Dawn cheval

Hej på er, idag är den en extremt tuff dag😔 Jag tänker mycket på dawnis❤ Snart är det exakt en månad sen du lämna oss❤😔 Det känns som du va här igår😔 Varje dag när jag åker till stallet så är det så tomt med bara tre hästar😔 Du tog en sån himla stor plats i våra hjärtan❤😔 Vi saknar dig❤ Hoppas allt är bra med dig däruppe bland stjärnorna❤ Idag kommer jag tända ett ljus för dig eftersom att idag är det lite extra jobbigt❤😔
Jag har bilder sitter ovanför min säng och jag kollar på dem varje dag😔 Jag tänker tillbaka på alla våra minnen❤😔 Vi älskar dig gumman och vi hoppas du har det bra nu❤😔

Likes

Comments

First Dawn

Hej allihopa!! Imorgon är det en väldigt spännande dag😍 Vi ska åka och kolla på en häst som vi ev ska köpa😍
Det är en travare som är 7 år väldigt snäll 😍🙌🏼 Kommer komma lite bilder på provridningen imorgon kväll❤

Fick just höra av en person att den inte kommer kunna bli viktbärande , för lång rygg blablablabla.... Men vet du vad? Hästen ska passa oss och inte dig! Känner vi att den är något för oss så kommer den flytta till oss så fort som möjligt👌🏼 Du kommer tappa hakan när du får se när den har satt muskler.
Tänkte oxå berätta en sak för er alla!! Jag är så otroligt tacksam för er som stöttar mig! När människor klankar ner på mig blir jag så djupt sårad, men sen läser man era fina kommentarer eller pm❤ Jag har lärt mig en viktig sak! Man ska ta tips och kritik från folk som inte sett hästen live, med en nypa salt! Då det kan bli heeeelt fel.

Jag är lite velig när det gäller ridningen, men jag tänker inte låta dom som klankar ner förstöra mitt intresse!
Det jag tycker är konstigt det är att alla hästmänniskor har ju samma intresse, men varför ska man då klanka ner på nån person för den kanske inte rider som du, eller kanske inte har det senaste från PS of sweden, typ!? Det kan störa mig väldigt mycket. Tänk om vi hästmänniskor skulle kunna ge varandra tips och råd på ett vänligt sätt istället för att säga/skriva det på ett nedlåtande sätt?!

Nu vet jag vilka jag ska lyssna på när det gäller hästarna, och dom litar jag till 100%!
Jag kör på mitt sätt så kör du på ditt.
Bara för att jag inte rider som dig innebär det inte att jag rider fel.

Jag litar på dom som jag känner som är runt mig, än att lita på "proffs" som varken sett eller känner min häst.

Jag har aldrig påstått att jag rider bäst, men jag gör så gott jag kan!

Likes

Comments

First Dawn

Dålig uppdatering senaste tiden, då vi håller på att leta häst. Vi hittade en som verkade intressant men sen när vi fick mer fakta så avstod vi😔 Gullan har fått 5 dagars vila då vädret är helt knas men ska troligtvis rida imorgon om vädret är bättre🙏🏼 Har äntligen kommit igång med min hobbyverksamhet igen så det kommer komma mycket säljes inlägg om det😅
Har vart väldigt skönt med lov men snart drar skolan igång igen.. längtar inte...
Håller på att plugga upp dom sista betygen innan sommaren, sen till sommaren ska jag äntligen få byta skola. På ett sätt känns det skönt att få byta skola, men på ett sätt jobbigt då det är mycket nytt.. 😩
Aja bara att köra på ändå.

