Just nu består livet mest av jobb.
Har inte så mycket att rida på, vilket är tråkigt.
Cindee ska sättas igång lugnt och försiktigt.
Nu är det två veckor sen min älskade grålle fick somna in. Jag är fortfarande så ledsen och arg över det. Det är så orättvist.
Jag letar och letar efter någonting nytt.. Men det finns ingenting som intresserar mig. Jo okej.. Men har dragit en budgetgräns som definitivt inte ligger på 250'..
Så jag har lagt letandet på hyllan ett tag.

MEN..
Till anledningen varför jag valde att skriva här idag.
En påminnelse till mig själv att kolla tillbaka på.

Jag har precis kommit hem från jobb och stallet.
Jag är lyrisk och känner mig helt upprymd.
Mina elever är underbara, som alltid. Men idag blev jag helt mållös.
En nybörjargrupp rider sin första termin heltimme.
Idag var målet att börja att introducera någonting som kallas för att rida på rätt sittben (vilket många som ridit längre fortfarande tycker är jobbigt att lära sig/se).
Och vi skulle gå igenom att rida på volterna.
Det var målet!
Allt flöt på riktigt bra. Hur ska jag göra något svårt till någonting lätt? Var min fråga i huvudet till mig själv när vi skulle gå igenom sittben.
Jag strukturerade upp det. Och det funkade.
Eleverna lärde sig att byta sittben, rida på rätt sittben rekordsnabbt. Och det var inte bara en lyckoträff utan de förstod verkligen vad jag menade.
Fortsatte sedan med 20 meters volterna. Inga problem där heller. Och inte heller att lära sig att byta om volter och hålla sig åt rätt sida vid möte.
Sista utmaningen var att testa galoppera på fyrkantspåret allihopa samtidigt. Det brukar alltid vara ett smått organiserat kaos när man börjar med det.. Det kan ingen säga något annat om ;)
Men inte då! Alla i galopp samtidigt, med bra avstånd, utan kaos.
Innerst inne ville jag bara hoppa och skrika rakt ut hur fantastiska de var. För det förstod dem nog inte själva. Men det gjorde jag.

Så nu ville jag mest skriva av mig, för jag är så nöjd och stolt! Men det här vill jag komma ihåg och påminna mig själv om.

Att vara ridlärare är grymt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 1424 Readers

Likes

Comments