Idag rullade transporten till boxholm. Tidig som vanligt var jag på plats.. Hann se Elli och många andra jag kände. Åt frukost och sen tog jag ut djuret. Marco var pigg idag, lite stark men hoppade väldigt bra.

Blåste lite.. Hinder flög omkull under bangång osv. Annars var det lugnt. MEN.. När jag skulle rida.. Hoppar hinder 1 och 2, kändes bra. Sen ropar domaren VÄNTA.... Då hade hinder nr 3 blåst ner.. Såklart. Då var det bara att avbryta för att sedan rida an igen och börja om ritter därifrån. Som tur var störde det inte mig så mycket. Red alla svängar jag hade tänkt, innanför på ställen som ingen annan vågade sig på. Det fina är att min häst inte ens behöver anstränga sig.. Han vänder så lätt. Vi tog det ganska lugnt och fint. Jag höll ihop mycket och tog extra galoppsprång eftersom han var så taggad.

Det slutade med att vi vann klassen med 8 sekunder tillgodo på 2an. Det visar bara på vilken galopp den här lilla hästen har och hur lydig och vändbar han är. Lycklig var han. Han älskar det här!

I alla klasser var det kluriga banor. Orytmiskt med annorlunda svängar. Inte jätteschysst på lokalnivå kanske.. Banan höll bra. Det var positivt! Sist jag var här låg banan under vatten. Så det var härligt att det var så bra då det regnat dagen innan och under natten.
Trevligt anordnat.

Kom hem och gjorde iordning stallet. Hem och gjorde iordning mig själv. För att sedan åka till borensberg för att fira morsdag och mina kusiners pappor som fyllt år.

Alltid mysigt. Men sjukligt trött! Spelade lite frågespel.

Nu ligger jag välförtjänt i soffan med björnen och ska SOVA!


Marco Luxe - min allra bästa vän❤️

/Love Emma


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag började dagen med ett besök på kliniken med Cindee. Hon skulle ta bort två vargtänder som satt ganska illa enligt vet. Men nu är de väck! Så lite vila på det och bettlöst ett tag framöver så hoppas jag på att hon är mjuk som smör igen.

Kom hem runt lunch och åt lite. Sen var det total däck i soffan. Powernap hade jag tänkt.. Men det blev visst längre än så..😁

Halv 3 blev det stallet igen, mockade 5 boxar. Tog in hästar. Marco, Cindee och Saron fick stå ute till 5. Eftersom C stått inne sen lunch.

Passade på att ta ut den lilla grå för att testa rida första gången hemma. Ingen dressyrstjärna direkt men efter ett tag släppte allt och han blev så mjuk, avslappnad och sprang fint i form i alla gångarter. Total lycka. Vilken ponnyhäst <3

Skjutsade hem syrran som varit med hela dagen idag.

Åkte sen tillbaka till stallet och red ut på Marco. Och avslutade med lite trim på "utebanan". Samtidigt som jag pratade med Josse i headset. Han kändes superfin, helt loss. Han är ju fortfarande min stjärna!

Sen kom kallbloden :) lika härliga som alltid.

Nu sitter jag ute på altanen och bara tittar ut över trädgården.. Det är så lugnt och skönt här. Och jag tänker.. Det spelar ingen roll att jag är ensam för jag har det så skönt här och mina hästar förgyller mitt liv.


Vem är den lilla grå då? Grålle, Crille, Mr. Grey. Kärt barn har många namn. Carito 7 år efter Carland - Magini, köptes igår.

När jag för några veckor sedan var och tävlade i Nykyrka såg jag Julia rida en liten söt grå häst. Många som känner mig vet hur mycket jag letat efter en GRÅ häst. Här var då, en grå häst på drygt 160. Liten som en ponny. Det stod Emma skrivet i pannan på den. Hoppade som tusan. Så fin. Klart jag då gick fram och berömde hästen och sa att om hon tänkte sälja honom fick hon gärna ringa mig.

På Torsdagen fick jag ett meddelande. De hade funderat och kunde tänka sig att sälja honom. Då blev det fart på Emma. Hade inte tänkt att köpa någon just nu men kunde verkligen inte låta den här chansen rinna ut i sanden. Så på lördagen åkte jag den korta biten till lycketorp och provade honom. Jag har provat hästar innan men jag har inte riktigt känt att det varit 100%. Men det kände jag nu. Jag hade bestämt mig direkt när jag satte mig i bilen. Det här var min häst. Precis så jag kände med Marco.
Så igår besiktades min fina Carito och han flyttade hit.

Det känns så jäkla bra!
Ibland har man tur..

/Love Emma
Likes

Comments

Funderar, har funderat och fortsätter att fundera..

Jag blir inte klok på transporter, bilar, lastbilar. Vad ska man välja?!

Då mina djur inte är ponnyer längre måste jag utöka till en större transport då min inte får lasta 2 stora hästar. Dragbilen måste också uppdatera då den inte heller får dra för mycket, inte ens på BE.

Så då är ju frågan... 

Jag vill gärna ha en sidolastning, då det är så himla smidigt. Speciellt eftersom att jag åker mycket själv. Equi-Trek har en med sidolastning för under 100' . 

Eller en Cheval 3 hästars - så får alla djuren plats?

Eller b-kortslastbil? För då slipper jag köpa en extra bil?!  Då jag vill ha kvar min personbil.

Eller helt enkelt ta C-kort och köpa en lastbil?! 

Räknat på att en bil + transport kostar ungefär lika mycket som en bra beg b-kortslastbil.

Får nog fundera ett tag till. Men tips på bra bilmodeller vore bra att få.! 

Jaja.. Får sova på saken, som allt annat ;)

Imorgon blir det spännande. Håll en tumme!

/Love Emma
Likes

Comments