Det har hänt mycket nu. Lite för mycket. Ganska mycket sorgliga och tragiska händelser men det fanns ändå lite sol efter regnet.

Då börjar vi.

Fredag 30 juni. Det regnade. Jag skyndade mig hem från jobbet för att kunna ta in hästarna så att de skulle hinna torka lite så att jag skulle kunna rida innan kvällens tjejträff. Så blev det inte.
Jag såg redan från vägen att min nya häst stod med blod på benet. FAN då, rent ut sagt. Då får jag ta in henne först och spola av och plåstra om. Så blev det inte heller. De andra hästarna som stod på den sidan av stallet kom när jag ropade, men inte Cape. Jag insåg då att något var riktigt fel och ringde efter hjälp. Min stallägare är kirurg och var först på plats efter mig.
Jag behövde inte titta länge förrän jag förstod ödet för min fina häst. Där stod hon med ett avsparkat ben.. det var rakt av med en öppen fraktur. Vi stabiliserade benet och inväntade veterinär. Älskade häst, livet fick en snabb och orättvis vändning.
Telefonsamtalet om att hennes tidigare ägare tragiskt gått bort samma dag, gjorde inte saken bättre. Jag grät, oavbrutet. Nu är ni tillsammans och lever utan smärta.
Tack Annika för att du gjorde det möjligt för mig att köpa denna fantastiska häst. För din positiva inställning och givmildhet.


Nästa..

Mitt liv har inte gått ihop under en väldigt lång tid. En vardag med stor stress, från tidig morgon till sen kväll. För att hinna med allt. Jag har bitit ihop och kämpat, för det är sån jag är. 7 dagar i veckan.
Jag blev erbjuden ett jobb som förändrar min livssituation. Vilket jag inte kunde säga nej till.
Det gör mig väldigt glad, även fast det innebar att lära sig någonting helt nytt under en väldigt kort tid.
Det innebär dock att jag varit tvungen att välja bort någonting som jag avgudar och brinner för. Många av mina lektioner på ridskolan. Det gör ont i mig men jag vet att jag måste för att kunna leva. Jag vet också att det kommer finnas någon ny som kommer ta hand om er och som ni kommer att tycka om. Jag är oerhört tacksam över alla jag fått lära känna och möta på vår underbara ridskola. Och till er som ridit för mig under alla dessa år, tack! Tack för att ni gjort mitt jobb så fantastiskt.
Men jag kommer inte lämna allt, från att ha 4 dagars lektioner kommer jag iallafall ha en dag kvar. För inte kan jag lämna helt. Så än blir ni inte av med mig:)


På återseende. Emma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 795 Readers

Likes

Comments

Väl hemma. Efter ännu en kväll i ridhuset.
Den här veckan har jag blivit väldigt överrumplad över hur fantastiska ni är, mina elever.
När ni tackar mig för att jag finns där för er. Men jag vill fortfarande vända på det, det är jag som ska tacka er.
Att jag får experimentera, utvecklas och prova alla mina tankar och funderingar på er.. på era lektioner. Det är ni som gör mig bättre, som får mig att vilja fortsätta.
Jag blir så glad, så glad över att få vara en del i er ridning!

Jag är också väldigt lycklig över min nya fina häst, Bella.
En sådan snäll och positiv individ som alltid försöker göra sitt bästa. Hon har inte varit i min ägo så länge och jag har heller inte ridit så mycket då jag bröt fingret. Men nu får jag börja belasta och har börjat rida. Det känns helt underbart med en sådan härlig häst. Vilken tur jag hade som hittade henne.

Annars rullar livet på som vanligt.
Några tråkigheter finns det ju tydligen alltid i mitt liv. Just nu är det ryggen som spökar. Efter att jag ramlade av i april så har jag haft stora problem med ryggen och jag har nu börjar gå på rehab. Okej det har jag gjort ett tag nu.. men jag vet inte om det har hjälpt så mycket, men vi fortsätter att försöka.
Fingret börjar också fungera bättre och bättre för varje dag. Nästa vecka är tanken att jag ska börja jobba dagtid igen. Imorgon ska jag till läkaren igen så jag hoppas att det ser bra ut.

Ny dag imorgon.

