'Hatad och Älskad' är skriven tillsammans med författaren Ylva Enström, är på 112 sidor och utgiven 2016 av Calidris Förlag.

Alexandra Nilsson skapade bloggen 'Kissie' när hon bara var femton år gammal. Hennes provokativa blogginlägg gjorde henne till en av Sveriges mest kända och hatade bloggerskor. Folk älskade att hata henne.

'Hatad och Älskad' berättar vad som pågick bakom bloggen med manager, media och familj och och vem Alexandra är som person idag.


'Hatad och Älskad' har potential. Men det når inte riktigt ända fram för mig. Det finns ett flertal småsaker med boken som drar ner betyget helt enkelt. Boken ... ja ... den är okej, jag skulle inte kalla det en biografi för innehållet är enligt mig alldeles för tunt för det. Den känns inte väldigt ingående utan 'touchar' mest bara på översta lagret i alla händelser den berättar om. Jag hade viljat ha en djupdykning, ända ner i själen. Jag vill känna glädjen, rädslan, sorgen - inte bara läsa om det. Boken är också aningen rörig, med hopp hit och hopp dit, jag blir bara mosig i hjärnan.

En annan sak som gör mig mosig i hjärnan är hur texten är/var centrerad. Jag vet inte om det bara är e-boken som har texten centrerad men det gjorde boken svår att läsa trots glasögon för mitt synfel. Filen/boken gick inte heller att ändra inställningar på inne i läsplattan som många av de andra böckerna jag har - även bibliotekslånen - vilket 'Hatad och Älskad' också var.

Något annat som drar ner slutbetyget ytterligare är att medförfattaren Ylva Enström (som jag gissar har sammansatt vad Alexandra berättat) använder svåra ord. Som eskapism - jag vet, vem använder ens det ordet? Det är nog inte många yngre läsare som kanske förstår vad det ordet betyder. Det låter inte heller som ett ord Alexandra skulle använda sig av själv. Boken är också väldigt upprepande - ordet media är jag så trött på just nu - snudd på så trött att bara skriva det gör mig irriterad.

Vill du läsa boken rekommenderar jag att låna den fysiska boken på bibblan, om du inte har en läsplatta som du kan läsa biblioteksböcker i. Den är inte värd de pengar den kostar - om du inte köper den när den släppts i pocketformat, då slipper du spendera någon större summa på den.

Betyg: 2/5
Köp här: Bokus (affiliate-länk), Adlibris (affiliate-länk)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments