Tiden går fort..
Förra veckan var jag sjuk.. Feber och förkyld men det har släppt nu som tur är.

Hopppade Zonia i fredags.. Vilken liten stjärna! Det är en dressyrhäst som står i stallet som verkligen älskar att hoppa och gör det väldigt bra. Har bara hoppat räcken innan på henne men nu fick hon testa oxer med.

Dick var helt underbart fin i helgen med! Hoppade RIKTIGT fint. Den hästen kommer bli något.

Marco hoppade lite också. Pigg och glad som alltid. Red samtidigt som Bullen och Jonna så det var lite roligare än att bara rida själv. Lite studsövning. Det är nyttigt för Marco att bli rak och landa i höger som han har väldigt svårt för.

Lilla prinsessan "Carola", som hon nu heter enligt Elias, reds imorse. Hon tappade mig inte och jobbade på bra. Älskar verkligen den hästen. Hon är så fin i kroppen. Nu ska hon bara växa i sina långa bakben så kommer hon bli en riktigt fin häst! Lycka.

/Love Emma
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

.. Ja, man kan ju hoppas att solen kommer då. Det regnar fortfarande.
Ja, läs mellan raderna.
Igår var jag på hand och plastik igen. Ja. Suck. Att en egentligen en sån "liten" olycka kan ha orsakat så stora skador. Jag hoppas på det bästa men är inte så peppad just nu.

Jag har iallafall varit med Cindee på kliniken och besiktat henne, så nu är hon min. Det ska bli så himla roligt att utbilda denna fina häst.

Ska snart ut till stallet och rida lite.
Dick ska ridas inför morgondagens hoppning.
Hej svejs.
Ni får inget love idag.
Likes

Comments

Har legat och hostat hela natten, vaknat väldigt många gånger och bara försökt att få luft. Idag är sista dagen på min träningsweekend, det ska bli så kul. Har fina överraskningar 😃

Tar upp mobilen och kollar Facebook. Och läser det här: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152606122532182&id=560172181

Inlägget är intressant och jag håller med denna skrivare. Jobbar man som hästhandlare så litar man på sin utländske mellanhand. Får man ett intyg med bilder där det står UA, så tar man ju den hästen och säljer vidare, inga konstigheter. Det är klart att man inte är ute efter att lura någon annan, (eftersom man egentligen blivit lurad själv, medveten eller omedveten)

Jag tror absolut att det fungerar mycket så som denna person skriver. Och nu ser hon den fina häst som hon vet har så mycket röntgenfel, befinna sig i Sverige för försäljning och dessutom tävlar.

1. Hur viktigt är det egentligen med rena röntgenbilder? Självklart viktigt för försäkringens skull, men för övrigt? Jag tycker att det är helt beroende på vad som visas på röntgen.. Min tävlingshäst Marco har ett helt A4 på röntgen, men har fungerat ändå. Trots sina 20 år går han fortfarande 120-130 med bra resultat. Han är pigg och fräsch och har absolut inte ont! Jag har även en vän som tävlar, som även hon har en häst som borde ha "ett skott i pannan", som denna person skriver i inlägget. Hästen borde vara utdömd pga vad som visat sig på röntgen, men den funkar iallafall och vinner nästan allt den ställer upp i (gått 145).
Är man medveten om vad hästen har så är det upp till mig som ägare/ryttare att förvalta hästen på ett sunt och korrekt sätt.

Mycket av det som personen i fråga här skriver, om att det är svårt att få en topphäst, utan några fel, för så lite pengar.. Måste vi som köpare inse. Ser du en annons där hästen har toppstam, gått si och så många klasser utomlands och kostar 50 000, eller till och med mindre, då är det någonting FEL!
Tyvärr finns det många som letar efter egen häst men som inte har råd att köpa en kvalitetshäst, som då drar sig till dessa annonser och köper första bästa för priset var billigt. Sedan kommer man i efterhand och klankar ner på försäljaren, för att hästen visar skada eller dyl (dolda fel). Självklart säger jag inte att försäljaren i fråga har rätt till att "lura" dessa stackars okunniga människor. Men det kan vara dags för svenskt hästfolk att få lite mer kött på benen, att skaffa sig mer kunskap.

