Så er mit udvekslings år kommet til sin ende og jeg rejser i morgen d. 5 juni kl. 15:25 fra Fort Smith til Atlanta, Georgia og så videre til Paris for så at ende hjemme i København igen tirsdag. :( Så det bliver en lang tur på de 16 timer. Selvfølgelig glæder jeg mig utrolig meget til at komme hjem og se familie og venner igen, men jeg kommer virkelig også til at savne livet herovre!! Det er så mærkeligt at jeg nu skal forlade det sted som jeg de sidste 10 måneder har kunne kalde hjem. Jeg kommer til at savne mine venner og værtsfamilie utrolig meget, men ved også at jeg forhåbentlig kan komme tilbage på college eller ferie.

I sidste weekend havde jeg en afskedsfest for pigerne, hvor vi var ude og bowle. Det var utrolig hyggeligt og virkelig trist at tage afsked. Jeg kommer virkelig til at savne fodboldtræningen, timerne i skolen og vores bowlingaftner. I dag holder vi min værtssøster Caroline's 14 års fødselsdag, hvor jeg også får mulighed for at sige farvel til resten af familien. Jeg ser bestemt ikke frem til at sige farvel til min værtsfamilie i lufthavnen i morgen. Det bliver nok, hvis ikke den hårdeste/sværeste afsked :( Jeg var så heldig og få en fuldstændig fantastisk værtsfamilie som "The Allens". De har behandlet mig som deres egen og jeg har virkelig fået et tæt bånd med alle mine værtsøskende og værtsforældre og jeg er virkelig taknemmelig for alle de oplevelser de har givet mig. Jeg har oplevet en masse nye ting og er blevet mere moden/selvstændig som jeg har kunne tage med i baggagen og som jeg ved at jeg vil kunne få glæde af fremtiden. Jeg har fået de vildeste oplevelser og jeg har virkelig fået udlevet min amerikanske drøm!

Der er ingen tvivl eller spørgsmålstegn på om jeg vender tilbage til vores lille by, Van Buren. Jeg håber at jeg kan komme tilbage til fodboldpigernes graduation i 2019, hvis ikke før :) Jeg vil også gerne sige tusind tak, til alle dem så har fulgt med i mit udvekslings år. Det været det bedste år i mit liv og er meget taknemmelig for at mine forældre vil give mig denne oplevelse. :) Jeg håber I har nydt at følge med og dette bliver samtidig også mit sidste indlæg herovre fra USA :(


Vi ses MEGET snart Danmark !!!


- Emma


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments


Så er det tid til endnu et indlæg herovre fra sydstaten. Nu er mit udvekslings år også snart ved at komme til sin ende, hvilket er så mærkeligt og virkelig trist. Jeg rejser om 3 uger tilbage til Danmark fra det sted, som jeg de sidste 10 måneder har kunne kalde mit hjem :( Jeg var i tirsdags oppe og sige farvel til min soccer coach og tak for en god sæson. Jeg kommer virkelig til at savne at være på stadium'et og træne med pigerne, men jeg er så glad for at jeg meldte mig til en sport herovre, og det er også et godt råd til kommende udvekslingsstudenter som læser med. Der er bare en helt specielt "spirit" ved at være en del af en af skolens sports faciliteter. Skolen slutter d. 26 maj, så der er også kun 2 uger tilbage af det. Vores seniors har også haft deres sidste dag, så skolen er ret tom i øjeblikket.

Her på det sidste har vi haft ret så vildt vejr. Vejret skifter dog utrolig meget, men jeg tror på at vi nu endelige har fået vores sommervejr, lige i øjeblikket er vi oppe på 30 grader hver dag, Yay! Det er virkelig også noget jeg nyder til fulde. I starten af maj måned var der gang i tornado sæsonen. Vi havde heldigvis ikke en som ramte os, men en masse veje som var oversvømmet. Vores tornado sirener gik i gang, men også vores telefoner kom med advarsler om at vi skulle søge shelter med det samme, så vi skyndte os ind i vores pantry, hvilket er det eneste sted i huset, hvor ingen af væggene vender ud mod huset. Vi stod der i omkring 30 minutter med radaren og efter de 30 minutter kunne vi gå tilbage i seng. En lidt søvnløs nat man fik til følge, ville jeg da indrømme.

