Nya Ernst/Torsgården?

Nya trenden i år måste ju vara att göra om gamla möbler? Ser det ööverallt nu och jag älskar det. Är så kul att få inspiration ifrån andra, ta till sig och sätta sin egna prägel på möbler. Bra för plånkan och miljön - enkel winwin. Om ni följer @faannylindh (vilket ni såklart gör??) så har ni väl sett att hon gör om ett linnéskåp, så fint ju! Här hemma håller vi också på i pysselstugan (för fullt ska nämnas). Har så många idéer i huvudet att det nästan blir svårt att sortera ut dom.

Men (!) Linus föräldrar var tänkt att slänga ett gammalt skåp dom inte längre ville ha och jag nappade direkt: vi tar det!! sa jag och såg Linus mycket tveksamma 🥴 blick samtidigt som orden flög ut ;-)! Lika tveksam är han inte längre.

Här har vi en urusel före-bild då vi redan här har ruggat upp färgen ordentligt men det här ger er ändå ett hum om hur det såg ut innan - den vita färgen hade gulnat en hel del så det såg inte fräscht ut.

Men med lite (faktiskt ytterst lite) färg ifrån Rusta så blev det en helt ny möbel! TIPS - väggfärg ifrån Rusta! Om ni inte ska göra något större än till exempel projekt som detta så är den färgen verkligen perfekt! Denna färg heter Midnight (22).

Före/Efter!

Ska spraya knopparna i en annan färg och måla emellan lådorna så är skåpet tipptopp sedan.

Vårt förra köksbord bytte vi ju ut till ett från pappa och Ann-catrin som vi också slipade och målade om - så det gamla tänkte vi ha som ett "kontorsbord". Men jag ville verkligen fixa till det lite - så jag slipade ner lacken innan jag målade det.

Det tog kanske 1 - 1,5 timme innan lacken var nerslipad och sedan så slipade jag bort en del av färgen också, men den satt så hårt (främst det gula) så jag ruggade mest bara upp allt.

Några penseldrag senare (nu ljög jag, använde roller;-)) så hade vi ett mycket fräschare bord. Hade helst velat måla benen svarta också men det hade vi inte färg till hemma. Kanske att vi målar det helsvart en annan dag, annars så tycker jag att det känns helt okej som det är nu också? Sitter faktiskt i skrivande stund just här och bloggar, så nu har jag fått en liten blogghörna😉😌🙌🏼!

Har så mycket att dela med mig av och vi ska ju göra om detta rum helt samt att vi ska fixa till där uppe också - längtar tills jag kan visa er.

Gillar

Kommentarer

Faannylindh
Faannylindh,

Super-snyggt!!🤩

nouw.com/faannylindh