Jag valde att köpa en väldigt fin liten häst från en handlare i Tyskland, med hjälp av försäljningsstall. En väldigt trevlig häst med stor kapacitet. Tyvärr visade sig hästen bättre till dressyr så jag sålde henne. Som köpare var jag noggrann att röntga om hästen i Sverige, UA. När hästen såldes från mig var jag otroligt noga med hur det skulle gå till. Köparen valde Axel på Mälarkliniken som veterinär.. Absolut tänkte jag, har bara hört gott om honom! Han var noggrann, böjde, hästen fick springa på gången, ute i ridhuset på mjukare underlag och ute på asfalt, både på rakt och böjt spår. Hästen var jättefräsch. Mitt råd till köparen var att röntga om hästen, för deras egen skull. Så det gjorde dom, plus rygg! Nu blev jag ju lite nervös då jag själv inte röntgat ryggen innan. Men det fanns inga anm på ryggen heller. Axel visade och pekade, förklarade och var väldigt noga med att vi skulle förstå vad som menades när vi kollade på röntgenbilderna. Han visade att kotorna i ryggen hade stort fint avstånd och han förklarade vart man kunde hitta lösa benbitar på röntgen. (Nu hade inte min det)

Tillbaka till inlägget. Denna skrivare nämner att hon sålt 1000 hästar i Sverige. O herregud tänkte jag, hon måste vara gammal. (Det är hon inte, inte ens 30)
Hon hänger också ut vilket nytt försäljningsstall som nu säljer denna skadade häst. Namn, stam, vem som äger den nu mm.
Jag fortsätter bläddra och sen ser jag vem personen som skrivit detta inlägg är.
Då log jag. Sveriges mest ökända hästförsäljare. Jag skrattar inte åt det hon skriver, utan mot hennes dubbelmoral. Hon skriver att man inte kan få en häst utan fel billigt, att man lätt kan fiffla med papper, pass och röntgenbilder hit och dit. Självklart ligger det någonting i det, så det hon säger är sanning. Inlägget i all ära, men hon säger emot sig själv.
När hon själv bedrev försäljningsstall sålde hon hästar med TOPPSTAM, röntgenbilder UA mm för 25-50 000kr. Jag fastnade för en av hennes annonser för några år sedan. 4 år toppstam, 23000kr. Åh vad jag önskade att det kunde vara något bra, eftersom den var billig. Veckan därpå sänktes den till 17000kr pga platsbrist. Självklart kollade jag inte på den ens.. Finns ju inte en chans i livet att det kunde bli så billigt utan fel. Tyvärr känner jag flera som gått på den nitlotten iallafall. Och det beror på en bristande ekonomi. Vanligt hästfolk har inte råd att lägga pengar på en vettig häst. Så då slutar det såhär.
För att skriva något till denna unga hästhandlares försvar så tror jag att man som ung tjej lätt låter sig övertalas när man får en hel drös hästar hemskickade till dig som du sen kan tjäna lätta pengar på. Då litar man blint på handlaren som man får hästarna av. Så jag köper det, det gör jag. Men om det skulle vara så bra, varför ger man bort dessa hästar billigt till en svensk hästhandlare istället för att sälja iväg själv?
Efter de första 10 reklamerade hästarna kanske du skulle tänkt till, att allt inte är guld och gröna skogar.

Det jag vill få ut är att när du köper en häst, spelar ingen roll av vem. Var noga med vet. Besiktning. Titta också på vad du ska ha hästen till?! En ren tävlingshäst är dyrare än en skogsmulle häst. Men alla hästar fyller en funktion, oavsett pris.
Det är du som köpare som har lika stort ansvar som försäljaren att köpet går rätt till. För egentligen, det är ju så himla lätt att skylla allt på hästförsäljaren! Än att inse att du som köpare varit både dum, blind och naiv.


Likes

Comments