Gammalt blir nytt; Soffbord

Helloo!

Tänkte visa vad jag och Linus pysslade med för ungefär två veckor sedan, vi fick nämligen ett lite äldre bord ifrån min mammas kille för några veckor sedan! Vi båda har varit inne på likande spår för att ”göra om” det till lite mer vårt. Så förrförra söndagen drog vi till Karlstad och Stuvbutiken för att införskaffa oss lite lackbets och en pensel.

Det vi började med var att slipa ner bordet till dess orginal-trä (alltså slipade vi ner/bort lacken som redan låg)! Och låt mig bara säga att det tog tid... :-) Eller ja, tid och tid: vi var klara på måndag förmiddag med själva slipningen men det var i alla fall drygt. Och tråkigt ;-)!

Hoppas ni kan se skillnaden på bilderna, var svårt att få till ljuset rätt. Men här har vi i alla fall slipat ner bordet och jäklar vilken skillnad det blev, själva bordet gick ändå ganska fort och helt okej men benen.... o m g vad jobbiga dom var att slipa. Tog dock ingen bild på dom men dom hade så många små detaljer så det var så svårt att komma åt alla platser haha.

Innan vi började lägga på lackbetsen så torkade vi bordet med varmt/ljummet vatten så att fibrerna skulle öppna sig och färgen suger åt sig bättre. Kändes som ett klokt val 🤪! Vi valde färgen ”grafitsvart” som vi sedan la ungefär 3-4 lager på.

Tyvääärr så har jag ingen bättre bild än denna, hoppas på att kunna ta en bättre bild! Denna är tagen dagen efter vi betsade den, jag tycker faktiskt att det blev riktigt snyggt. Har inte gillat denna stilen innan men eftersom jag vet hur vardagsrummet ser ut och vad vi kommer att ha för typ av soffa, färger och inredning där inne så är jag helt säker på att den kommer göra sig perfekt där inne! Vad tycker ni??

Gillar

Kommentarer