Hej på er!

Denna morgon startade jag med att sova ut lääänge. Vi har ingen skola idag och jag har inget inplanerat så det är hur skönt som helst. Jag gick upp och gjorde en riktig frukost, så skönt.

Just nu håller jag på att tvätta och sedan ska jag iväg på lite småärenden, jag tänkte även prova på Yoga ikväll. Det sägs att det ska vara bra och att man lär sig att slappna av, det skulle jag behöva lära mig. Jag tänkte även bocka av ett av mina mål idag, baka frallor! Men först måste jag få tag på min farmor och få reda på receptet.

Annars så har jag beställt hem 5 nya böcker nu på morgon också tills operationen. Jag tänkte att helgen förmodligen kommer tillbringas i sängen och då kan det vara skönt att ha något att läsa, jag älskar verkligen att läsa, det känns som man följs med in i en fantasivärld och de flesta tankar kan jag då lägga åt sidan.

Hoppas dagen får en lika bra fortsättning som min morgon fick!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jaha, måndag igen.

Helgen har varit riktigt bra, det har varit skönt att åka upp till Gällivare och umgås med Villes familj och komma iväg från Umeålivet ett tag. Men... idag, det har inte varit min dag idag. Imorse var jag iväg till min psykolog och pratade och fick träffa en läkare, det gick faktiskt väldigt bra!

Sedan åkte jag hem och drabbades av en sjuk ångestattack, det kröp i hela kroppen, jag kunde inte slappna av, jag mådde illa och hade en väldig oroskänsla i kroppen. Det höll i kanske 30 minuter sedan började de släppa sakta men säkert. Vanligtvis brukar jag lägga mig ner och räkna till tio, på det sättet så brukar ångesten släppa, men inte idag. Jag tror det också gav mig lite mer panik än vanligt och jag visste inte riktigt hur jag skulle bearbeta det som jag kände. Efteråt så kände jag mig svimfärdig av bara tanken att resa mig upp ur sängen, så jag låg kvar till Ville kom hem från jobbet.

Trots detta så fick jag endå en helt okej kväll. Ville fixade mat åt mig när han kom hem och sedan gick vi ut och gick en promenad i elljusspåret, jag fick ha på musik på högsta volym och andas in lite frisk luft, sådant gör att jag mår lite bättre. En 20 minuters promenad kan faktiskt göra mycket för både kroppen och hjärnan, synd att mitt knä ska göra så satans ont hela tiden. MEN det blir förhoppningsvis bättre på fredag, då jag ÄNTLIGEN ska få operera mitt knä. Det ser jag fram emot.

Jag har även satt upp några mål för veckan som jag täntke dela med mig utav. Dom kanske låter löjlig eller väldigt lätta för er, men för mig är det stora utmaningar. Mina mål för veckan är.

  • Baka frallor
  • Försöka ta en promenad varje dag fram till fredag
  • Nåla upp gardinerna hemma och städa (Sådana "ta tag i saker" är grymt jobbiga för mig, men det ska jag fixa!)

Dessa tre mål ska jag fixa denna vecka! Det skulle göra så jag blir så stolt över mig själv. Ett steg i taget, det är så man får se det.

Nu ska jag avsluta denna kväll med att spela lite tvspel tillsammans med Ville sedan ska jag förhoppningsvis få sova inatt. Ha de bra!

​En bild på på mig och Ville tillsammans få avsluta detta inlägg! Kan iallafall vara så lycklig över som får ha en så stöttande pojkvän som jag har. Hade inte klarat allt detta utan honom. 

Likes

Comments

Hej!
Igår tog jag och Ville bilen upp till Gällivare, vi har nämligen blivit bjudna på ett dop vi ska gå på idag. Vi åker hem imorgon redan så det blir en snabbvisit här uppe.
Det är bara 8 grader och riktigt höstväder, vilket jag tycker är hur skönt som helst.

Skönt att få släppa skolan över helgen och bara njuta. Så det tänkte jag fortsätta med nu medan jag har chansen.
Ha en bra dag!

Likes

Comments

Hej!
Som rubriken säger så har detta inte varit en av mina bästa dagar. Som jag skrev tidigare så började dagen dåligt. Min klasskompis kom hit idag och vi fick faktiskt allt arbete klart vilket var så skönt! Så helt åt helskotta har inte dagen varit endå.