  • 1269 Readers

Likes

Comments

Just nu består livet mest av jobb.
Har inte så mycket att rida på, vilket är tråkigt.
Cindee ska sättas igång lugnt och försiktigt.
Nu är det två veckor sen min älskade grålle fick somna in. Jag är fortfarande så ledsen och arg över det. Det är så orättvist.
Jag letar och letar efter någonting nytt.. Men det finns ingenting som intresserar mig. Jo okej.. Men har dragit en budgetgräns som definitivt inte ligger på 250'..
Så jag har lagt letandet på hyllan ett tag.

MEN..
Till anledningen varför jag valde att skriva här idag.
En påminnelse till mig själv att kolla tillbaka på.

Jag har precis kommit hem från jobb och stallet.
Jag är lyrisk och känner mig helt upprymd.
Mina elever är underbara, som alltid. Men idag blev jag helt mållös.
En nybörjargrupp rider sin första termin heltimme.
Idag var målet att börja att introducera någonting som kallas för att rida på rätt sittben (vilket många som ridit längre fortfarande tycker är jobbigt att lära sig/se).
Och vi skulle gå igenom att rida på volterna.
Det var målet!
Allt flöt på riktigt bra. Hur ska jag göra något svårt till någonting lätt? Var min fråga i huvudet till mig själv när vi skulle gå igenom sittben.
Jag strukturerade upp det. Och det funkade.
Eleverna lärde sig att byta sittben, rida på rätt sittben rekordsnabbt. Och det var inte bara en lyckoträff utan de förstod verkligen vad jag menade.
Fortsatte sedan med 20 meters volterna. Inga problem där heller. Och inte heller att lära sig att byta om volter och hålla sig åt rätt sida vid möte.
Sista utmaningen var att testa galoppera på fyrkantspåret allihopa samtidigt. Det brukar alltid vara ett smått organiserat kaos när man börjar med det.. Det kan ingen säga något annat om ;)
Men inte då! Alla i galopp samtidigt, med bra avstånd, utan kaos.
Innerst inne ville jag bara hoppa och skrika rakt ut hur fantastiska de var. För det förstod dem nog inte själva. Men det gjorde jag.

Så nu ville jag mest skriva av mig, för jag är så nöjd och stolt! Men det här vill jag komma ihåg och påminna mig själv om.

Att vara ridlärare är grymt!

  • 1425 Readers

Likes

Comments

Ligger i soffan och försöker att se någonting positivt. Försöker andas och tänka.. Det snurrar tusen tankar just nu.

Så nu rullar vi tillbaka bandet lite..

"Vi ger den tid, den kommer bli bra"
"Oj vilken fin liten häst, den kommer bli bra med lite träning"
Ja.. Det trodde jag med.

Min lilla bakskygga häst som jag brukar kalla honom.
Det har gått fram och tillbaka, upp och ner.
Stundtals har han varit jättefin, och så kommer rycket..
När han dragit svansen mellan benen och stuckit några steg.

Han gick en superrunda i Åby felfritt, aldrig varit så bra.
Efteranmälde mig och han blev som förbytt.
Han gick felfritt i Rappestad, men då kändes det verkligen inte bra.

Imorse lastade jag och Mimmi och åkte till Staby dit Mälarkliniken kom. En yngre duktig tjej var dagens veterinär. Jag förklarade hur han reagerar vid ridning och hur han känns. Jag sa direkt att det kommer bakifrån någonstans. Jag ville utesluta lösa benbitar och pålagringar på bakknäna.
Vi böjde honom där han inte reagerade.
Halsen däremot var OVANLIGT stel vilket var oroväckande.
Vi fortsatte med att ultraljuda bakknän för att se om det fanns några tydliga pålagringar. Men icke.
Hon sa redan från början att hon ville kolla korset med ultraljud. Så hon gick igenom det efter knäna och där satt det. En grov skada som uppstått av ett tidigt trauma. Orkar inte gå in på detaljer. Det handlar om frakturer och pålagringar.
Hjärtat stannade.. Jag som hade hoppats på en lös benbit eller någonting simpelt som var "lätt att behandla".
Efter en diskussion där jag tydligt säger "du kan vara ärlig". (Jag kan ta det...)
Beslutar vi att ge en kortison behandling..
Denna skada kommer han alltid att ha och förklarar en hel del, hur svår han har varit..
När alla tidigare sagt "han är en väldigt känslig häst".
Man hade inte upptäckt detta om man inte gjort ultra som denna veterinär valde att göra.
Och jag är impad att det var det första tanken hon hade när jag beskrev hur hästen var och gjorde vid ridning.