Nu är det snart en månad sen dawn gick bort😔 Saknar henne så otroligt mycket😔❤ Men jag vet att hon har det bra nu❤ Jag lovade att stå vid hennes sida tills hon tog sitt sista andetag vilket jag gjorde! Jag sviker aldrig mina hästar ❤ Igår var det första gången Gullan stod i boxen sen dawn somna in, vilket gick super bra! Hon va lugn och sansad och stod bara o åt hö😍🙌🏼 Hon är min lilla kämpe💪🏼 Dom senaste gångerna jag har ridit henne har det funkat riktigt bra, hon har varit väldigt lyhörd vilket är ett stort plus för hennes del🤘🏼 Hon har blivit mer självsäker men hon har fortfarande mycket konstiga idéer för sig😅 Men det jobbar vi på.
Har dragits tillbaka i bettljungeln igen då Gullan bara hänger i bettet, har testat alla möjliga varianter men ska nu testa baucherbett och ett eggbett så får vi se om något passar damen😣 Har ridit bettlöst oxå vilket inte heller funkar😣
Aja när allt nästan var bra är man tillbaka i ruta ett igen med bettljungeln😩😩

Likes

Comments

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one’s head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace.

Likes

Comments

Glömde uppdatera om gårdagen, igår så skulle jag tömköra jag gullan i skogen med mycket backar och ojämn mark så hon kan bygga upp sig lite mer innan jag sitter upp på henne och börjar rida mer ordentligt. Hon va lite bråkig vid tömkörningen och hon började stegra lite och dumma sig, men sen fick jag gå bredvid henne då hon bevisligen tyckte det var jobbigt att bli töskörd. tränade även lite ledarskapsövningar vilket hon var jätte duktig på, jag hade henne lös i hagen med dom andra hästarna och när jag sprang så sprang hon, stannade jag stanna hon osv! det var så jäkla kul att se vilken underbar häst hon är! Idag blir det promenad eller ev att jag ska skritta henne. Vi gick igenom hagen igår och såg flera ställen där staketet behövdes fixas till lite så det kommer jag fixa i helgen. Dom kan iallafall inte rymma och det är huvudsaken. Men det behöver förstärkas lite på vissa ställen.


Nästa vecka kommer vi börja jobba lite i trav så hennes kondition blir bättre. Det känns tufft att vara i stallet eftersom dawn inte finns där längre, men jag kan bara inte lämna gullan och hon får mig att få motivation att åka till stallet. för hon gör dessutom en massa knäppa saker som man inte kan låta bli att skratta åt xD Igår fick hon mig att skratta så jag börja grina xD Hon skulle försöka rulla sig i uppförsbacken vilket inte gick haha, Sen stod gulla och klia sig mot höensilaget och typ markera att det bara var hennes mat sen kommer dom andra hästarna och ville äta och gullan fick typ frispel och börja jaga iväg dom då hon ville ha maten för sig själv xD.

Kan bara säga en sak och det är att gullan har blivit så självsäker och hon litar på mig till 100'% vilket känns väldigt kul. Gullan är en väldigt speciell häst som får mig jämt att må bra! Hon är väldigt envis men väldigt snäll, snällare häst kan man inte hitta!


Slänger upp lite bilder jag tog när vi fick så mycket snö, då jag inte har några nya för tillfället ;)