I sidste uge var jeg med min værtsøster Caroline og værtsmor Jennifer en tur til Memphis i staten Tennessee, hvor vi besøgte St. Jude Children Research Hospital, hvilket er et hospital for kræftramte børn. (Jeg var der også tidligere på året i mit udvekslings år, og i kan læse mere uddybende om det lige her:) Caroline skal hvert år til et årligt check-up for at checke op på om der er nogle forandringer osv, da hun blev ramt af den skrækkelige sygdom som 2 årig. Sidste gang var det ikke muligt at komme ind og se hospitalet, men siden Caroline skulle have lavet undersøgelser, fik jeg da også en lille rundtur omkring på hospitalet. Det var utrolig hårdt at se alle de syge børn gå rundt med slanger viklet omkring dem og masker for deres mund, men jeg ved at St. Jude gør en fantastisk arbejde. Caroline's prøver var utrolige fine, og der var ingen tegn på at kræften kunne være vendt tilbage. Man får næsten altid beskrevet for sig at maden på et hospital ikke altid er helt så lækker, men hold da op, hvor blev jeg imponeret over maden som de serverer på St. Jude. Der er en kæmpe buffet, der har hver deres lille station, der var f.eks (Bakery area, Chicken & Burger area, Dessert area Salad area etc.)

Dette var et indlæg om mine oplevelser fra Tennessee og mine tanker om at mit år snart er ved sit ende. Håber alt er vel i DK, og så ses vi meget snart!
- Emma

Likes

Comments

Så er springbreak ovre, og det var så fantastisk! Som jeg skrev i mit tidligere indlæg var jeg blevet inviteret på et krydstogt sydpå af min søde værtsfamilie og det lev bestemt op til forventningerne. Det var en 5 dages tur med skibet Carnival Valor, med stop i Cozumel og Progreso i Mexico. Vi kørte tidligt om morgen søndag for at tage til "southern texas", her overnattede vi i Galveston, som er en ø i Texas. Det var så fedt et område, der var palmetræer over det hele og selvfølgelig også en strand, hvor vi så solnedgangen gå ned over os.

Dagen efter stod vi tidligt op for at komme hen til vores cruise terminal, hvor vi derefter kom af med bagagen og forbi security, som i den grad bragte minder frem fra da jeg sagde på gensyn til Danmark. Vi var ombord på skibet ved 1:00 tiden og derefter var det egentlig bare rundt og udforske skibet. Min værtsfamilie har selv været på andre krydstogte, men de har aldrig sejlet med skibet "Valor", så vi fik alle en ny og spændende oplevelse. Senere hen på eftermiddagen var der en stor "Sailaway party", hvor vores cruise director, Frankie satte op for vores DJ og så stod den ellers bare på dans og hygge resten af dagen. Henover dagen kunne man også være heldig at se delfiner som vi sejlede over den Mexicanske Golf.

Om aften på skibet var der såkaldte "Dive-in Movies", hvor vi sad ude på dækket og så film, det var utrolig hyggeligt og mega fedt!

