Tavoitteita 22. vuodelleni

Ja niin vappu hujahti taas ohi, ja niin hujahti mun 2.5. vietetty 22. syntymäpäiväkin. Mä olen aina ollut kova tekemään listoja kaikesta: to do -listat vievät mun arkea eteenpäin, tavoitelistat motivoivat keskittymään oikeisiin asioihin ja lemppariasioita liittyen milloin mihinkin on aina hauska listata. Vuosi sitten listasin täällä blogissa tavoitteita ja toiveita mun 21. vuodelle, ja tartuin kynään saman asian tiimoilta tänäkin vuonna. Samalla innostuin lukemaan vuosi sitten itselleni asettamia tavoitteita ja toiveita, ja oli ilo huomata, että monet niistä ovat toteutuneet vuoden aikana. Monet niistä ovat muuttaneet elämääni paljonkin. Viime vuoden postauksen voit lukea täältä.

Miten onnistuin viimeksi?

1. Viime vuonna toivoin, että ensimmäinen työkokemukseni ulkomailla olisi onnistunut, ja niinhän siinä onnekseni kävi. Tämä kokemus on muuttanut mun elämää ja suhtautumista moniin asioihin melkoisen paljon. Tuntuu, että uskallan tehdä ja tarttua asioihin eri tavalla.

2. Aikomuksenani oli opiskella vähemmän, ja sekin näyttäisi toteutuvan, ainakin jollain tasolla. Tällekin vuodelle tulee kuitenkin tavoitteiden mukaisesti opintopisteitä, ja pääsen valmistumaan kandiksi tämän lukukauden aikana, jee!

3. Tavoitteena oli myös saada vaatekaappi sellaiseen kuntoon, ettei siellä enää lojuisi tyyliini sopimattomia vaatteita. Tämä on onnistunut hyvin, ja kulunut vuosi on ollut vaatekaapin raivauksen aikaa.

4. Olen toivonut 21. vuodelleni myös enemmän aikaa Antin, perheen ja koiran kanssa. Tässäkin olen omasta mielestäni onnistunut kohtuu hyvin.

5. Toiveena oli myös löytää uusi harrastus, ja sellaisia olen löytänytkin kolmin kappalein: bujoilu, ryhmäliikunta ja lenkkeily. Bujoilun aloitin viime syksynä, ja kuukausittaisesta oman kalenterin tuunaamisesta ja suunnittelusta on ehtinyt muodostua rakas harrastus. Ryhmäliikunnasta innostuin hieman vahingossa: motivaatiota kuntosaliohjelman suunnitteluun ei ollut, joten menin siitä mistä aita on matalin, ja suuntasin ryhmäliikuntaan, missä joku muu kertoo, mitä minun pitäisi tehdä. Syksyllä ryhdyimme ystäväni Juulian kanssa lenkkeilemään yhdessä kerran viikossa, ja sille tielle olemme jääneet. Olen ylpeä siitä, kuinka jaksoin lenkkeillä koko talven läpi!

6. Viime kesälle toivoin kesälomaa, ja sen myös sain. Palattuani Ruotsista heinäkuussa vietin peräti kolme viikkoa ilman aikatauluja ja vailla suunnitelmia. Se oli ihanaa ja antoi paljon energiaa tähän lukukauteen yliopistossa!

7. Toivon pääseväni matkustamaan enemmän 21. ikävuotenani, ja vaikkakin matkat eivät kovin kauas suuntautuneetkaan, olen niistä hyvin iloinen. Tukholmassa vietetyn kesän jälkeen pääsin isoäitini kanssa muutamaksi päiväksi Pariisiin syyskuussa, ja tämä matka on jäänyt ehdottomasti yhdeksi vuoden kohokohdaksi!

8. Muutamia haaveita oli myös, joissa jäi parannettavaa. Toivoin löytäväni tänä vuonna hyvän balanssin terveellisen ruuan ja herkuttelun välille, ja osittain tämä onnistuikin, mutta välillä mopo on karannut ihan molempiin ääripäihin asti. Toivoin myös valmistuvani tekniikan kandidaatiksi kuluneen vuoden aikana. Niin ei käynyt, mutta lähellä ollaan. Kandityö alkaa olla viimeistelyvaiheessa ja kurssit ovat kasassa ensi viikolla olevien viimeisten tenttien jälkeen!

Tavoitteet 22. vuodelleni

1. Haluan onnistua laittamaan asiat elämässäni tärkeysjärjestykseen ja pohtia oikein kunnolla, mihin haluan aikani käyttää. Tuntuu, että tällä hetkellä on vähän liian paljon meneillään, eikä aika tunnu riittävän kaikkeen, mihin haluaisin sen riittävän. Taitaa olla priorisoinnin paikka siis.

2. Haluan tulevana vuotena päästä eroon riittämättömyyden tunteestani. Joidenkin ihmisten kommentit ovat saaneet minut miettimään, miksi oikein ajattelen itsestäni kuten ajattelen tietyissä tilanteissa. Haluaisin oppia katsomaan omia suorituksiani objektiivisemmin ja lakata vähättelemästä itseäni ja suorituksiani.

3. Haluan olla enemmän läsnä tilanteissa ja keskittyä siihen, mitä tapahtuu juuri nyt. Olen tunnistanut itsessäni pahan tavan haikailla ja suunnitella aina jotain, mikä ei tapahdu nyt. Haluan olla läsnä ja nauttia kivoista hetkistä ilman turhia murheita tulevasta tai menneestä. Olen tässä viime aikoina tsempannut, mutta parannettavaa on vielä.

4. Haluaisin tulevana vuonna tehdä Antin kanssa enemmän asioita, kuten matkustaa ja mennä erilaisiin paikkoihin yhdessä ihan omassa kotikaupungissakin. Viime aikoina on tullut vietettyä Antin kanssa paljon aikaa vain kotona, ja haluaisin kovasti päästä kokemaan kivoja asioita, jotka jäävät mieleen ja hymyilyttävät vielä pitkän aikaa.

5. Haluaisin löytää kotiini sellaisen järjestyksen, joka sekä sopii minulle ja tuntuu helpolta ylläpitää. Tällä hetkellä koti tuntuu hieman työmaalta, josta haluaisin koko ajan muuttaa jotain. Haluan tulevana vuonna muokata kodistani sellaisen, että siellä on helppo rentoutua.

6. Toivon myös, että tulevan vuoden aikana löydän varmuuden siihen, mitä asioita tarkalleen haluan opiskella, ja mitä haluaisin tehdä isona. Vaikka eihän tästä täydy olla varma vielä pitkään aikaan (tai ikinä?), mutta unelmat tulevaisuuden työpaikasta antaisivat varmasti motivaatiota opiskeluun.

Tällä kertaa tavoitteet tulevalle vuodelle eivät ole yhtä konkreettisia kuin viime vuoden. Nämä ovat kuitenkin päällimmäisiä ajatuksia siitä, miten saisin omasta elämästäni vielä huipumman kuin ennen!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Toppi H&M, 2nd hand

Jakku H&M, 2nd hand

Housut Gina Tricot

Laukku Michael Kors

Kengät Vox Shoes

Aurinkolasit Gucci

Vyö Gina Tricot

Korvakorut Ur&Penn

Kaulakoru Guess

Scrunchie H&M

Kuvat Vilma Lehtovaara

Tykkää-merkinnät

Kommentit