JEG LØP PÅ SKOLE-DOEN GRÅTENDE

Jeg har den siste uka tenkt mye på skolen. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det kan ha noe med at jeg aldri ble ferdig. For dere som ikke vet, så droppet jeg ut når jeg hadde et halvt år igjen på VGS. Det er både litt trist og rart å tenke på at jeg bare hadde seks små måneder igjen, så var jeg helt ferdig. Men når jeg tenker tilbake på skolen nå, så savner jeg det ikke. Jeg tror ikke engang de nærmeste vet hvor mye jeg mislikte skolen, og hvor mye energi som gikk ut av kroppen. Jeg vet at det var Vidergående skole som ga meg angst. Det er jeg hundre prosent sikker på. Det var så utrolig mye press fra alle kanter. Man må ha akkurat de karakterene for å kunne studere videre, på akkurat det du vil. Jeg var også en av de som ble veldig fort rastløs av å sitte å høre på. For jeg synes det var så utrolig mye vi lærte som ikke var nyttig i hverdagslivet. Jeg var også en av de som glapp ut, og ikke klarte å lese til prøver. For når jeg leste to setninger så kunne jeg ikke huske hva jeg hadde lest.

Som jeg nevnte så hadde jeg angst på VGS, og det var en veldig vanskelig periode for jeg visste ikke helt hva det var eller hva det gikk ut på å ha angst. Det verste som kunne skje meg var å presentere foran klassen. Jeg må ærlig innrømme at jeg har løpt ut av klasserommet og gått på do i ti minutter før det var min tur, fordi jeg var redd og fikk angstanfall. Som førte til en del tårer. Det var også noen dager hvor angsten hadde bygget seg opp på bussen til skolen, hvor jeg måtte snu i døra på skolen og gå hjem. Som da førte til mye fravær. For jeg følte jeg aldri var hundre prosent til stede. Jeg var også et sta-beist som ville prøve i all makt å gjøre det bra. Og det er igjen veldig vanskelig når man ikke skjønner alt som skal kunnes. Jeg synes lærere på Vidergående skole lager alt for lite relasjoner til elevene sine. De er der bare for å holde timen og går. Misforstå meg rett, så klart er det noen av de som bryr seg og prøver å bygge motivasjon til elevene, men det er svært få.

Det var en gang jeg skulle holde en presentasjon foran klassen hvor jeg snakket med læreren om at jeg hadde angst, og ville veldig gjerne bare fremføre foran han. For da var jeg roligere og mer komfortabel. Dette godtok han, og skjønte hva jeg slet meg. Og for ei som var sytten år så er det veldig vanskelig å være åpen med læreren som man følte man ikke kjente. Da dagen kom var jeg forberedt på at jeg skulle holde presentasjonen min foran han, men da fem stykker var ferdig ropte han opp navnet mitt "Emma nå er det din tur", og da var klasserommet fult. Jeg fikk panikk og sa til han at vi hadde snakket om dette, og at vi hadde en avtalte. Og da svarer han "nei, vi har ikke hatt en samtale. Du MÅ fremføre nå, du har ikke noe valg". Tenk å gjøre det mot ei eller en som sliter med angst. Jeg tror aldri jeg har hatt en slik magefølelse i hele mitt liv. Jeg følte meg dolket i ryggen av min egen lærer. Han som skal gjøre oppholdet mitt på skolen trygt og komfortabelt. Noe han slettes ikke gjorde. Så det endte opp med at jeg måtte fremføre presentasjonen min foran hele klassen, som var min største frykt. Hvor jeg endte opp med en dårligere karakter en jeg garantert hadde fått hvis jeg hadde vært rolig og komfortabel.

Jeg ønsker så sterkt at lærere skal ta bedre hensyn til de som sliter på skolen. Det å forstå og bli bedre kjent med elevene. Det lager så utrolig mer trygghet for enkelte, og det skaper bedre klassemiljø. Det jeg også brenner sky sterkt på er at de skal få inn psykisk helse på skolen. Hvor man kan lære og forstå bedre. Ta meg som et eksempel; Jeg ante ikke hva angst var eller hvordan jeg skulle kontrollere det. Så derfor måtte jeg finne min egen måte å finne ut av hvordan jeg skulle bli frisk, noe som var skummelt og vanskelig. Det er også få som tilrettelegger eleven. Jeg kjenner jeg blir sur over tanken. For hva vis jeg fikk vite hva angst var og kunne lært mer om det. Da kunne det hendt jeg hadde klart å håndtere det bedre, og faktisk fått en bedre skole opplevelse. Det er bare snakk om det lille ekstra...

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229