Eftersom denna skada var så pass "illa" vet vi inte om han någonsin kommer att bli ridbar..
Det skär verkligen i mitt hjärta.
Att min fantastiska, lilla, underbara häst med så stort hjärta och vilja.. Kanske aldrig kommer att bli bra.

Jag håller iallafall alla tummar och hoppas att behandlingen kommer att göra så han åtminstone kommer kunna fungera trots sin skada.

Älskade häst😢❤️

  • 2883 Readers

Likes

Comments

Tiden går så himla fort.. Har längtat så mycket efter lite värme.

Har börjat med ett träningsschema. Nej inte till hästarna, utan mig själv.. Herregud. Träningsvärken är oändlig men hoppas att det släpper snart.

Carito känns fin. Han hoppade helt strålande i Åby. Hade bara anmält en klass för han har varit lite osäker att hoppa två på. Han var helt annorlunda i Åby så jag valde att efteranmäla mig till nästa också.
Ingen bra idé. Allt var läskigt då!
Så jag måste lära mig att hålla mig till min plan och inte bli för taggad när det känns bra.

Nelly var på Pay and jump i helgen med. Hon tyckte att det var jättekul så hon var superladdad. Men det gick bra :) hon är verkligen en härlig liten häst med mycket energi. Dessutom älskar hon att åka lastbilen så för henne var det nog bästa dagen på länge.

Cindee har vila. Hon har blivit sparkad. I skrivande stund så sitter jag och väntar på veterinären som ska kolla på henne. Känns skit tråkigt rent ut sagt eftersom hon varit så himla fin och verkligen gått framåt.. Så nu är det väl bara börja om.. Hoppas på det bästa.

Här har ni lite bilder iallafall :)

  • 1865 Readers

Likes

Comments

O jag grät. Och jag kunde inte sluta. Det kan jag fortfarande inte. Egentligen är det inte en så stor grej. Men för mig är det faktiskt det. För det ska va du och jag ju. Herregud. Känner mig verkligen urtöntig. Du är bäst och det blir inte detsamma utan dig.

Såååååå...
Från och med 1 juli har jag en Box ledig för uthyrning i stallet. Fint stall med ridhus 24x65 m.

Och som ni kanske förstår så har den nya inackorderade ganska höga krav på sig.
Ha hög social kompetens och vara extremt rolig.

Ett tips är att ha kingslandjacka och en häst med hoppstam när du kommer hit och kollar på platsen.
Då känns det nästan som vanligt ;)


  • 2089 Readers

Likes

Comments

Det går bra nu... Eller det gjorde.
Alla hästar igång och känns fina.

Tävlingarna har börjat.
Cindee och Carito var i Åtvidaberg som första tävling, där båda såg väldigt fina ut.
Efter det har cindee haft lite vila.
Carito fortsatte sin andra tävling i Rappestad felfri i båda klasserna med 1 i tidsfel i laget. Vi slutade 4a. Helt ok.
Sen kom påsken..
Carito hoppade fint för Johan Spetz i Rappestad och Nelly åkte dagen efter på påskäggshoppning.

Magnolia som blir 4 iår är under igångsättning. Testade hoppa små hinder utan problem.

Cobra trimmas markarbete och börjar kännas väldigt fin. Dags för lite hinder snart.

Och så kom fredagen, 1 april.
I efterhand känns det verkligen som ett skämt och jag borde stannat inomhus.
Jag började med Cobra samtidigt som Cissi red Marco. Hon kändes stadig och starkare vilket var skönt.,
Nelly skoddes så tänkte att jag skulle ta ett lättare pass senare. Jag fortsatte med Carito som kändes väldigt fin i markarbetet. Fick mig en ordentlig flygtur vilket gjorde att jag landade med rumpan före mitt på en bom.
Djävulskt uselt ont men envis som satan hoppade jag upp igen och gjorde om. Då hoppade han fint.

Jag fick avsluta hästeriet efter det.
Alexandra kom och kollade på mig, och sa att vi var tvungna att åka till sjukhuset.
Ni vet när man har så ont att man bara vill lägga sig ner och tjuta.. Men biter ihop och ser glad ut för man inte vill visa sig svag, i det läget var jag.. Såklart.
Väl inne på sjukhuset tog det tid. Jag fick ingen smärtlindring förrän klockan 2 på natten.
Strax efter 4 blev jag utskriven. Då var vi trötta och hungriga. Donken it is! Stannade på macken bredvid och åt. Musik, lysen och mobilladdare på. Vilket resulterade i ett dött batteri. SMART 😃
Så där stod vi.. Och tog oss inte hem. 05:20 kom assistansbil och hjälpte oss att få igång bilen. Hemma 06.

