Hej på er!
I helgen har jag faktiskt inte gjort någonting. Utan jag har bara legat hemma och tagit det lugnt. Kollat melodifestivalen och talang såklart men inget speciellt utöver det. Jag tittade nyss på filmen "i rymden finns inga känslor" medan jag tog ett bad. Den filmen tycker jag är hur bra som helst. Har sett den typ 6-7 ggr och jag tycker det är en väldigt fin lärorik film med bra budskap.
Just nu ligger jag i min säng och tittar på youtube. Jag har inga planer för senare idag, utan jag tänker bara ta det lugnt resten av dagen också. Idag är det ju då söndag, vilket betyder att det är skola imorgon igen. Jag själv är en person som oftast inte har söndagsångest. Vilket kan bero på att vi har en ganska chill dag i skolan på måndagar. Jag kan dock bli lite mer stressad och få ångest över saker mitt i veckan.
Om du är en person som har och får söndagsångest, försök ta det lugnt. Gör något som får dig att må bra eller slappna av. Du kanske kan ta ett bad, titta på din favorit film, eller något annat något som får dig att må bra.
Jag förstår att det kan vara jobbigare om du har ett prov på måndagen och då har ångest på söndagen. Men försök ta det lugnt ändå. Stressa inte för mycket. Ta nån timme av dagen till att plugga och efter det kan du göra något roligare.
Nu ska jag fortsätta titta på youtube och ladda upp för skolan imorgon (😴) ha det bra tills vidare.

pusspuss <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kände för att posta något på bloggen, men jag visste verkligen inte vad:(( Så idag får det bara bli ett kort lite tråkigare inlägg. Just nu gör jag ingenting förutom att ligga i min säng och lyssna på musik. Även mycket tankar i mitt huvud har jag. Vilket jag har väldigt ofta nu för tiden. Det är inte kul hörni. Jaja just nu mår jag bra, den här dagen har varit helt okej och imorgon är det fredag, så det är hur bra som helst!!

Här ser ni ett exempel på hur jag kan må ibland, detta skrev jag i förrgår innan jag skulle sova. Hatar när man mår sådär:((
Well, så är livet. Verkligen inte enkelt. Men jag klarar mig. Det är bara att bita ihop och fortsätta framåt.
Ha det bra tills vidare!!

pusspuss <3

Likes

Comments

Hur tar man sig igenom de? Hur ska man helt plötsligt bara sluta älska en person. Helt plötsligt sluta vara med någon som betyder världen för en.

Det här är sjukt jobbigt hörni. Jag vet. Att bli lämnad och sen må psykiskt dåligt över det i flera dagar. Att behöva gråta flera nätter i rad. Att ha gjort misstaget att bli tillsammans med någon från just samma klass, för att sen tvingas behöva se personen varje dag. Aldrig kunna glömma personen fullt ut. Men det är väl ändå inget jag ångrar. Jag mår bra nu. Jag gråter inte längre natt för natt, och mår inte längre allt för dåligt av att se den här personen. Jag har tagit mig igenom det här. Jag kan nu i efterhand vara glad över det. Vara glad att jag fått lära mig något av de här. Vara glad över att jag äntligen hittat tillbaka till mig själv. Men det är nog inte helt bra än. Jag har gått igenom alla faser man oftast kan gå igenom i ett heartbreak.
1. the breakdown
2. the fuck you
3. the övertygelse
4. the återfall
5. the nu är jag fanimej singel. (ja, jag tog de här faserna från Amanda Axelssons video, jaja det är ju sjukt sant i vilket fall.)
Mitt problem är dock att jag kan behöva gå igenom fas nummer 4 flera gånger, vilket är väldigt jobbigt. Jag vet inte om jag ligger där just nu, eller nej det tror jag inte. Ligger i vilket fall i mitt rum med hörlurar och lyssnar på "Allting är över nu" med Byz och typ är inne i ett deep mood. Vill gråta, men det verkar inte min kropp vilja. Jag får i alla fall inte fram några tårar. Jag vet inte varför jag mår såhär, men jag antar att det är så med kärlek. Det gör så fruktansvärt ont. Men okej, poängen med detta inlägg var inte att det skulle handla om mig. Utan om hur ni kan göra för att klara er i genom ett heartbreak så bra och snabbt som möjligt. Fast egentligen vet jag nog knappt det själv. Det är nog även därför jag skriver detta. För att övertyga mig själv på något sätt om att allt tillslut kommer bli HELT bra. Och det vet jag ju att det kommer bli, för det blir det alltid. Fast när vet jag inte riktigt.

