En kompis till mej beställde hem en omgång av skinnymint 28 days challenge, och såklart fick jag också feelis att göra det då. Lockade dessutom mamma med så vi skulle kunna beställa "besties value teatox", alltså billigare än att köpa två vanliga skillt. Gav order åt mamma att beställa hem det till Borgå när jag ännu var i Jakobstad, så jag sku ha det där när det kom hem. Tror ni inte att paketet hade blivi upprivet i tullen... Mamma undrade vad det var jag hade lurat henne att beställa hem😄


En "challenge" är 28 dagar och består av två olika tesorter. En sort dricker man varje morgon under hela perioden, och den andra sorten dricker man varannan kväll. Började dricka teet sista gången jag var i Borgå, före jag flyttade hem helt. Såklart glömde jag det hemma när jag for tillbaka till Jakobstad... Så jag började pånytt i förrgår. Kan ju inte säga att jag känner eller ser någon extrem skillnad på min kropp ännu, förutom extrem magknip efter de två första tepåsarna. Gott är det inte heller, så nog tusan ska jag se någon skillnad efter fyra veckor!

​Har kollat igenom en del recensioner och före/efter bilder, och det verkar lovande. Lovar att själv lägga upp bilder ​ifall det lyckas trots att jag har en vräkaimejallchokladjaghittar period.​ Tvivlar starkt... Nå ett tecken på att något händer är väl att ​(VARNING FÖR OBEKVÄM TEXT) det mesta som jag stoppar i mej verkar vilja åka rakt igenom​Kanske det är en positiv grej?


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick hem ett paket idag. Eller egentligen beställde jag det via mamma, så jag var efter min påse från hennes jobb... Jag tycker verkligen om Dermosils produkter. De känns så lätta och fräsha att ha på sej, men de gör fortfarande sitt jobb. Jag har heller aldrig märkt att jag skulle få finnar eller torr hy av sminket, så för mej funkar det verkligen bra.

1. Brow and lash gel
Sätts på ögonbryn och fransar för separera och hålla på plats hela dagen. Torkar snabbt och känns inte alls stelt på ögonbrynen.


2. Illuminating beauty powder
Lite speciella färger, men ska ge ett finare lyster än vanligt puder. Dessutom anpassar det sej till just din hudton.

3. Moist proof mascara
Har inte testat den ännu, så kan inte säga så mycket om hur den fungerar.

4. iDeal tinted day cream
En lätt tonande dagcréme som ska täcka eventuella färgförändringar. Anpassar sej efter din hudton.

5. Solistica
Tabletter som skyddar din hud mot solen och ger en fräsch, brunare hudton istället för röd. Älskar dessa tabletter. Åt dem förra våren och sommaren, och de fungerar verkligen. Ger till och med en fräschare hudton utan att du behöver sola. Så vill man ha det under vintern också så rekommenderar jag dessa.

Likes

Comments

Det enda negativa med denna flytt har varit allt packande! På tre dagar var det att packa ihop på ett ställe, flytta allt 500km med paketbil och släp och sen ännu packa upp. Hatar att packa, men hatar ännu mer att bo i lådor... Sååå... Det var bara att börja.


De sista dagarna i Jeppis spenderade jag med vänner. Hade många fina typer som hjälpte mej. Antingen att packa, bära lådor eller bara som sällskap när jag själv packade.

Klarade dessutom hela vägen ner utan att få böter. Wohoo! Hade ännu vinterdäck på bilen så var lite rädd för att stöta på polisen. Att byta däck var dagens program. Vaknade när Rasmus for på jobb, steg då upp och ordnade lite i klädskåpet, åkte till Borgå för att träna på gymmet med bra träningssällskap. Hon har fått ett träningsprogram av en personal trainer, så det körde vi idag. Jag kommer att ha sjuka muskler imorgon har jag på känn... Sen var det bara att byta däcken. Var lite på gränser att jag skulle få upp bultarna efter dagens träning. Haha! Nå nu är det gjort.

Nu finns det bara en sak kvar att fixa innan bilen är tipptopp igen. För några veckor sen när jag var påväg hem hörde jag ett plingande ljud. Jag råkade nämna det för min R och han tvingade mej att fara tillbaka för att kolla om jag hade tappat nån del från bilen, och vad det var isåfall. Jag hittade en rund grej...


Jag tog en bild och skickade den åt honom. Tydligen är det en del av högra framhjulets fjäder. Han påstod att det inte var så farligt att köra så länge inte hela fjädern faller ut... Jaha.. Kul. Jag hade ju bara en 500km:s resa kvar att göra den veckan. Nå, jag slapp hela vägen ner. Och bilen med.

Likes

Comments

Såhär lycklig är jag idag!

Varför? Jo, jag sjöng min sista tent för den här våren. Och klarade dessutom av den! En del av min utbildning är att jag, förutom de vanliga sånglektionerna, också måste ta minst tio lektioner i klassisk sång. Gissa om jag fick panik när jag insåg vad jag var tvungen att lära mej, och dessutom efter dessa lektioner sjunga upp det för en jury som säger yee eller blä. Så jag är faktiskt lycklig att det blev ett YEE! Okej, kanske inte ett yee... men godkänt var det i alla fall...

Idag var jag också sista gången "på jobb". Har under våren fått äran att vara personlig assistent åt en helt fantastisk kvinna. Trots funktionshinder sprudlar hon av en sån energi och vilja som finns hos få, och man behövde aldrig gå hem därifrån utan ett leende på läpparna. Det ger en ett helt nytt perspektiv på livet. Man tänker inte på hur lätt man har det. Man kan stiga upp när man vill. Gå till butiken när man vill. Äta när man vill. Gå i dushen när man vill. Gå och lägga sej när man vill. OSV... Trots att det är en självklarhet för de flesta, så är inte alla i samma sits. Värt att fundera på.
Jag fick i alla fall en vän för livet.

På lördag kommer jag alltså att åka HEM! Är så otroligt lycklig. Det fi nns de som har frågat mej varför jag ska fara hem. Varför inte? Jag har kommit fram till att jag är en familjemänniska. Har jag inte min familj nära så behöver jag andra som är nästan lika nära. Folk som man kan lita på och som finns där för en när som helst. Visst har jag hittat såna här, men de personerna är antingen själva från Nyland, eller så har de sin egen familj/pojkvän/flickvän här. De personer som jag kommer att sakna, så vet jag också att jag kommer att träffa förr eller senare. De kommer jag att hålla kontakt med. Resten säger jag bye bye åt.

Det är dags för ett nytt kapitel i min bok. Jag kanske är naiv. Men jag tror det kommer att bli awesome.


Likes

Comments

Jag har fått en del klagomål över att jag inte har uppdaterat min blogg på länge. Okej, länge är bara en underdrift. Snarare evighet. Jag har helt enkelt inte haft lust. Men varför? Jag har funderat på det en del och har kommit fram till en logisk förklaring.

Mitt liv har varit väldigt upp och ner de senaste åren. För fyra år sen flyttade jag till Jakobstad. De här fyra åren har både varit de jobbigaste åren i mitt liv, men på samma gång de mest lärorika. Alla har vi en gräns, och min gräns blev nådd för ungefär ett och ett halvt år sen. Just vid det tillfället trodde jag aldrig att mitt liv skulle kunna bli så bra som det är just nu.
Det är just det som är problemet. Varje gång mitt liv blir antingen för jobbigt eller "för bra" (som om det skulle finnas något sånt?!) så slutar jag skriva. Jag skriver och pratar gärna av mig när man jag något smått att klaga över, men sen när det kommer till "riktiga", stora, personliga problem så har jag mitt pokerface ganska nära till hands. Det är bara några få olyckligt lottade som får ta allt. Dessa mänskor är jag evigt tacksam över att få ha i mitt liv.

Nu har jag kommit till slutrakan på denna "fas" i livet. På lördag kommer jag att flytta hem igen. Visst finns det personer jag kommer att sakna, och just dessa personer gör dessa fyra år värda att ha gått igenom. Dessutom kommer jag ju snart att ha fått en utbildning "på köpet", även om det inte var för utbildningen jag flyttade hit i första hand.

​I alla fall har jag tänkt börja skriva igen. Vad vill ni veta?

Likes

Comments

Är faktiskt förvånad över hur snabbt tiden kan gå när man sitter inlåst i en 27 kvadrats lägenhet i flera dagar. 

Dom första dagarna gick snabbt när man hittade på en massa "viktigt" att göra...
Enbart för att inte behöva skriva sin essä.

Tog mej trots allt i kragen och lyckades få min essä färdigt skriven.
Efter det har timmarna bara rullat på. Man vaknar på morgonen och tar sej hela vägen ner från sängen till soffan. Sitter där hela dagen och kollar på filmer före det är dags att krypa upp tillbaka i sängen igen. Under dagen som går hinner man panikera ca 36 gånger över allt man borde göra i stället för att ligga där och göra absolut ingenting. Ja, just de... Jag är sjuk. Har varit det nu i en vecka så därför ligger jag hemma och gör ingenting. "Yeah, sure! Du är bara lat!"

Har faktiskt bestämt mej för att få bort den här höstflunssan, som tvinnar överallt, genast i stället för att låta den gå och komma som den vill i flera veckor. Vet inte när jag senast skulle ha luggit hemma såhär många dagar i sträck? Med två avbrott igår då förstås... Hade en viktig övning som jag måste på (har keikka om en vecka) och så måste jag hålla dansträningarna på kvällen (har ingen bra förklaring... bara måste!).


En sak som jag har superjobbigt med, när jag ligger hemma och inte kan träna och röra på mej som jag borde, är att jag får panik över vad jag skall äta.
Gubben på min vänstra axel säger att det är helt okej att äta upp hela chokladplattan när man är sjuk, man är ju inte sjuk varje vecka! Medan gubben på högra axeln skriker "NOOOOOOOO!!!" för varje tugga man tar. 
När man sen fått "kontrollen" över sin panikattack lägger man sej ner på golvet och gör 150 olika magmuskelövningar. Som om det skulle hjälpa något efter 700 calorier i godis och smörgåsar?
Jag vägrar tro att jag är ensam om det här...

MEN TÄNK OM JAG FAKTISKT ÄR DET?!

Likes

Comments

Vet inte om jag ska skratta eller gråta... Läste just mina nyårslöften...

1. Göra min C-kurs nu på våren
2. Börja dansa mer
3.Ta mer tid för mej själv
4. Träna mer


Öuhm... Vågar ju påstå att precis alla dessa punkter gick åt skogen. Våren var, utan att överdriva, den jobbigaste tiden i mitt liv (hittills åtminstone). Så istället för att fixa mina egna problem, hjälpte jag en massa andra med deras problem, sjöng på andras kursexamer istället för att göra min egen och packade ihop en lägenhet/ett 3-årigt liv i lådor.
Men vet ni, NU! Nu är det allvar! Jag har lagt in i kalendern att göra min C-kurs i december. Fixat hela bandet till det, och dessutom börjat öva med mina dansare. Så nu ska jag bara se till att få tid att ta mej till gymmet (jaja jag vet, jag har bara varit lat).
Jag kan faktiskt ärligt säga att jag lyckades med punkt TRE under sommaren. Jag flyttade till min hemstad, började ett nytt jobb med mänskor jag inte kände och träffade helt nytt folk. Det var en väldigt obekant känsla att vara helt oberoende av någon. Man får träffa de man vill träffa precis när man vill träffa dem, utan att måsta meddela någon var man är och med vem.Förutom då till mamma förstås. Man har bott hemifrån i fem år, men genast man kommer hem går det igång.
"Var är du? När kommer du hem? Har du ätit något? Du borde gå och sova så du orkar upp i morgon!"
Jag vet ju att hon är orolig och bara menar väl... Men kom igen...


Så vad har jag då egentligen hunnit göra under sommaren?
Som sagt så började jag ett nytt jobb på en nyöppnad restaurang längs med ån i Borgå. Där arbetade jag både som servitris och bartender.
Fick ju äta där varje dag, så gissa om mitt smaksinne har blivit bortskämt? Skolmaten smakar trä och min egen mat smakar ärtsoppa. Bardisken
Midsommar

Fira gusonens födelsedag                                                        Och gå på cirkus


 

Åka båt, vattenskooter och vattenskidorHaft sommarens mest awesome fest med Frida (jag vet, bålen ser äcklig ut)

Varit och kollat på Raseborgs sommarteater och krypit runt i borgen med kusiner

Varit till Tallinn ett veckoslut (som jag inte har en enda bild från?!) och tagit det lugnt.
Den bästa sommaren på många år!

Likes

Comments

Okej, tredje gången gillt! Om jag inte får igång denhär bloggen nu, tänker jag aldrig göra det. Och varför väljer jag att börja skriva igen just idag? Antar att det kan bero på att det är fredag eftermiddag och jag sitter ensam i min miniatyrlägenhet ELLER så kan det bero på den där förbannade "tre sidor eller mera"- essän som ska vara inlämnad om 36 minuter. Så vad har hänt sen jag bloggade senast? Jag har flyttat tillbax till Jakobstad, börjat skolan igen och blivit brunett. Dessutom har jag träffat mänskor som får mej att må bra och fått mej att tro på att det finns en mening med allt jobbigt som händer. Okej, nu blev ju den sista meningen onödigt djup, men jag vill verkligen tro på "what doesn't kill you makes you stronger". Har inte ännu helt hittat meningen till allt som hänt mej det senaste året, menmen... kanske nån dag.

Fast allt känns väldigt mycket bättre nu, jämfört med våren, så kan jag ändå inte påstå att allt är perfekt. Känns som att jag är på helt fel ställe. Inget ont mot Jakobstad, jag menar, vem älskar inte en mysig liten stad där alla andra vet mer om dej än du själv vet?!
, men den här staden är verkligen inte för mej. Ni vet det där fantastiskt fina glashuset, där allting är inrett i vitt. Ta inte in smuts, det försvinner ju aldrig från möblerna. Och kastar du en sten, faller hela huset ihop. Folk ger dej inte många chanser. Och har de hört något om dej, så är det så. Man kommer egentligen inte ihåg var eller av vem man hört det, högst antagligen på klibbgolvet i melody på lördag natt (eller i korv görans-kön en timme senare), men nog stämmer det ju. Och när det en gång börjat snurra, försvinner det aldrig. Eller jo, det "ursprungliga" ryktet försvinner, men snart har det gått från det att du hittat en liten frusen kattunge, sätter ut en bild på den på internet för att försöka hitta ägaren till att du -----> "inte tycker om din egen katt så du låtsas att du hittat den för att nån ska ta den". ABSURT, ELLER HUR? Önskar att detta bara var ett dåligt exempel, men nej... Fick förra våren ett samtal av en kompis som bor i HELSINGFORS att hon hört att dessa rykten går om mej i Jakobstad... Som Paradise hotel-Kristian sku säga; "Alltså vänta... VAAH?!". (jaja, de kan väl hända att ja kollar på PH ibland). Där får man för att man försöker hjälpa en kattunge att hitta hem... Nåmen... i alla fall så hittade lillen hem, och det är ju huvudsaken! Och jaaaa, min egen katt bor fortfarande här med mej.

Nu fick alla crazy cat lady-vibbar, eller hur? Ensam, ledsen flicka sitter och gråter i Jakobstad. Men neeeeej! Gråta kan jag göra nån annan dag. Jag bestämde mej ren för att jag inte kommer att skriva essän idag. R glömde sin hårdskiva här, fuuuulll med filmer, färdigt fastsatt i min TV. Buhuu för honom, JEEE för mej! Dessutom bor jag själv och får äta honung direkt från burken.

Likes

Comments

Okeeeeej kära vänner! Nu börjar vi igen! Ny stad, nytt jobb, nya mänskor och ett nytt liv. Det är så det känns för mej just nu. Och det känns bättre än vad det gjort på länge

Jag vet inte ens var jag ska börja! Tänker inte berätta ALLT här och nu i ett inlägg, så jag tar en sak i taget.


Efter att ha jobbat två år på bar kan jag säga er att det kändes skönt att få börja jobba med, missförstå mej inte, lite mer... hmm... civiliserat folk! Då talar jag ju inte om personalen. Restaurangpersonal är nu alltid restaurangpersonal, vart du än far... Nej, jag menar kunderna. Majoriteten är 30 år äldre än den kundkrets vi har på baren, och de flesta är nyktra. Åtminstone när de kommer dit.
Den här uppfattningen hade jag enda tills jag jobbade min första söndag...
Söndag morgon, det är då det mest fantastiska folket vaknar till liv och både behöver några återställare och en bit mat för att överleva nästa vecka. Nu har ju dessutom semestrarna börjat, och vem skulle inte fira det? Så.. före klockan 12 på förmiddagen fick ja både frågan om jag har silikonbröst OCH hu länge jag har jobbat i Finland (det finns ju inte såhär vackra flickor i vårt land enligt honom...). Jepp.  Charmigt.

Nå, jag fick åtminstone avsluta söndagens arbetsdag på ett värdigt sätt.
Jordgubbar och skumppa med chefen!

Likes

Comments

Om int ni redan visste, så öppnar det ju en ny pub i stan (Jakobstad) !! F.d. Pub Visa Grande, aka ''netti'' blir nu Black Sheep Pub & Terrace! 


Lite ny färg på väggarna och små ändringar här och där, och vips så är stället snyggare än nånsin!  
Vi planerar på att öppna inom nån vecka, så get ready för vår Grand Opening med de bästa & snyggaste bartenders i stan!! 


+

Såhär snygga e vi - då vi renoverar!!! (lovar, vi sir bättre ut vanligtvis....)Pojkarna tycker om att spruta... grädde! Nä men påriktigt, galnare skönare folk får man leta efter! 

Så, VÄLKOMMNA till stans bästa bar, you will enjoy ja lovar !

- Jennifer 

Likes

Comments