Om onsdagen var vi på land igen og denne gang i Cozumel i Mexico. Cozumel, er meget kendte for deres strande med krystalklart vand, så der skulle vi selvfølgelig hen. Vi tog på den strand som hed Paradise Beach, hvor vi var i Kajak, stod på paddle boards og ude i vandet var der placeret forskellige bouncy slides, som vi selvfølgelig måtte prøve. Senere på dagen tog vi på forskellige markeder, hvor vi fik shoppet, fik vores hår flettede og min værtsøster og jeg fik også lavet en midlertidig tatovering med skriften Razorbacks, som er vores college footballhold her i Arkansas. Det var som sagt en dag i Paradise! :)

Dagen efter var endnu en dag i land og denne gang i Progreso i Mexico. I Progreso var vi på stranden, men mest af alt var vi ude og shoppe. Progreso er ikke lige så kendt for deres strande som i Cozumel, men i følge min mening og sammenlignet med de danske strande var det nu ret skønt! Vi fik shoppet en del i Progreso, mest af alt fordi de har nogle vilde tilbud som fx. 8 t-shirts for $20, det kan man altså ikke få det for i USA. Alt i alt var Progreso ret fedt!

Fredagen var egentlig bare en "Day at the sea", hvor vi slappede, svømmet og egentlig bare nød vores sidste dag ombord på "the valor". At have været på denne ferie med min værtsfamilie har været helt fantastisk! Jeg har oplevet så meget nyt og det er jeg så glad og taknemmelig for. Det har været en fantastisk tur og det bliver forhåbentlig ikke sidste gang jeg tager ombord på et krydstogt. Jeg har lavet en video om vores tur, så I kan få et indblik ombord på "the Valor".

- Emma

Likes

Comments


Så er det vidst på at tide at jeg får skrevet et indlæg! Jeg har simpelthen hen haft så travlt, og oplevet en masse nye spændende ting. Jeg har nu været i USA lidt over 6 måneder, hvilket betyder at jeg faktisk kun har omkring 3 måneder tilbage og dermed 10 skoleuger tilbage. Det er så vildt, hvor hurtig tiden er gået! Vores fodboldsæson er endelig begyndt og vi er også så småt begyndt at spille kampe. Indtil videre har det været lidt af en rutsjebanetur. Ud af de kampe vi har spillet har vi kun vundet en, men vi kommer så stærkt igen og det er utrolig fedt at mærke stemningen og få den helt rigtige "team spirit". Jeg skal selv spille på torsdag, hvilket jeg glæder mig så meget til!

Vejret herovre har været utrolig mærkeligt. Den ene dag dag kan vi have 25 grader og den anden 15, så det svinger utrolig meget. Vi har været præget af tornadoer og såkaldte "tornado warnings". Det må jeg indrømme har været en smule skræmmende. I sidste uge gik tornado sirenerne i gang, da kl. var omkring 22:00 om aften, hvor min værtsmor vækkede os og derefter måtte vi altså "gemme" os i the pantry. Sirenerne slukkede efter 30-40 minutter og derefter kunne vi gå tilbage i seng, men må indrømme at jeg ikke fik så meget søvn den aften. Heldigvis udbredte det sig ikke, men var bare en voldsom storm.

I slutningen af februar var min værstsøster Caroline og jeg også til Miss VBHS Pageant, som er et show, hvor nogle af skolens elever kæmper om at blive Miss VBHS. De skal vise, hvad de vil tage på til casual wear og evening wear og derefter skulle de ud i en spørgerunde. Debbie, vores captain i soccer var en af de nomineret og hun løb af med en flot tredjeplads. Det var en virkelig sjov oplevelse.

På fredag, står den endelig på Spring Break til os herovre, hvilket jeg er enormt spændt på! Min søde værtsfamilie har nemlig inviteret mig på krydstogt til Mexico med dem og jeg glæder mig helt vildt! Vi kører tidligt om morgen, søndag, ned gennem Texas for så at overnatte i Houston også kører vi videre nede for at tage på vores krydstogt. Jeg har aldrig selv været på et krydstogt før, men det noget min værstfamilie holder meget af, så jeg glæder mig utrolig mig!

Her i går var vi var ude og spise på Fuji, som er et Japansk steakhouse, det var helt vildt godt og noget af en oplevelse. Vi fik det i restauranten som hedder "Hibachi", hvor man sidder rundt om en grill, hvor du derefter kan se, hvordan kokkene laver maden. Det var meget anderledes og en fantastisk oplevelse. Jeg vil indsætte en video eller også kan I se denne video: https://www.youtube.com/watch?v=YEV83xfH1zQ - som viser præcis, hvordan det foregik.

