Segt att gå upp imorse.. Håller fortfarande på att vakna. Är påväg till ridskolan :)

Den här veckan har rullat på. Hästarna har varit fina.

Limpan har skött sig bra och på diabeteskollen fick hon äntligen sitt intyg för övningskörning. Så nu ska det köras ;)

Julius (ponnyn) känns väldigt bra. Nu har vi till och med travat bommar! Det känns som att man sitter på en inriden häst nu så vi är glada att han gjort det så pass snabbt ändå, men tanke på hur spänd han var när vi började. Tove har kunnat hoppa upp och rida honom själv :-)

Igår var jag och Linnea på CR hoppning hos Sissi o Nina Lilja. Nina hade byggt en redig bana med linjer på böjt spår och ja, var verkligen som en riktig tävling. Vilket var bra för då blev det lite svårare :)
Ponnyn var jättefin och Linnea red bra!
Så är det någon som letar efter en trevligt ungponny så säg till!
Domenica fick också följa med. Det var ett tag sen hon var ute. På vår framridning var det flera unghästar som hoppade fram samtidigt. Så det var verkligen ett test för henne då hon har blivit stressad på framhoppningen innan, men inget sånt alls. Hon kändes lugn och fin.
Gick in på banan.. Blev lite lätt överraskad. Vissa hinder var lite högre än jag förväntat mig. Det var trippelbarr, plank, mur under oxer, kombination osv. Riktigt bra för henne. Hon skötte sig otroligt bra. Lugn och kontrollerbar, hoppade runda fina språng. Jag är SÅ nöjd. Vilken häst :-))

Nu ska jag jobba. :)

/Love Emma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 501 Readers

Likes

Comments

Fyyyyyy vilket ruskväder. Men glad ändå, det är fredag. Helg tänker ni.. Jobb tänker jag. Men glad ändå :)

Har hoppat in som vikarie i ganska många grupper den här veckan och jag blir så inspirerad när alla är duktiga. Vill tacka alla fina elever som säger gulliga saker och gör det värt att jobba :) ni är underbara.

Kikade också på helgens KMpriser som ordnats. SÅ fina. Önskar att jag hade vunnit ;) har nog världens bästa och mest engagerade tävlingskomité. Ni är ju bara FÖR bra :).

Idag följde jag med till kliniken och besiktade häst. Det gick bra, UA och hästen fick nya ägare.

Ikväll finns jag på ridskolan igen och sen ska jag inte göra många knop.

I helgen har vi års och tävlingsmöte i klubben :) kommer nog bli väldigt trevligt tror jag :)

Har varit mycket diskussioner om OS och Ryssland nu.. Så medan vi väntade målade jag en liten bild ;)

/Love Enma

  • 478 Readers

Likes

Comments

Det är mycket nu, som vanligt :)

Igår var jag i stallet och fixande från 07. Mocka och allt som hör till. Red 3 hästar. På eftermiddagen åkte jag till lkpg för att lämna tillbaka min fasters parkeringstillstånd som jag glömde i min bil. Vi åt lite mat och pratade. Hoppas hon kan få bli lite bättre snart!

Efter det red jag Camara och Julius som gick bra båda två. C hade nog lite träningsvärk från tidigare. Men blir bättre och bättre. Julius red jag utan att ha blivit longerad innan, vilket inte hade någon betydelse, skönt!

Efter det var jag på ridskolan resten av kvällen.

Idag hade jag sovmorgon, behövligt! Åkte till stallet. Domenica är allt rolig, så fort man släpper ut henne i hagen igen så rullar hon sig igen och blir jätteskitig, tack så mycket :)

Har anmält tävlingar, fixat licenser osv. Det blir mjölbys hopptävlingar den 16 som är först ut!

Ikväll ska jag till ridskolan och vara där hela kvällen.

Har också ett annat projekt på G. Håller på att skriva text till en houselåt. Annorlunda men kul. Hoppas den blir bra..

Fick också en kallelse till sjukhuset idag för magnetkameraundersökning. Så hoppas det kan hitta en lösning för min hand!

Ha det bäst.

/Love Emma  • 484 Readers

Likes

Comments

Man blir ju lite lycklig i hjärtat när det går vägen!
Igår ställde jag och Milla upp en serie på medellinjen. Såhär ställde vi upp:
* travbom in
* 2 kryss som studs (som sedan blev räcken)
* ett galoppsprång sedan ett räcke
* 2 galoppsprång sedan ett räcke
* ett galoppsprång sedan en oxer
Vi ville att hästarna skulle få gymnastikhoppa lite och sedan få känna lite mer höjd på en oxer ut som serie. Det är en bra övning där du själv kan koncentrera dig på sitsen. Tyckte att det gick väldigt bra. Domenica var väldigt fin, mjuk och fin i serien. Vi har fortfarande lite svårt att få 100% kontroll innan svängen efter, men vi jobbar vidare. Hon skjuter lite och går mycket på tygeln vilket gör att jag själv faller lite framåt och skjuter på farten. Så jag tränar på att komma tillbaka själv och få upp huvudet mer.
Det är en bra övning för mig att bli bättre på att vänta på språnget, hålla trycket för skänkeln och vara rak. Jag tränar vidare..
Marco var Jättefin! 20 år gammal, pigg och glad! Det känns skönt att han är fräsch *peppar, peppar*

Idag började jag dagen på ridskolan. Mina elever har skött sig super! Och jag har lärt mig 14 nya namn i de nya grupperna.

Efter det åkte jag till sållas ridhus för nästa projekt. Där väntade Julius och Camara.
Julius är ju då som skrivet innan en ponny under inridning. Idag släppte allt och jag kunde rida utan lina. Vi skrittade och travade. Så nu kan han gå fram för skänkeln, göra halt, skritta och trava på rakt spår och volt. Riktigt bra :)
Camara är Fam. Heiskanens unghäst som är 5 år. Hon är inriden sen fick hon föl. Hon ska nu sättas igång och utbildas. Jag har fått äran att rida henne då Cassandra har ridförbud efter en operation. Så hoppas på att hon är rid och styrbar när hon är tillbaka i sadeln :)
Hästen är väldigt känslig, lätt i bakkärran, och mycket framåt. Det gäller att vara lätt i handen och rida med mycket säte/ben. Det här med att gå på volt är inte alltid så kul men idag lyckades vi till och med göra volt i galopp. Och när jag skriver volt menar jag en stor volt (20m).
Hästen har en fantastisk fin galopp! Tror att det kommer bli en superhäst. Skarp dam med bra egen framåtbjudning. Kul!

Nu ska jag hoppa in i duschen och dra mig vidare mot Linköping. Min faster fyller år så jag ska dit och mysa lite. Årets TVprogram är ikväll också, melodifestivalen! Är som ett barn på nytt :D ni som känner mig vet hur mycket jag älskar detta!

Imorgon ska jag börja dagen i stallet :) sen ska vi fira min morfar (och mormor) som fyller år :)

Ha det bäst!
/Love Emma

  • 433 Readers

Likes

Comments