23 vuotta – Mikä on muuttunut vuodessa?

Olen kahtena aiempana syntymäpäivänäni kirjoittanut tavoitteita uudelle ikävuodelleni. Tänään kurkistetaan jälleen vuosi sitten kirjoittamiini toiveisiin ja tavoitteisiin ja pohditaan, miten yksi vuosi on muuttanut minua. Asetetaan samalla tavoitteita ja heitetään ilmoille toiveita seuraavalle vuodelle.

Miten onnistuin viimeksi?

Viime vuoden postauksessani kirjoitin, että haluaisin onnistua laittamaan asiat elämässäni tärkeysjärjestykseen, ja se onkin sattumoisin ollut kantava teema koko kuluneessa ikävuodessani. Erityisesti viime syksy oli minulle raskas, ja silloin olikin pakko pysähtyä ja miettiä, mihin aikani kuluu tällä hetkellä ja mihin haluaisin sen tulevaisuudessa käyttää. Paljon asioita onkin karsiutunut elämästäni, ja yhtenä niistä voisin mainita liiallisen suorittamisen. Olen kova suorittaja ja siitä en varmaankaan koskaan pääse eroon, mutta olisi hyvä oppia hieman löysäämään otetta ja arvostamaan itseäni riippumatta siitä, miten suoriudun eri tilanteissa. Minusta on kuluneen vuoden aikana tullut lempeämpi itselleni. Parantamisen varaa tietenkin on vielä, mutta suunta on selvästi oikea. Olen paremmin läsnä ja keskityn siihen, mikä on juuri nyt tärkeää.

Konkreettisempina asioina toivoin, että saisin viettää enemmän aikaa Antin kanssa ja saisin tehtyä kodistani viihtyisämmän. Nämä teemat sopivatkin aika hyvin tämänhetkiseen maailmantilanteeseen, ja aikaa toisen kanssa on kertynyt roimasti lisää verrattuna vuoden takaiseen. Kodista on tullut minulle rakas oma rentoutumispaikka. Syksyllä päätin, etten tee koulutehtäviä lainkaan kotona enää, vaan koti on ainoastaan rentoutumista ja vapaa-aikaa varten. Tilannehan muuttui ryminällä, ja nyt koulu sekä työt tehdään kotoa. Olen silti onnistunut säilyttämään kodin rentouttavana ja mukavana paikkana, ja olen siihen tyytyväinen. Antin kanssa aikaa on yhdessä päivässä varmaan enemmän kuin aiemmin viikossa, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Korona on tuonut minulle myös hyvää.

Viimeisenä toiveena mainitsin viime vuonna, että haluaisin löytää varmuuden siihen, mitä haluan opiskella ja tehdä isona. Tämän asian kanssa olen varmaan enemmän solmussa tällä hetkellä kuin vuosi sitten, ja aihe on pyörinyt paljon mielessäni. Olenkin päättänyt antaa aiheen kasvaa kanssani, ja minulla on valmistumiseenkin vielä aikaa, jonka jälkeen aikaa on koko työuran verran. Tämä on siis turha stressin aihe, vaikka mielessä se tulee pyörimään varmasti lisääntyvissä määrin opintojen lähetessä loppuaan.

Mitä toivon 23. vuodeltani?

1. Konkreettisena toiveena voisin pitää vaatekaappini kehittymistä. Unelmoin vaatekaapista, jossa on jokaiseen tilanteeseen jotakin, muttei mitään ylimääräistä. Tällaisen vaatekaapin kasaaminen vie varmasti vuosia ja työ on aloitettu jo vuosia sitten, ja se tulee varmasti jatkumaan vielä pitkään. Muuttuvathan tarpeenikin vuosien varrella.

2. Haluan kehittyä tanssijana ja kokeilla erilaisia lajeja. Tanssi oli nuorempana rakas harrastukseni, joka jäi jossain vaiheessa taka-alalle. Viime vuonna kuitenkin löysin sen uudelleen ja pitkästä aikaa minulla on fiilis, että olen löytänyt oman mieleisen liikuntaharrastukseni. Sitä haluan ehdottomasti kehittää!

3. Haluan jatkaa 22. vuotenani aloitettua hyvää työtä oman arjessa jaksamiseni eteen. Haluan löytää lisää tapoja, joilla rentoudun ja palaudun joskus pitkistäkin päivistä. Haluan pystyä säilyttää mielenkiintoni opintoihini ja töihini, vaikka ne olisivatkin joskus raskaita. Hyvä palautuminen on avain juuri tähän.

Olen tällä hetkellä kaikin puolin todella tyytyväinen elämääni, ja haluaisin sen säilyvän tällaisena tulevanakin vuonna. Siinä onkin haastetta kerrakseen, sillä moni asia tulee jälleen muuttumaan – Päällimmäisenä omat opintoni, kun aloitan aineenopettajan pedagogiset opinnot. Niitä odotan jännittyneenä, mutta erilainen opiskeluvuosi tekee varmasti vain hyvää.

Aiemmat syntymäpäiväpostaukseni ovat vuosilta 2019 ja 2018. Käy lukemassa myös ne, ja kurkkaa samalla molempien vuosien synttärikuvat!

Jakkupuku vintage, Bohemia shop

Toppi H&M, Kirpputori Swap

Kengät Michael Kors, Kirpputori Swap

Vyö Gina Tricot

Korvakorut Ur&Penn

Sateenvarjo H&M

Kuvat: Vilma Lehtovaara

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Milla,
Aivan ihana tää asu ja miten hyvät kuvat! 😍Huippu kokonaisuus niin asun, värien kuin taustankin osalta. ^^
www.moonshapedlittlebox.fi
Emmavilhelmiina
Emmavilhelmiina,
Kiitos paljon! 😊 Mäkin oon näihin kuviin tosi tyytyväinen, keväinen koivikko näyttää tosi kivalta vaaleanpunaisen kanssa 😊
nouw.com/emmavilhelmiina