Det var en lille opdatering herovre fra skønne USA!- Emma

Likes

Comments


Så er det blevet tid til endnu et indlæg, og som altid har jeg haft endnu en fantastisk uge! Her i fredags havde jeg min såkaldte "Sweet sixteen", som er en stor begivenhed her i USA. Jeg fyldte 16 i fredags, hvor jeg startede dagen ud med fødselsdagssang fra pigerne i skolen og derefter kom vi hjem og gjorde os klar til min sekstenårs fest om aften. Jeg havde inviteret mine venner og værtsfamilie ud og bowle, hvilket var den sjoveste og fedeste aften! Der blev sunget fødselsdagssang og vi fik bowlet en masse. Jeg fik også den fedeste og flotteste cookiekage, som i kan se på billedet i venstre hjørne.

Det var utroligt sjovt og anderledes at holde min fødselsdag i USA, men jeg er utrolig glad for at jeg havde muligheden for at tilbringe den med min amerikanske familie og venner :). I dag, søndag stod min værtssøster Caroline og jeg tidligt op for at gå til byen og få morgenmad på Starbucks, hvilket var utrolig hyggeligt! I morgen begynder endnu en skoleuge og i morgen skal vi have taget billeder til soccer, hvilket jeg glæder mig til.

Dette var et kort indlæg om min sekstenårs fødselsdag her i USA :)- EmmaLikes

Comments


5 måneder er gået og halvdelen af mit udvekslingssår er dermed også ovre. Tiden herovre er gået helt vildt stærkt! Det har virkelige været nogen fede måneder og jeg glæder mig til at se, hvad resten bringer. D. 6 januar var den første dag med sne her i Arkansas, hvilket betød snedag. En såkaldt "snowday" her i USA er, hvor man får fri fra skolen, hvis busserne ikke kan køre på vejene, hvilket var virkelig fedt! Hele dagen stod på leg i sneen, da det er sjældent at sneen falder her i sydstaten.

Vejret herovre er også virkelig mærkeligt! Den ene dag kan vi have 5 grader og den anden have 24 grader, så vejret svinger utrolig meget, men jeg glæder mig godt nok til at vi får det varme vejr igen. I skolen er soccer sæsonen begyndt, hvilket er så fedt! Det betyder dog også at vi træner helt til kl. 4.30 hver dag, hvilket er super hårdt! Vi får også snart vores uniformer, som jeg glæder mig til og selvfølgelig også til at vi begynder og spille kampe.

Min organisation MyEducation har oprettet en snapchat, hvor vi udvekslingsstudenter laver såkaldte "takeovers" i en uge for at vise vores hverdag osv. Vi er udvekslingstudenter fra over alt i verden, hvis dette kunne være interessant for dig så tilføj dem på: myeducationdk - Jeg laver en takeover d. 13/2-17/2, så følg mit udvekslingssår tættere på! På fredag er det også min fødselsdag, hvor jeg fylder 16 år. Jeg glæder mig til at opleve en anderledes og amerikansk fødselsdag!

Et lille indlæg omkring min hverdag og opdatering herovre fra USA- Emma

Likes

Comments


Så er vi sprunget ind i år 2017, hvilket er så vildt at tænke på! 2016 har været et fuldstændig fantastisk år fyldt med fantastiske oplevelser. Jeg startede min rejse som udvekslingsstudent i USA sommeren 2016, og jeg må indrømme at det har været den bedste beslutning jeg har taget. Selvfølgelig har det haft sine "ups and downs", men de 4 måneder jeg har været her, har været helt fantastiske. Jeg lever under nye forhold, møder nye mennekser og møder en ny kultur hver dag.