Om ni själva går i genom ett heartbreak just nu så stay strong, håll ut, det kommer blir bra. Kanske känner du även igen dig i någon av faserna? Vilket kan vara ett bra tecken, då vet du ungefär vad du kan ha kvar framför dig. Jag kämpar med er, tänk såhär. Varför ska du gråta och må dåligt över en person som säkert inte ens lägger en tanke åt dig?:/ Allting händer även av en anledning. Jag vet att det låter fett klich'e men det är så. Du kanske behövde lära dig något? Eller vad annat som helst.

Allt blir bra tillslut, jag lovar. Det blir det, även om det kanske inte känns så just nu.

pusspuss <3

Likes

Comments

Vad kommer nu det första inlägget handla om? ( he, egentligen andra *host*) Ja, nu har jag ju då lovat att inte bara skriva om saker som gjorts och hänt under dagen. Utan jag skulle försöka uttrycka mina åsikter och tankar kring ett viss ämne, kanske berätta något som inte många vet hänt mig osv. Så, jag har bestämt mig för att idag skriva om självförtroende och självkänsla. Något många kanske har problem med, eller inte riktigt vet skillnaden mellan.

Självkänsla är då vad man tycker om sig själv, medans självförtroende är något som får en att tro på ens förmågor att klara av saker.

Jag tror att det kan vara mycket lättare med självförtroendet än sin självkänsla. Att tro att du kan klara av något kan nog vara steppet lättare än att tycka om dig själv helt ut. Jag själv är en person som helst inte ger upp. Om jag vill något så måste det bli som jag vill, annars kan jag bli väldigt besviken. Jag ger mig då heller inte, om jag går in med inställningen att jag ska klara av något, då ska jag även göra det.
Min självkänsla kan jag säga är mycket sämre än mitt självförtroende. Jag kan ha väldigt svårt att tycka om mig själv, och se det bra hos mig. Vilket jag tror även många andra har. Det kan gå som i en berg och dal bana ungefär. Ena stunden kan jag känna mig hur bra som helst och tycka att jag är världens bästa. Men sen så kan jag plötsligt känna mig hur dålig som helst på alla vis (i en berg och dal bana går det ju lite upp och ner och hur som helst). Okej det där var kanske oklart, men poängen var att det är så himla lätt att bara trilla över till den dåliga sidan.

Jag är bara 14 år just nu och då kanske folk anser att jag inte vet eller kan så mycket. Men under de senaste åren (eller kanske egentligen månaderna) så har det hänt en del i mitt liv som påverkat mig otroligt mycket. Jag har gått igenom jobbiga och svåra saker som har fått mig att tänka extra mycket över typ allting. Jag har även nu i efterhand börjat känna mig lite säkrare i mig själv. Jag har några tips till er faktiskt, eller saker jag tycker ni borde tänka på.

Var dig själv, tänk inte så mycket på vad folk tycker. Det kommer alltid finnas folk som har för lite fritid och väljer att hata på andra. Men i slutändan gör det dig starkare. Tillslut tar du inte åt dig av saker längre (alltså dåliga saker) utan du kan istället skratta högt. Om ni är på det stadiet när ni känner att allt är skit, kanske har en person lämnat dig? Det är okej att gråta, ta den tid du behöver. Men tillslut tar tårarna slut, det är oftast då du märker att du inte behöver någon annan för att må bra. Utan allt handlar egentligen om dig, du behöver bara må bra i dig själv för att egentligen må bra. Sen kan det såklart hända något som gör att allt du byggt upp faller samman. Men då är det bara att bygga upp det igen. Alla människor som lämnar dig, alla som sårar dig kommer du märka en dag att du blivit starkare av.

Vet ärligt inte vad jag ska skriva mer nu, vill ju inte att denna text ska bli för lång (det är den typ redan, ops) men allt löser sig. Var bara du, det är allt du behöver (okej inte allt, men i stor del)

pusspuss <3

Likes

Comments

Att ha en blogg och skriva om sin vardag verkar vara något som många unga tjejer gör just nu. Det är dock alltid samma saker som skrivs. Ni vet, mode, skönhet, eller standard, vad man gjort under dagen. Men vad är kul att läsa om det. Själv tycker jag inte att det är så intressant. Jag tycker det kan vara roligare att läsa om folks åsikter och tankar kring ett viss ämne. Kanske dela med sig om något jobbigt man gått igenom men som man nu i efterhand märkt att man blivit starkare av, osv, you got it. Jag tänkte att jag kan försöka fylla upp de sakerna själv istället (japp ni hörde rätt, jag ska börja blogga, hmm..) och hoppas på att någon kanske tycker det är lite roligt. Jag har i vilket fall då startat en egen blogg (you don't say) så får vi se hur mycket uppdatering det blir, och om jag nu lägger upp något som är så mycket roligare än andra.

Well, här får ni en bild på mig (kanske skulle tagit en mindre seriös bild, jaja)
hoppas ni vill följa mig och läsa vidare på min blogg när de kommer inlägg som är mer intressant än detta.

pusspuss <3

Likes

Comments