Herregud vad tiden går fort.

Hästarna sköter sig.
Cindee hoppade igår, det är en fin häst det där.
Jag är glad och fruktansvärt tacksam för hjälpen.

Idag har jag jobbat. Först på Rappestad, sen var jag hos Hanna i skeda och hjälpte henne att hoppa.
Sen hem och fixa stallet.

Nu tar jag min första lugna stund på flera veckor. Är hemma hos min fina Moa, som jag inte träffat på länge då jag har haft fullt upp. Glögg IT is. Vit glögg köptes. Helt ok ändå, säger jag som knappt dricker glögg.

Imorgon får jag sovmorgon, sen jobb och så tänkte jag hoppa Nelly på kvällen. Jennifer ska hoppa Marco. Cindee ska ridas med.

Thats life. Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 348 Readers

Likes

Comments

Nu är det full rulle från morgon till kväll. Men det är dagar som den här som man förstår varför man kämpar och sliter 7 dagar i veckan.

Jag började dagen med att mocka och göra iordning stallet. Sen åkte jag hem och gjorde mig iordning.
Åkte mot jobbet.

När jag skulle hem för att släppa in hästarna började det spöregna. Hatar verkligen när det är kallt och blött. Blir så deppig...

Hem o bytte om sen vidare till ridskolan för tre dressyrlektioner. ⭐️

Slutade 20. Sen var det dags att åka hem till stallet igen.
Det var Grålles tur att bli riden.
Satt upp 20.50. Och han kändes SÅ fin.
Har lagt ner mycket tid på markarbete på honom. Få honom rund och avslappnad. Idag red jag samma övning som mina hoppelever gjorde förra veckan.
3 hinder på medellinjen, byta galopp osv. Väldigt lågt.
Förut har han blivit rädd för sig själv när jag försökt mig på byten. Det är en väldigt känslig och bakskygg häst. Han är väldigt mycket bättre. Nu gör han ingenting.
Idag satt allt som vi tränat på och min fina lilla häst byter galopp som om han aldrig gjort någonting annat. Rund och fin, lugn och trevlig galopp. Är så glad över att det går att rida honom på långa tyglar, utan att han reagerar. Och till alla som frågar och undrar varför han inte ska tävla... Det är för att jag vill lägga ner den här tiden på att han ska bli så bra som möjligt att rida innan han behöver hoppa bana. Att hästen kan hoppa är det inga tveksamheter om. Han ska bara bli stark och trygg i sig själv.

Jaha.. Nästa häst då.
Nelly. No Illusion. Vilken underbar liten häst. 160 hög ungefär. Har varit här en vecka nu. Lite rund och Go om magen. Har inte varit igång sedan februari. Har longerat henne några gånger. Sen när hon reds var det som hon aldrig gjort någonting annat. Ett otroligt bra psyke, lugn, cool med mycket energi. Det känns lovande och det kommer bli så roligt att få träna och tävla denna häst.
Eftersom hon inte gjort så mycket på ett tag så gäller det att inte göra för mycket, även fast hon är så positiv. Men imorgon är det dags igen :)

Cindee min prinsess-häst på 4år hämtade jag och Jenny i lördags. Hon har varit hos min kompis för träning och skulle matchas för tävling. Men ibland räcker inte tiden till, och det förstår jag verkligen. Så då fick hon komma hem igen :) hon är så nöjd över att stå med Marco i hagen. Är lugn och fin. Hon har gått sön och mån, fick vila idag. Jag ska rida henne imorgonbitti är tanken.
På fredag ska hon hoppa.

Marco trivs som fisken i vattnet. Elin var här idag och Jennifer red igår och rider honom imorgon. Tanken är att Jennifer ska få ta del av att tävla honom nästa säsong när jag går över mer på de andra hästarna. En fantastisk chans att lära sig på världens bästa Marco luxe.

Så jag är tacksam över allt fint i mitt liv just nu!

  • 411 Readers

Likes

Comments

Har diskuterat det här med tid ett tag nu med några vänner. Folk tjatar om att de inte har tid för saker och ting. Men vad är det ni ska ha tid för?
Jag känner att jag inte har någon tid alls men när det väl kommer till kritan har jag all tid i världen. Det handlar om disciplin och prioritering.

Nu står jag med tre jobb och tre snart fyra hästar. Folk tjatar, hur hinner man? Det går om man bara vill.

Så här ser min dag ut idag.
Jag valde sovmorgon, var skittrött.
Strax efter 08.00 var jag i stallet och gjorde iordning första hästen för motionering.
09.00 hade jag träning för Heléne och Leo.
10.00 hem och duscha, göra mig iordning. Äta frukost.
11.00 på plats på förskolan för jobb.
15.30 slutade jobba och åkte direkt till stallet för mockning och insläpp.
17.00 tanka bilen! För ja, man måste tydligen ha bensin i bilen..
17.15 på plats på ridskolan.
20.00 slutar sista lektionen.
Räknar att vara i stallet igen 20.30 för att ta sista hästen för dagen. Sen fodring.

Ingen dag är den andra lik heller. Imorgon ska jag upp och rida tidigare så jag hinner hem och kolla på ett tv program på kvällen 😅 det är också en prioritering.

Så till mina vänner, det är inte rimligt att ändra en bokad tid i mitt liv 😁


I helgen var jag på tävling med min gamla häst. Han kändes fin och jag var helt ok jag med. 4a och 3a.
Fick hem en ny häst i helgen med. Nej jag har inte köpt den. No Illusion 5 år efter Cardento. En cool tjej som ska komma igång nu :)

Så Heléne jag har nu bloggat, hoppas du blev nöjd :)

  • 420 Readers

Likes

Comments