Precis som rubriken beskriver kommer jag idag berätta lite om olika gravidböcker
Pappalogi 

jag köpte denna boken till Andreas för jag tycker att alla böcker man köper endast vänder sig till kvinnan, vilket är rätt konstigt för man är ju faktiskt två om detta. Om det är någon som borde läsa om just graviditeten eller bebisar så är det faktiskt killar, då de oftast inte har lika bra koll som oss kvinnor.

Andreas tyckte att den var en bra och rolig bok. Väldigt lättläst. Det var mycket vettig och bra information men det handlade mycket om författarens egna tankar. Om man söker sig till en mer fakta bok borde man läsa boken som jag skriver om nedanför men annars är detta absolut en bok man kan läsa.

Boken får 3/5

Kostar 67:-

Gravid- nio månaders väntan

Det här är en fyll i bok, vecka för vecka. Det olika frågor man ska svara på. Jag älskar verkligen denna boken då det är lätt att glömma vad som har hänt från vecka till vecka. I början av min graviditet skrev jag dagbok på egen hand men ofta visste man inte vad man skulle skriva. Här får man bra frågor och är det något kan man alltid lägga till det själv. Man kan även klistra in bilder från ultraljud och på sin mage. Jag brukar även mäta runt min mage och skriva i det. Rätt kul att ha sen hur mycket större man blev i omfång :)

Det finns även lite fakta i denna bok men vill man ha mer fakta bör man satsa på en annan bok och ha denna som ett komplement.

Boken får 5/5

Kostar 135:-


Vi föräldrars stora bok om barn

Det här är en super bra bok som alla borde ha! Passar både man och kvinna. Först i boken står det om allt angående graviditeten, vad man gör hos barnmorskan, om mat, träning, olika åkommor man kan ha, om ledigheten, rättigheter, förlossningen, olika utvecklingsmoment för barnen, amning, sjukdomar som barn kan ha mm. Det står verkligen så otroligt mycket bra i denna boken!

Ett smart sätt att läsa den på, som vi iallafall gjort är att vi läst fram färdigt hela vägen till förlossningen och sedan får man ta de andra bitarna när man är där annars blir det för mycket information direkt. Jag skulle även rekommendera att alltid ha boken till hands för man kan slå upp lite vad som helst i den.

Så vill man ha någon fakta bok satsa på denna!

Boken får 5/5

Kostar 167:-


Ebbas gravidbok

Väldigt rolig läsning då man får läsa mycket om hennes tankar och andra gravidas tankar. Även mycket tips på mat, träning, gravidglow och gravidbekännelser. Jag tyckte boken var bra och mysig att läsa men vill man ha mer fakta skulle jag satsa på Vi föräldrar- stor boken om barn och skulle jag vilja ha en dagbok skulle jag satsa på gravid nio månader. Denna boken blir liksom ett mellanting. Jag hade rätt höga förväntningar på denna boken.

Den får 3/5

Kostar 190:-


Babyboost

Var också en av de första böckerna jag läste. Jag tycker det är en bra bok men den handlar mestadels om hennes tankar om hon ville bli gravid eller ej, hennes hormoner, förlossning och sedan tips på det. Vissa gillar säkert denna boken super mycket men jag kan ibland tycka det är lite jobbigt med alla dessa förlossningshistorier och vill bara skärma av mig helt från det och inte höra någonting utan skapa min egen upplevelse.

Sen ska hon definitivt ha cred för den är sjukt lätt läst och bra tips.

Den får 2/5

Kostar 50:-


Mamma praktika

Detta är helt klart en läsvärd bok, första sidorna är utveckling vecka för vecka om barnet, mamman och ibland pappan. Man kan även skriva anteckningar vid sidan. Sedan kommer mer löpande text om träning, kroppen i allmänhet, amning, oro, medicinska komplikationer, bristningar, mannens delaktighet mm.

Sen gillar jag att det finns ett register där bak så undrar man något så kan man lätt slå upp det. Denna boken ger lite av båda världar. En riktigt bra fakta bok och samtidigt kan man skriva lite dagbok. Så vill man endast ha en bok som har allt är denna ett bra alternativ.

Den får 4/5

Kostar 200:-

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments