Roliga Aktiviteter för barn! INSPO-LISTA!

Godmorgon!

Är allt bra med er idag? Jag och barnen mår iallafall lite bättre idag och förkylningen har börjat försvinna. Fick sova en hel natt inatt så ingen är gladare än mig ;) Ludde är fortfarande sjuk så jag håller tummarna för att han blir pigg till helgen, För då åker vi till Adriansnäs-stugan till min pappa! Det är verkligen så fint där vid oskarshamns skärgård.. När man är småbarnsföräldrar så är det guld värt att ha föräldrar som har stugor! Och det är ju så mysigt att åka och hälsa på alla! Längtar till min sambos semester så vi kan vara hemma hela familjen och busa och åka på äventyr!

Det är ju skönt när den andra också är hemma så man får lite avlastning med barnen. Jag ska erkänna att det är jättetufft att ha två barn hemma när man är ensam. Ibland känns det som att jag kommer bli galen. Bryta ihop. Ibland har det hänt, men då har jag fått lov att stänga in mig på toan nån minut. Och det hjälper! ;)

Efter denna tuffa graviditeten med Alwa så har jag inte mått alls bra. Efter att ha legat i sängen drygt 8 månader så är kroppen och hjärnan inte på topp kan jag säga! Att leva på bullar och saft (det enda jag fick i mig utan att spy) är inget jag rekommenderar! känns som att jag inte har en enda fungerande muskel kvar i kroppen! haha.. Som tur är har jag en bra läkare som har hjälpt mig att få lite avlastning från dagis. Kerstin får alltså gå lite mer på dagis än hon egentligen får göra just nu eftersom att jag är mammaledig med Alwa. På grund av min ADD och bipolära sjukdom så har jag ofta svårt att somna.. Plus att Alwa vaknar några gånger per natt. Det blir inte mycket sömn.. Har så dåligt samvete över detta men jag vet att hon trivs så bra att vara på dagis, Hon tjatar om dagis hela tiden när jag är ensam med dem. Det har hjälpt mig att orka ta mig ut en sväng med vagnen och promenera med Alwa lite på dagarna iallafall. Och att hon får den uppmärksamheten hon behöver. Och att jag får lite extra tid att återhämta mig. För att kunna må bra och orka med allt. Mitt mål är såklart att ha Kerstin hemma heltid med oss såklart.

Vissa måndagar och varje fredagar har jag bägge barnen hemma ensam. Det är självklart mysigt men jag känner att jag inte räcker till. Att jag är tråkig typ. Haha! Och eftersom jag har världens sämsta fantasi så är jag såå dålig på att hitta på roliga grejer med Kerstin. Därför satte jag mig och skrev ner en lista med roliga grejer vi har att välja på om det börjar bli långtråkigt! Och den tänkte jag dela med mig av:

1. Picknick på trädgården

2. Måla med vattenfärg

3. Göra egen isglass

4. Vattenlek på baksidan

5. Blåsa såpbubblor

6. Pyssla

7. Läsa en bok

8. Promenad/ Gå till lekparken

9. Baka

10. Gå ut på jakt efter fina blommor

11. Mata ankor

12. Dansa och lyssna på musik

13. Bygga koja inomhus/utomhus


Tycker det har hjälpt mig med denna listan när man är trött och inte vet vad man ska hitta på .. Kram från oss!

De här små godingarna gör mig lyckligast och rikast i världen!

Gillar

Kommentarer

malinhardstahl
malinhardstahl,
Så fina bilder! Följ mig så följer jag tillbaka 😊
nouw.com/malinhardstahl
Beatrice
,
Hjärtat💕💕 du är en fantastisk mamma till dina flickor. Och bra tips👍 behöver inte kosta så mycket för att aktivera barnen. Love you💕💕