Vad i hela helvete gör jag vaken nu? A sover sidan om mig, han snarkar...
Denna vecka har varit väldigt händelserik! Jag har jobbat med barn medan deras föräldrar har lärt sig teckenspråk... Så jag och typ 20 andra har agerat förskola/fritids åt ungefär 60 barn... Jag hade den minsta gruppen, både till ålder och antal. 7 barn på 2-3 år, rätt lugnt skulle man kunna tro men icke sa Nicke! Fy vad mycket energi dessa underbara barn har!!! Jag har gått upp 07.00 varje dag och somnat mellan 20-21, utan problem! Det är väldigt utmattande att ha hand om så många barn även om man inte gör något speciellt...
Ikväll fick jag agera fylletaxi åt min mamma och låtsaspappa. Vi åkte till Helsingör alla fyra, för idag släpptes Tuborgs julöl... trevligt för någon som gillar öl eller fick dricka... så medan mamma, låtsaspappa och A drack öl så drack jag Coca-Cola... Lagom sjyst tycker jag!
Imorgon blir det först däckbyte på min lilla sötbil och sen förmodligen Helsingör igen, fast denna gång med pappa, låtsasmamma, storasyster, systerson och A!

Jaja, nu ska jag försöka sova...
Natti natti!
Tacohej! 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej. Nu ska vi se här! #metoo är ju en världskänd hashtag där kvinnor berättar om sexuell övergrepp och annat förnedrande som män har gjort mot oss. Jag har än så länge bara skrivit Just den korta grejen #metoo. Men idag, här på min blogg ska jag berätta vad jag var med om.
När jag gick i 6:an (12 år gammal) och väntade på en kompis, utanför skolans gymnastiksal, så kom det fram en stupfull man och började prata med mig. Han verkade trevlig men jag märkte ju så klart att han var full. Men han började prata mycket om den kvinnliga kroppen och om hur hans fru jobbade och att jag borde följa med honom hem och klappa hans hund... Denna man blev polisanmäld men utredningen lades ner då de visste att mannen var alkoholist och allmänt knäpp.

1,5-2 år senare så var jag tillsammans med en kille som var lika gammal som jag (det är han uppenbarligen fortfarande). Han var väldigt bestämd med vad som gällde hos honom. Jag var 14 år gammal och sa att jag inte var redo för sex, men som sagt så var han MYCKET bestämd. Han tog min oskuld och dagen efter fick jag reda på, av hans storasyster, att han dessutom var otrogen mot mig.

I år, på studenten, så var det ju så klart FEST!!! Sjukt kul om det inte hade varit för den alldeles för fulla klasskompisen från grundskolan... Ni vet den där killen som tar sig alldeles för mycket frihet över vad man får och inte får göra mot tjejer som säger nej. Jag sa nej till honom och han blev sur, slog mig i ansiktet och sen gick han och köpte en ny öl, då jag råkade spilla ut den förra han hade.

Allt kan hända vem som helst, när som helst och var som helst.

Tacohej för mej! Ha en go kväll och helg!


Likes

Comments

Det går bra nu... Starta en blogg, gör ett inlägg och skriv sedan ingenting på en månad... Min supergrymma ursäkt är att det händer mycket just nu. Jag och A har varit tillsammans i drygt två månader, jag har pluggat tecken drygt lika länge och nu ska jag predika (i kyrkan) för ungefär 200 ungdomar... Känn ingen press liksom!

Jag är då uppenbarligen med i kyrkan, i Höganäs. Det har jag varit sedan jag konfirmerade mig. Nu är jag ungdomsledare och är bland de äldsta av oss yngre som är kvar. Jag är till och med näst äldst. Det känns bra. Men nu när det händer stora grejer så hänger det på oss äldre att dra den tyngre lasten...

Varannan fredag kväll har vi, i Höganäs, ungdomsmässor som vi kallar för aXet. En gång per år bjuder vi in kyrkor och deras konfirmander och ledare från hela nordvästra Skåne till en av dessa kvällar. Detta kallas då för MEGA aXet, vilket i år infaller nu på fredagen den 13 oktober. Det lär bli intressant... Som jag då sa tidigare så läggs de tyngsta grejerna på oss äldre, så därför blev jag utvald att predika... Tjejen som inte tror på Gud... Men det vet inte de i Höganäs.

Min predikan blir lätt, kort och underhållande. Det blir en tolkning på en av mina favoritlåtar "Kom" som är gjord av Bo Kaspers Orkester. Jag och en tjejkompis ska sedan framföra den live.

Nu handlade detta inlägg plötsligt mycket om kyrkan...

Well well, nu måste jag äta för sen ska jag på Tyst Teater (teater på teckenspråk) i Kristianstad.

Tacohej!

Likes

Comments

Jag tror att väldigt få här vet vem jag är!

Jag heter Emma och är snart 19 år gammal. Jag bor just nu inte någonstans permanent... Istället bor jag i en mellanstor stad (Helsingborg), en liten stad (Höganäs) och en liten by (Önnestad). Jag har många syskon, 5 äldre och en yngre. Jag har även 11 syskonbarn, som jag skulle kunna dö för! Passar ibland en hund (amerikansk pitbull).

Jag har en pojkvän i Helsingborg, han är 27 år gammal så det skiljer 8 år på oss.

I Höganäs bor min familj och det är där jag är folkbokförd.

Skolan jag pluggar på ligger i Önnestad och där läser jag teckenspråk då jag vill bli teckentolk.

Innan detta pluggade jag estet musik i Helsingborg på Nicolaiskolan, därifrån tog jag studenten i somras.

Detta var lite om mig! Hoppas vi ses igen!

Tacohej!!!

Likes

Comments