Likes

Comments

Frågestund om gullan☺️

Ställ gärna massa frågor, som jag sedan kommer svara på i en video😀

Kommer svara på alla frågor☺️

Likes

Comments

Hej på er igen nu tänkte jag berätta lite om gårdagen när jag satt upp på gullan. Jag börjar med att jag ska ta in henne och ena hästen i hagen jaga bort gullan när jag skulle hämta henne men som tur va hade jag lite godis i fickan, så gullan kom fram till mig ändå.Jag tar in henne i stallet och gör henne iordning, jag kände mig lite smått nervös över att sitta upp på henne igen efter ca 3 månader. Gullan skötte sig jätte bra men det märks att hon har tappat en del muskler då hon inte är lika stadig som hon va förut. Jag sitter upp på henne långsamt, sitter alltid upp med pall för att hästen ska hålla längre i längden, då hon lätt kan bli sne belastad. När jag väl kom upp i sadeln hade jag en obehag känsla typ att jag skulle ramla av eller något. Men jag höll lugnet och satt o bara hängde med när hon skritta. Gullan har typ som ett ticks när man rider att hon alltid ska klia ansiktet mot benet. Nu när hon gjorde det var jag inte riktigt beredd så jag trodde att hon skulle falla ihop.. Att ha den känslan när sitter på henne kändes hemskt.. Gullan hade fortfarande sina små idéer då hon vägrade gå, tänkte stegra sig osv.. vilket gjorde situationen ännu värre för min del. Men jag ville inte tvinga henne att gå om hon inte ville så vi vände tillbaka. jag skrittade på stallplanen ca 10 min, sen kändes det som att det räckte då gullan fortfarande är omusklad och har dålig kondis, vilket vi ska jobba upp nu. Vi går mycket promenader och det funkar hur bra som helst tills hon ser nått läskigt så hon vägrar gå, då stannar vi så får hon kolla på den läskiga saken som är ca 100 meter ifrån henne, när hon sedan kollat klart går vi hemåt igen. Tyvärr så är inte jag den personen som pressar min häst allt för mycket utan jag tar små etapper för att få en säker och stabil häst som möjligt. jag kanske gör jätte fel vad vet jag. men detta känns rätt för våran del. Ni andra som har lite "ridskräck" hur jobbar ni bort det på bästa sätt? har ni några knep som ni gör när rädslan kommer när man sitter i sadeln. Oftast när min rädsla kommer när jag sitter på henne så hoppar jag av, då jag inte vill att hon ska känna att jag är rädd eller osäker i sadeln, då hon lätt kan bli osäker själv. Gullan börjar må mycket bättre nu iallafall sen dawn gick bort. Hon börjar bli sig själv igen, vilket känns skönt! Så när allt ser lite bättre ut förvånar del och att vi ser att gullan fortfarande mår bra så kommer vi ta hem en ny vän som gullan ska få busa lite med :)Fick även några kommentarer om mitt förra blogg inlägg om att gullan hade långa hovar och 'ja' hon hade långa hovar då, men vi kunde varken verka eller sko henne då hon var skadad. Den bilden är ganska gammal. Gullan vart nysådd och massrad/lasrad för cirka 2 veckor sedan. När ni känner att det kliar i fingrarna och bara kastar ur er saker så vill jag att ni kontaktar mig privat för att ta reda på fakta, då det finns många som älskar att spekulera.


Jag har inte tagit några nya bilder på gullan så jag slänger ut lite gamla på henne!

Likes

Comments

First Dawn

Gud vad skönt med helg😍 idag tänkte jag att Gullan ska få gå promenad fast med sadel, tänkte ta en längre promenad idag så hon får röra på sig lite mer. Va i stallet igår kväll och alla hästarna var jätte stressade typ, dom vart rädda för det minsta lilla ljud man gjorde😳 Dom fick morötter och äpplen som lite fredagsmys. Gullan är fortfarande lite nere sen dawn försvann, men hon äter och dricker som vanligt, Gullan går gärna iväg och ställer sig själv och kollar rakt in i väggar😕 Känns ganska jobbigt att se henne så ledsen typ, då man är van med en knäpp häst som ska gosa jämt.. Men förhoppningsvis så kommer det gå över fort för Gullan.
Igår hände en märklig sak i lösdriften😨 Vi hörde typ som en smäll och ingen av hästarna stod där😧 men vi tror att det är dawn som hälsar på❤
Nästa vecka ska Gullan börja skrittas lite, vi ska skritta ca 40min på olika underlag då hennes kondis ligger på noll😅 Men så kan det bli när oberäknade saker händer😕

Nu håller jag på att väntar på att Sara ska vakna så vi kan hämta henne.. och sen dra till stallet👌🏼

Likes

Comments