HÄNDELSEN PÅ BRÅVALLA

Allmänt

Jag mår illa. Jag mår så fruktansvärt illa av att höra om att en tjej har blivit våldtagen mitt i ett publikhav under Zara Larssons uppträdande på Bråvalla. En tjej som är där för att njuta, ha kul och dansa till underbar musik. En man som då tar sig friheten att tafsa och sen föra in sitt kön under hennes kjol. FYFAN är det enda jag har att säga. 

I ett publikhav, omringade av 1000-tals människor och ingen agerar, puttar bort eller ens säger något. De står där låtsas som att det inte händer och fortsätter att lyssna. Vad är det för fel på er? Jag hatar er för att ni inte agerade, hur skulle ni känna om det var DU som var i tjejens sits, hur skulle ni känna om INGEN brydde sig om DIG?  Tänk på den frågan, ställ den till er själva och tänk efter. Vem har ens mage till att våldta någon eller i många andra fall låta bli att agera för att det inte gäller er? 

Detta var inte det enda som hände, dessutom var det en man som började filma två tjejer som gått ifrån publiken för att kissa, han filmar de när de sitter där. Vem gör något sånt? 

Jag HATAR er män som tar ifrån en tjejs värdighet på bara några sekunder, trycker ner, ofredar och trakasserar en tjej genom att tafsa, våldta eller på annat sätt göra henne obekväm. 

"Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet" skriver Zara på twitter när hon har fått höra nyheten och direkt börjar killar som är kränkta av det kommentera hennes tweet. Många kommentarer som "din äckliga hora" framkommer i kommentarsfältet och en del beskyller även våldtäkten på Zara själv. Att hon borde ha haft koll på sin publik och att hon agerade lika lite som alla andra. Men vad är det att kommentera när hon står på en scen och tittar ut över 20 000 personer samtidigt som det står folk precis intill våldtäkten och inte rör en blick över vad som händer. Kränkta män beskyller allt på Zara och tycker att det är Zaras fel att våldtäkten inträffar för att det har hänt förut under hennes konserter och att det är hon som gör så att det händer. Det är inte Zaras fel, inte tjejens fel och inte alla killars fel MEN det är någon killes fel. Jag säger inte att jag hatar alla killar men jag hatar den kille som utsatta tjejen för denna våldtäkt. Jag hatar honom för att han fick henne att känna sig äcklig, värdelös och rädd när allt hon ville var att ha kul. 

Du som man har inte rätten till att röra någon annan utan tillstånd på samma sätt som vi kvinnor inte har rätten att ta på någon utan tillstånd. 
Folk kan nu tänka, "men det är väl samma sak om en man skulle bli våldtagen, varför är det ingen som reagerar när det händer?" Självklart är det precis lika hemskt så kom inte och säg att jag har påstått annat MEN bara för att klar göra en sak. MÄN misstänks för 98% av alla sexualbrott, det är därför vi ofta ser deras offren vilket i 9 av 10 fall är kvinnliga offren. Det är ofta män som drar upp en händelse som detta (en kvinna blir våldtagen av en man) och vill då prata om vad som händer när en man råkar illa ut. Det är en självklarhet att ni får prata om det men använd det inte som en kontring för att dra fokus ifrån kvinnoproblemen. Vi kvinnor är inte lika trygga med att gå ute som ni män och detta är känt och kan bekräftas av statistik.
​Ni måste sluta skylla på oss kvinnor, DET ÄR INTE VÅRT FEL. Det är inte mitt fel om jag skulle bli våldtagen det är gärningsmannens fel. Jag ska kunna ha på mig vad jag vill och kunna vara vart jag vill utan att en enda människa ska ta sig friheten och ofreda mig bara för att DEN personen har lust. JAG har inte lust till det och då ska du som gärningsman ge fan i min kropp. Jag och endast jag bestämmer vem som får komma nära min kropp och om jag skriker till eller säger nej lägg av så är det precis det som gäller. Säger någon ifrån så ger man fan i att fortsätta. Jag skulle aldrig fortsätta om någon säger att jag ska sluta, oavsett vad det handlar om. Jag visar respekt för andra och deras känslor. Så gör det ni med.

Så det jag vill få sagt med detta är att, stå inte bara där och titta på, agera, hjälp till att avsluta det som är på väg att hända. Ställ upp för offret precis som du vill att någon ska ställa upp för dig om du var den utsatta. Världen är sjuk och man ska inte stödja det genom att sluta agera. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229