundar är känsliga för våra signaler vi sänder ut. En dålig dag visar Loke direkt när jag har.

Likes

Comments

Det fick bli en dag i kilsbergen, mycket stenar och upp & nerförsbackar. Bra för Loke, han älskade det för varje pris och fick han välja själv skulle han helst inte åkt hem haha! Det var riktigt skönt och nu ligger vi i sängen och tar det lugnt. Resten av dagen blir det lugnt.

Likes

Comments

Det har varit en riktigt bra dag, även om jag och Loke inte har gjort speciellt mycket. Vi har varit i parken och storsat runt och nosat. Idag har Loke inte gett ifrån sig nått ljud eller utfall vid hundmöten! Vilket har gjort mig så glad. Vissa dagar är sånna här bra och vissa dagar känns det som man går 10 steg bak.

Annars har vi bara legat i sängen hela dagen och tagit det lugnt! Nu väntar vi på att husse ska komma hem!

Likes

Comments

känns som det varit en lång dag, har fått en del gjort idag. Hade min mor, hennes sambo, deras hund & min syster på besök. Vi tog en promenad med vovvarna vilket gick riktigt bra. Loke ville självklart busa med gamlingen som är 9 år. Märkte dock att loke inte brydde sig om andra hundar då under promenaden.

Nu ligger vi båda två helt slut i sängen och ska snart sova haha! Tidigt men blir tidigt imorgon bitti. Då tar vi nog en lite längre promenad, är så skönt så tidigt på morgonen när det nästan är helt dött fast att vi bor så centralt!


Likes

Comments

Godmorgon på er! Förr var man inte vaken den här tiden på en lördag, men så blir det med en liten valp tillhands.

Blev ingen träning igår.. Hade visst råkat titta fel, fel år. Hur jag nu lyckades med detta vet jag inte. Vi åkte dit och fick vända och åka hem igen. Det var en träning i onsdags kväll så det var tråkigt att vi missade den.

Idag kommer min mor och hennes sambo hem till mig, blir att laga mat och baka kanelbullar 😃 sen blir det en lite längre promenad med vovvarna!

Två bilder från när vi precis hade hämtat vår pälskling ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Jag heter Emma och är en tjej på 19 år, ni kommer få läsa en del om mig och min hund Loke. Han är av rasen Canaan dog. Rasgrupp urhundar. Han är 4 månader just nu, alltså fortfarande bara en liten valp som utvecklas för varje dag. Våra planer för framtiden är eventuellt att tävla i nosework & spår.

Idag ska vi på en s.k öppen träning, ska bli väldigt spännande och är lite nervös. Loke behöver se hundar, då han är väldigt "osäker" bland dom och skäller/morrar åt andra hundar. Något vi behöver jobba med. Så ikväll blir det lite passivitesträning och eventuellt kanske att vi tränar lydnad med störning från hundar runtom. Beroende på hur det går. Han anpassar sig ganska snabbt till nya miljöer. Men som sagt kommer det vara en del hundar där.


Likes

Comments