Sedan mot kvällen så kände jag att ångesten sakta men säkert började tränga sig på igen. Det som skiljer sig kring mina ångestattacker när jag började få dom för ca 8 månader sen och nu, är att nu har jag börjat lära mig hur hur jag ska hantera den.
Förövrigt så har jag varit rätt orkeslös denna dag, men nu när jag haft två riktigt bra dagar så lär jag även komma ihåg att inte gräva ner mig för mycket när de dåliga dagarna kommer. En grej jag brukar göra när jag känner ångesten komma är att bara lägga mig ner, fokusera på min andning och tänka att det inte är hela världen att ångesten kommer. Jag vet nu att jag är starkare än vad jag tidigare trodde och jag tänker inte låta den där förbannade ångesten vinna över mig något mer.

Som tur är har jag min pojkvän här som kan lugna ner mig och göra mig glad. Så nu tänker jag checka ut för idag och hoppas på att morgondagen blir en bättre dag!
Gonatt på er.

Likes

Comments

​Godmorgon! 

Denna dag började inte särskilt bra, vaknade med huvudvärk och en allmän dålig känsla i kroppen. Idag kommer en klasskompis hit för att jobba med ett grupparbete, vi blir förhoppningsvis klar idag vilket kommer att bli väldigt skönt! 

När jag vaknar upp med en dålig känsla i kroppen så brukar jag nu för tiden tänka att det bara kan bli bättre. Jag brukar även försöka att få en lugn morgon så jag hinner samla ihop mig själv och få lite lugn och ro, har vi till exempel en föreläsning i skolan så brukar jag välja att vara hemma istället, just för att jag inte ska pressa mig själv för mycket. Om jag pressar mig själv för mycket så blir jag trött och utmattad alldeles på engång och hela veckan blir oftast förstörd. Det förstod jag inte i början, då pressade jag oftast mig själv till 120, träffade vänner, gick i skolan och tränade och kollapsade sen när jag kom hem och kunde ligga däckad i 2-3 dygn. Jag börjar sakta men säkert lära mig mina egna gränser och framförallt lära mig att säga nej till olika aktiviteter när jag känner att orken är som bortblåst. 

Även fast dagen började dåligt har jag bestämt mig för att det här ska bli en bra dag!


Likes

Comments

Hej!

Idag har jag bestämt mig för att starta en blogg. Igår skrev jag ett facebook inlägg och gick för första gången ut med att jag just precis nu går igenom en väldigt jobbig period i mitt liv. Jag öppnade mig själv för första gången och pratade om psykisk ohälsa. Att leva med utmattningsdepression och ångest, det är inte lätt. MEN det är något som jag vet att jag kommer bearbeta bättre genom att prata och skriva om det.

Innan jag öppnade mig om detta, och innan jag vågade erkänna för mig själv hur jag egentligen mådde innerst inne, så skämdes jag. Men nu, så känner jag att för lättare kunna bearbeta detta och för att fler ska våga prata om psykisk ohälsa så vill jag berätta för er om just min resa och mina tankar.

Jag tänkte börja med att presentera mig själv för er, för det kanske vore intressant att veta lite mer vem jag är.

Jag heter alltså Emma, är 22 år gammal och just nu bor jag i Umeå där jag precis börjat mitt andra år på studie och yrkesvägledarprogrammet. Jag har precis flyttat in i en trea tillsammans med min pojkvän som jag har haft sen 1,5 år tillbaka. Jag kommer ursprungligen från Sandviken, en liten stad utanför Gävle. Flytten till Umeå har inneburit mycket för mig, både bra och dåliga saker. Men just nu så stormtrivs jag här! Programmet känns rätt och Umeå framför allt som stad känns helt rätt. Jag har även min familj, min mamma, min pappa och min lillasyster. Jag har också två katter, men dom bor hemma hos min mamma och pappa för tillfället.

Några saker som ligger mig nära om hjärtat är såklart min familj och mina katter, att träna är en annan sak som gör mig glad. Jag tycker också om att bara ta det lugnt tillsammans med min pojkvän och mina vänner och det mesta som har med sport att göra fångar mitt intresse.

Det var lite kort om mig, jag hoppas att ni vill följa med mig på min resa!

Här är en bild på världens finaste katter som jag saknar varje minut, Tindra och Zelda!

Likes

Comments