Jeg håber at I alle har haft en fantastisk aften og holdt en brag af en fest sammen med dem I holder af. Amerikanere gør ikke så meget ud af nytårsaften, som vi gør derhjemme med fyrværkeri, tre-retters menu etc., men herhjemme stod den på hygge med små appetizers som chips with cheese dip, chicken etc. Vi spillede board games også lærte jeg dem en lille dansk tradition når klokken slår midnat. Jeg fortalte dem at hjemme i Danmark, hopper vi (bogstaveligt talt) ind i det nye år, så mine værtssøskende og jeg hoppede os ind i det nye år, hvilket var utroligt sjovt.

Jeg ser utrolig meget frem til år 2017, med endnu flere oplevelser, etc. Det også lidt vildt at tænke på at jeg i år skal hjem igen! Jeg vil også gerne sige tusind tak til alle jer som stadig følger med i mit udvekslingssår! Et lille indlæg om året og min amerikanske nytårsferien. :)- Emma

Likes

Comments


Så er julen ovre og den har været helt vildt god og en smule anderledes. :) Det har været en fornøjelse at fejre den med min amerikanske familie og jeg er så glad for at have fået muligheden for det. D. 24 december, juleaftensdag havde vi en julefest hos min værtsmors mor, også bedre kendt som mamaw, hvor hele familien var inviteret til julemiddag. Det var små appetizers som kylling fra Zaxby's, chips with cheese dip, brisket, double eggs etc. Det var utrolig lækkert og meget anderledes fra den tradtionelle danske julemad. Efter det blev der også serveret en masse små desserter som pies, cookies, chocolate lasagna etc.

Efter det fik vi taget en masse familiebilleder foran juletræet og et fællesbilllede, som ses i højre hjørne. Da alle gæsterne var gået åbnede vi vores gaver fra mamaw, hvor jeg var så heldig at få en såkaldt Van Buren jakke, soccer sokker, van buren high school headband og hue. Da vi havde åbnet gaverne hos mamaw tog vi hjem for at hoppe i vores pyjamas og åbnede resten af gaverne fra familien. Jeg er helt vildt taknemmelig og meget overrasket over alle de flotte og fantastiske gaver jeg har fået af min værtsfamilie. Jeg fik en mascara, Fifa 17, Rihanna, the creeper shoes, som jeg var helt vild overrasket over at få, en fodbold og ikke mindst mit armbånd, som har den grønne skolefarve med Van Buren High School indgraveret og mit forbogstav E. Inde i armbåndet er der indgraveret mit udvekslingssår og initials. Et super fint armbånd, som allerede betyder en hel del.

D. 25 december, hvilket er "Christmas Day" her i USA, vågnede vi op til gaver fra julemanden. Her fik vi et pyjamas sæt, vanter, hue, armbånd og en jakke. Vi var også til en julemiddag den dag hos min værtsfars bror og hustru, hvor der var kalkun, mash potatoes, gravy, beans, rolls etc. Efter det var det tid til den tradtionelle pickel konkurrence, hvor man skulle finde "the pickel ornament" på en af de 4 juletræer, som der var i huset. Jeg var så heldig at jeg fandt julekuglen først og dermed vandt noget chokolade. Efter konkurrencen var det tid til at få åbnet de sidste julegaver fra resten af familien.

Her var jeg så heldig at få en Arkansas hoodie, Arkansas trøje, makeup taske med mit navn på og et sæt med makeupbørster. Det var en utrolig hyggelig dag! Det har været utrolig fedt at fejre jul på rigtig amerikansk manér og jeg virkelig nydt det. Vejret var også meget anderledes. Vi havde omkring de 20 grader juleaftensdag og det gode vejr fortsætter, yay! Det var en lille opdatering om min amerikanske jul og hvordan den blev fejret. Jeg synes selv at det var ret sjovt at opleve juleaften på den anden side af atlanten!- Emma


Likes

Comments


Så det blevet tid til endnu et indlæg herovre fra skønne USA! Nu har jeg været her i 4 måneder og tiden er simpelthen fløjet afsted! Det er så vildt at tænke på at jeg snart er halvvejs igennem mit udvekslingsår!! Men jeg nyder simpelthen tiden herovre. Nu det snart jul og jeg må da indrømme at det er lidt mærkeligt ikke at skulle holde jul hjemme i dk med familien, men når det så er sagt glæder jeg mig utrolig meget til at opleve en anderledes jul med min fantastiske værtsfamilie!

