Haft micch på besök sedan juldagen. Har varit i stan, druckit vin, dansat, ätit pizza, hängt i stallet och varit i rappestad. Mysigt!

Idag var vi ute i snön.
Visade Agnes och micch en plats som betyder mycket för mig.

Hit kommer jag för att tänka.
Det är en plats där vi var så mycket som små.
Det var fint och helt underbart idag.
Så visar lite bilder.

Sakna.

/Love Emma
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Imorgon är det julafton😃
Alla julklappar är inköpta. Julmaten inhandlad. Idag ska granen in och det sista ska göras iordning. Imorgon ska vi fira jul här.

Det känns som vår ute. Plusgrader och sol när jag vaknade idag. Åkte till stallet nu på morgonen. Jag började med att ta ut Cindee i ridhuset. Igår var hon lite rädd. Det blåste och hon fattade inte att man kan faktiskt vara ensam i ridhuset. Porten är alltid lite läskig, men idag var hon ko-lugn. Fick springa lite på lina. Skulle egentligen bara miljöträna lite men hon va så lugn och fin så då fick hon longeras.

Sen släppte jag ut djuren i hagarna. Nu ska jag äta frukost och kolla på mina "morgonrutinserier" som Emma brukar säga 😜
Sen städa och så upp till stallet igen och rida.

Igår fick jag äntligen min antareshjälm som jag beställde för några veckor sedan. Jättefin!

/Love Emma


Likes

Comments

Igår var det ombytta roller på min torsdagslektion hemma i ridhuset. Det var Peter som red lektion istället för Heléne. Väldigt trevligt och roligt att se en brukshäst gå lentionsridning, och bra gick det också 😊

Efter det hade jag avslutning med min torsdagslektion på ridskolan.

Såhär ser årets avslutningsbana ut.

Banan består av olika moment, konor, bommar och hinder. Allt med tennisbollar, julkulor och flaggor.

Station nr 1 är en vinkel. Där ekipaget ska rida igenom.

Rider sedan till mitten där station nr 2 är. Det är 4 konor uppställda, där ekipaget ska rida igenom 2ggr.

Nr 3 är en slalombana där 2 flaggor sitter i varsin kona på yttersidorna. Eleven ska byta plats på konorna och samtidigt rida igenom slalom.

4 är hinder.

5 är hinder.

6 är vinkeln igen och sen i mål.

Allt detta ska ridas igenom utan att välta några bollar, riva hinder eller tappa flaggor.
Man får 5 sekunders tillägg för varje fel.

Vi har kört att man ska rida banan 2 ggr och försöka pricka sin egen tid.

Här får ni lite bilder :)


Likes

Comments

Mina fina elever har avslutningsvecka på ridskolan. Igår klädde sig många ut till tomtar och hästarna var jättefina.

Idag var jag med en elev på hästkliniken i Norrköping. Det tog lång tid. Var hemma runt 2, mockade gjorde iordning allt och tog in hästarna.

På kvällen tyckte jag att det var lustigt att grannen åkte fram och tillbaka.
Sen helt plötsligt hade vi lite häst i trädgården.
Det var alltså så att en okänd häst sprang lös och hästarna runt mitt hus hade då tagit sönder staketet och rymt. Grannens hästar blev snabbt infångade men den okända hästen är fortfarande lös. Vi vet inte vart den kommer ifrån eller hur den kommit hit. Ingen runt omkring saknar hästen. Polisen är kontaktad.
Det är ganska "nära" för djuren att springa över åkrarna från västerlösa. Så den kan ju bo vart som helst.
Vi är iallafall redo att stalla upp hästen om vi får in den.

Nu har jag slutat leta och sitter och kollar på phfinalen!! Heja Kristian!


Likes

Comments

Igår började jag dagen med att jobba. Sen till stallet, mocka, fixa hästar. Insläpp. Sen hem och äta, duscha och ja.. Bara vila lite.

På kvällen var vi hos Josse för lite luciamys.

Idag vaknade jag, fodrade hästarna, åkte hem och åt frukost. Tillbaka till stallet för att släppa ut. Åkte sen till Rappestad och hjälpte till på Pay and jump. Det gick ändå ganska snabbt så jag hann åka hem och äta innan luciashowen började. Det var en liten hopptävling, ryttartest och luciatåg till häst. Fina barn!!!
Åkte tillbaka till stallet och fixade. Motionerade båda hästarna.

Nu ska jag kvällsfodra.

Imorgon är det ny vecka igen.
Och det är snart julafton 😳ojoj.

/Love Emma
Likes

Comments

usch vad jag hatar kyla. Jag längtar till värme.
Egentligen kanske inte kylan är den som är värst, utan det är blåsten. Här ute på landet blåser det väldigt kallt, det är nog det som är värst.

Just nu har jag bara 2 hästar hemma. Det gör att jag har ganska mycket tid att göra andra saker. Just nu är det väl bara att vila upp sig och ta i tu med allt annat, vilket också måste göras.

Cindee min fina 3 åring e. Cabachon (Casall) - Irco Marco springer fint med mig på ryggen. Känns väldigt bra. Lugn och fin. Dock har hon växt mycket nu, så hon kommer att bli mycket större än vad jag först trodde. Igår kom Frans och skodde henne, vilket gick jättebra. Snäll och lugn.

Marco har blivit vaccinerad och nyskodd. Så jag missade årets sista tävling. Lite tråkigt. Jag var iallafall där och kollade på sista klassen. Då blir man ju inte lagom sugen att tävla själv. menmen.

Har blivit beroende av "Heart of Dixie", kanske är ett tecken på för mycket fritid på dagarna.

Gick med i gruppen "hästforum" på facebook. Det är skitkul faktiskt. Extremt fascinerande att läsa alla hästmänniskors kommentarer i olika diskussioner. Det är tydligt att "Jag kan allt" går före "Jag kan lära mig någonting utav dig".

Är det någonting jag har lärt mig så är det att alla har någonting intressant att säga, om man är öppen för förslag. Det finns många människor som har en annan syn på saker som man kan lära sig utav.

Annars.. så är det snart Jul. Vi ska vara hemma hos oss i år. Ganska skönt, för då är det nära till stallet så slipper jag fara runt så mycket. Dock har jag inte köpt en enda julklapp, Så det borde jag ta tag i.

Handen då.... Ni som känner mig vet att jag har opererat handen 2 gånger. Det är fortfarande problem med den. Sist jag var inne hos läkaren sa hon att det troligen var en annan skada som var orsaken till all smärta jag har, vilket låter rimligt. Det ganglion som jag hade borde inte göra så ont som det har gjort, utan man borde kunna leva med det. Men eftersom jag haft så ont har man valt att operera bort det. Så nu har jag gjort en datortomografi, alltså en skiktröntgen. Svaren får jag vänta på tills läkarbesöket i slutet av januari. Så där står jag nu.

Börjar bli sjuk med. Men härda. Våga vägra vara sjuk.
Har pratat med Madde i tlfn i 1,5 h nu. Länge sen vi sågs. Men det var skönt att prata. Om allt och ingenting.

det var allt.

/Love Emma

Likes

Comments