Så nu står jag här med fina hästar och trasig svanskota. Jättekul.

Men känner jag mig själv så är jag igång igen snart..

Undrar dock när turen ska vända. #ontiröven

  • 2216 Readers

Likes

Comments

Mina fötter börjar ta stryk, kanske för att mina skor gick sönder. Skit också. 3e paret på ett halvår. Måste vara sjukt sne. Behöver verkligen ha Ariatskorna med, för det är dom enda skorna jag inte får ont i mina benhinnor av. Så tjoho, bara införskaffa sig fler par. Det roliga är att jag har 3 st hela vänsterskor och 3 trasiga höger.

Solen börjar titta fram, vilket är skönt. Nu har nästan halva veckan sprungit förbi.. Kanske blir det vår och sommar snart. Gud vad jag längtar.

Satte mig och red efter jobbet.
Testar bett på Carito. Han är så speciell. Det bettet jag har hoppat på nu den senaste tiden har funkat. Men det känns ändå inte hundra. Han är stark och blir lätt spänd. Red på lite bommar för att testa om det gick att gasa och bromsa utan att behöva ta så mycket i honom. Glatt överraskad. Han kändes riktigt bra. Nu gick det till och med att gasa på lite utan att han spände sig. Hoppas att det håller i sig och att det inte bara var en lyckodag.

Pratade med Kadri under tiden jag red. Himla smidigt med headset och kunna få ventilera samtidigt som man är effektiv. Skönt också när man känner sig lite trött och omotiverad. Då sparkar man sig i röven och sitter upp och rider, även fast det känns som att det är mitt i natten.

Och det är lite så mitt liv ser ut. Jag pratar ofta i telefonen. Folk börjar till och med pika mig ;)
Men det är så att jag känner mig ensam och vill gärna prata med någon. Det är samma stackars människor som får stå ut med mina samtal 😅
Tycker nästan synd om er!!
Men ta det som en komplimang om jag ringer 😜
Det betyder iaf att jag inte tröttnat på att prata med er, även fast det kan vara flera gånger om dagen.

Imorgon är det torsdag. Händer inget direkt speciellt utöver det vanliga jobbet och hästarna.
På fredag hoppar vi, på lördag jobbar jag och på söndag är det Pay and jump i Rappestad för Cindee och Carito,


Ibland känns det som att alla dagar är likadana och att livet är väldigt enformat och tråkigt. Jag har nästan allt jag vill ha. Jag borde vara väldigt nöjd. Förstå mig rätt.. Jag klagar verkligen inte, speciellt inte nu. Men nu börjar jag fundera på hur jag vill att mitt liv ska se ut. Eller rättare sagt, jag känner mig gammal!! Åhhhh nu sitter det flera stycken och tänker; du är ju jätteung!! Blabla.
Men get this, jag känner mig gammal. Iallafall idag 😉

Nu ska jag sova. Min dygnsrytm är inte heller som den ska.


När man ger upp innan man ens börjat försöka. Då är det lättare att prova något nytt.

  • 2060 Readers

Likes

Comments

Hemma från London.
Mycket shopping!
Måste ta tag i att rensa garderoben, det börjar gå överstyr.

Kom hem efter lunch. Satte mig och red hästarna. Skönt att vara tillbaka hemma.

Här kommer lite bilder.


  • 2112 Readers

Likes

Comments

Underbara fredag.

Började jobba lite tidigare idag. Hann ändå väldigt mycket innan.

Fint väder idag med.

Vid 5 hopptränade vi. Grålle var fin. Han har blivit så härlig att rida. Han var lite trött men kändes överlag väldigt bra! Cindee hoppade efter och hon såg väldigt fin ut med. Skönt att se att hon utvecklas. Nästa vecka kommer equit. hit för att checka henne.

Bytte pizzan mot eat ikväll.
Uppskattar så mycket att bara andas, ta det lugnt och gå ut och äta.

Idag har jag även gjort någonting som jag längtat efter länge. Är så himla nöjd och lycklig!

Avslutade kvällen med att ringa min fantastiska mamma. Hon är den personen som jag avgudar mest av allt.

❤️

Likes

Comments