Lige inden, juleferien mødtes jeg med alle de andre udvekslingsstudenter på skolen pga. yearbook. Den såkaldte yearbook, er en bog som samler alle ens minder fra skoleåret og dermed også lidt om hvordan skoleåret har været med fodbold kampe, cheerleading osv. Vi har været så heldige at vi får vores egen side i yearbook'en, hvilket er utrolig spændende. Sidste mandag havde vi en julefest til soccer, hvor vi spillede en masse små julespil, spiste pizza og egentlig bare hyggede. Det var utrolig fedt og en god afslutning inden sæsonen begynder i januar, hvilket jeg glæder mig vildt meget tid! Vi har dog også fået at vide at træningen foregår fra 2:00 PM til 5:00 PM hver dag. :)

I sidste weekend fik vi fornøjelsen af at se "The Hodo's Christmas Light", hvilket var en virkelig fed oplevelse. The Hodo's er meget kendte her i Van Buren for deres julelys. De har også deres egen radiokanal, så når lys showet begynder kan man køre forbi i sin bil med radioen tændt. Samtidig med det er det også min værtsmors mormor og morfar som sørger for showet :) Jeg fik desværre ikke en video af det selv, men fandt en video som beskriver deres vilde julelys - https://www.youtube.com/watch?v=w1MaOvvWBVw

I søndags var vi til vores første julemiddag hos min værtsfars mor. Det var utrolig hyggeligt og fik super lækker mad. Jeg vil selvfølgelig skrive et indlæg om, hvordan min jul har været og hvordan den blev fejret i næste uge.Jeg ønsker Jer alle en rigtig glædelig jul :)

- Emma


Likes

Comments


Så det blevet tid til endnu et lille indlæg. Denne uge har virkelig stået i kalkunernes tegn. Denne uge har stået på thanksgiving break, hvilket vil sige at vi har været til en del middage med familien og holdt fri fra skolen i en uge. Nu er thanksgiving kommet til sin ende og jeg tænkte at jeg lige vil dele ud af mine oplevelser. Det har været utrolig sjovt at opleve på rigtig amerikansk manér, hvordan thanksgiving afholdes.

Vi har været til 4 forskellige middage og de har allesammen været en fornøjelse! På selve thanksgiving day var vi hos min værtsmors mor, hvor vi var omkring 45 mennekser. Det var utrolig hyggeligt og der var ikke et øje tørt! Noget jeg har lagt mærke til er at amerikanerne ikke bliver hos familien i flere timer, som jeg er vant til hjemmefra i Danmark. Vi var måske hos hver familie i 2 timer, hvor man derefter tog hjem igen. Jeg har vedhæftet billeder så I kan se lidt af den mad, man spiser på Thanksgiving, men også til jul.

Apropos jul, så er vi så småt begyndt at pynte op til jul herovre og hvert hus herovre har da også fået julepynten op at køre. I fredags var Caroline og jeg i biografen for at se Trolls, utrolig hyggelig film og ret sjovt at den er baseret på de danske dam-trolde. I går lørdag kunne jeg fejre at jeg har været her i 100 dage, hvilket er så vildt! Jeg har haft nogen fuldstændige fantastiske dage og jeg er så taknemmelig til min amerikanske familie og selvfølglig også min familie hjemme i Danmark for at have givet mig denne mulighed om at være en udvekslingsstudent. :)

Lige nu er vi på vej til den sidste thanksgiving middag i denne omgang hos min værtsfars far og det glæder jeg mig utrolig meget til!- Emma


Likes

Comments