Försöker lära Karma lite nya tricks på sistone dock är jag ganska inte så på med träningen som jag borde men jag försöker i alla fall. Så jag har försökt lära henne sitta fint vilket hon börjar bli riktigt duktig på hon behöver bara få upp lite muskler för att kunna hålla sig uppe själv. Även försökt lära henne vinka vilket även dör går framåt ibland så går de jätte bra ibland så får man tjata lite. Försöker lära henne rulla vilket går lite sådär dock men de kommer nog tillslut.

Men bortsätt ifrån lite tricks och så så försöker vi lära henne att gå bättre i koppel vilket vi även där har framsteg. Försöker få henne att gå bredvid en på promenaderna och även allmän lydnad överhuvudtaget på promenad.

Så glad också över att hon börjar bli duktig på socialisering då när vi fick henne ville hon absolut inte gå fram till någon överhuvudtaget men nu börjar de gå mycket bättre. Hon vågar gå fram till folk lite snabbare nu och hundar vilket är skönt. Hon vågar även leka med andra hundar mera nu dock inte alla som vill leka med henne men hon är duktig i alla fall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi blev så otroligt glada nu på morgonen när vi såg att tanden hade lossnat nu under natten. Vilket betyder att vi inte behöver åka in för att kolla på att dra ut den. Sån lättnad att de fixade till sig av sig själv. Nu är iprincip alla hennes huggtänder borta och alla hemnes främre tänder är nya. Fattas bara att kind tänderna ska lossna sen har hon nya fina tänder

Likes

Comments

Karma håller på och tappar sina mjölktänder men har märkt nu att en utav hennes mjölktänder vill inte riktigt lossna så hennes riktiga tand har börjat växa upp bakom den. De jobbiga är att eftersom den inte lossnar så måste vi kolla på att få rycka ut den, gör vi inte de så finns de risk att hon får problem med tänderna tillslut.

Har där av ringt till båda evidensia i stan och 3 andra veterinärer i stan men ingen hade dit för att hjälpa oss förens tidigast i december eller så behandlar dom inte mjölktänder. Efter en massa ringande till olika kliniker så fick jag tag på en i Sala som hade tid att kolla på de imorgon. Får se vad dom säger och beslutar sig för imorgon.

Likes

Comments

Har tyvärr fått börja om med ensamhetsträningen men förhoppningsvis så blir de bättre den här gången. Vi har köpt grindar till lägenheten nu för att Karma ska lära sig att kunna va själv även fast vi är hemma och att när vi går ur lägenheten så har hon en mindre yta att vara på så att hon slipper känna sig stressad över att va helt själv i hela lägenheten.

Får se hur de här går fungerar inte detta så vet jag verkligen inte vad vi ska göra. Men förhoppningsvis så fungerar de annars får vi lösa de på något annat sätt tillslut.

Likes

Comments

Jag är lite dålig på att uppdatera här faktiskt men de är nog mest pga att jag är inte van med att skriva här än så jag glömmer lätt bort de och de är antagligen anledningen till att jag alltid varit dålig på att komma igång med att blogga. Men jag försöker i alla fall och de är ett plus för mig tycker jag.

Men för att skriva något mer intressant så har jag varit på fika med en ny kompis på stan igår med Karma och hennes hund också vilket var mycket trevligt. Så skönt att vi har ett hund vänligt café här i stan faktiskt där man får ta med hunden till. De är även jätte bra träning för Karma att både va runt massa folk men att även kunna vara passiv.

Idag har jag faktiskt träffat en ny tjej och hennes hund vilket var riktigt trevligt de med. Vi gick på en lång promenad här på området med hundarna och Karma är ju tokig som vanligt och springer runt och vill busa. Men hon var förvånansvärt duktig idag överhuvudtaget hon vågade gå fram men även gick bra i koppel utan att hålla på och springa och busa hela tiden. Även så kom hon nästan direkt när ja ropa på henne vilket hon inte alltid är så duktig på, jag blev så stolt över henne. Hon visade sig verkligen upp sin bästa sida idag.

Nu ligger vi dock i sängen och hon sover redan men jag ska väl försöka sova snart och så kommer sambon hem om mindre än 1 timme och ska gå ut med Karma en snabbis innan de blir att sova för hans del också, annars finns de risk att hon gör något inne under natten och de vill vi inte.

God natt 

Likes

Comments

Var på valpkurs igår med Karma och svärmor som va snäll att följa med också. Igår var de våran sista valpkurs med Karma och hon har fått ett fint diplom efter att ha gått klart hela valpkursen och varit så duktig. Vi är så stolta över våran tjej.

Vi har lärt oss alla så många saker vi själva inte tänkt på att man kunde träna på med henne. Jag själv hade aldrig tänkt på att man kan behöva lära hunden att hoppa upp på stenar för att förbättra deras motorik. Jag är så glad över att vi gick den här kursen med tanke på allt vi lärt oss men även för vi har fått så mycket hjälp rent generellt också ifrån instruktören.

Likes

Comments

Blev en liten lång promenad med Karma idag. Visst de är inte så lång sträcka egentligen men för henne är det de då vi brukar gå kanske max runt kvarteret i vanliga fall. Men idag kände jag för att gå lite längre runda med henne och där de möjligtvis är mer folk och hundar. Tog ett tag att gå då hon vill gå och lukta på allting hela tiden och så men annars så gick de jätte bra och fick träna henne lite på att gå fint i koppel.

Likes

Comments

Glömde helt bort att skriva igen igår men tänkte att jag skulle uppdatera lite hur allting går idag istället.

Har kört lite ensamhetsträning med Karma idag. Började med de för ett bra tag sedan men gick för fort fram tyvärr så har fått börja om igen och försöka ta de saktare. Så idag har jag bara kört i 35sek men de är ett framsteg, litet men alltid nånting.

Annars så har vi tränat lite små grejer som är bra för hennes psyke och sånt. Övat lite på att stå ifrån liggande dels för att de är bra kommando att ha men också för de är bra för hennes muskler då hon verkligen måste trycka sig upp. Vi har även gjort lite tumme övning där hon får tänka efter lite vad hon måste göra för att få sin belöning. Den sista övningen vi hunnit med än så länge är tass där hon också fått tänka lite själv vad hon ska göra för att få sin belöning. All träning har gått jätte bra idag och hon är så duktig och lär sig så fort.

Likes

Comments

Hejsan.
Det var ett tag sedan som jag bloggade något. Men jag tänkte att de kanske skulle vara en kul grej att blogga nu när jag har Karma, tänkte försöka blogga om mitt/vårt liv. Berätta lite hur de går att uppfostra henne rent generellt men även hur se går med t.ex träning och vad vi gör om dagarna överhuvudtaget.

Likes

Comments