Sommarens sista helg i Umeå

I fredags käkade jag, syrran och mamma på Rost. Är inne i en fetaostperiod just nu, det är så gott! Så jag käkade fetaostsmörgåsen som var toppen. Sedan gick vi till min kusins yoga-studio för "fredagshealing".

Lördagsfrukosten blev bananpannkakor med blåbär, kakao med lite olika topping.

Tims föräldrar kom till Umeå på besök. Blev lite strosande i affärer och en lunch på Vezzo. Tog deras asiatiska sallad och den var smarrig! På kvällen umgicks jag och Tim med vänner.

På söndagen kom Maja och hennes mamma på lunch vilket var superdupermysigt.

Lax, rotfrukter, grönsaker och en supergod basilikakräm bjöd vi på. Innan lunchen städade jag förrådet jag har här i Umeå. I eftermiddag blir att slänga/skänka bort massa bråte från utrensningen. Halleluja vad skönt.

Gillar

Kommentarer

Söta naturligt med dadelsirap

Gör din egen dadelsirap: Mixa dadlar, citronsaft, vatten och lite salt.

Började lördagsmorgonen med att experimentera fram denna "dadel-sirap". Gjorde upptäckten dadelsirap i mataffären för ett tag sedan och tänkte att det inte kunde vara så svårt att göra själv. Går att använda till mycket! Tänker att man kan droppa det över naturell yoghurt/kvarg eller på bananpannkakor, frukt, gröt etc. Kanske steka äpplen med sirapen och kanel? Älskar att va kreativ i köket och hitta på sånt här.

Gillar

Kommentarer

Använd skärmtiden till något positivt

Ingen kan ju missat snacket om skärmtid, och att telefoner och sociala medier får oss att må dåligt och bli stressade. Tycker det är helt knäppt! Att man frivilligt låter det påverka en på ett dåligt sätt. Nej, nej, nej. Jag skulle våga påstå att jag inte alls är beroende av min telefon. Jag har gjort aktiva val för att minska min dötid vid telefonen, och använda sociala medier på ett positivt sätt! För det finns så mycket inspiration, tips och pepp att hämta där! Här är några saker jag gjort för att minska min dötid på telefonen, och skapa plats för massa härligt där istället:


Raderat Snapshat
Jag ser inget alls intresse av folks storys som består av 99 % fest och allmänt trams. Ingenting som inspirerar mig! Tycker det är en helt annan vibe på Instagram. Och människorna jag snappar kan jag lika gärna kontakta på annat sätt. Tog bort appen i början av sommaren och har inte saknat den alls.

Tagit bort Facebook-appen
Jag har även tagit bort Facebook-appen från telefonen. Gjorde inget vettigt där! Messenger använder jag dock så den har fått vara kvar.

Avanmält mig till nyhetsbrev på mailen
Typ det enklaste man kan göra. Så skönt med en mailbox som inte bombas med brev från massa företag! Får bara relevanta mail nu och slipper massa onödiga notiser.

Inaktiverat konton på Instagram
Jag har inaktiverat konton som jag tycker är ointressanta. Ibland kan det kännas dumt att sluta följa någon och då tycker jag det här är super! Vill att mitt flöde ska vara fullt av sånt jag inspireras av och människor jag faktiskt är intresserad av att veta vad dem har för sig.

Börjat fotografera med kameran
Jag har tagit så sjukt mycket bilder i mina dagar, och många onödiga sådana! Har rensat så mycket bilder genom åren, och nu känner jag bara "varför fota massa bilder för att sedan behöva rensa bort massa". Nu i sommar har jag börjat fota med kameran istället och satsat på kvalitet före kvantitet. Vill jag fota något knäpper jag några bilder med kameran.

Gillar

Kommentarer