Museums of London

Precis bredvid Millenium bridge ligger det berömda Tate Modern (länk) som jag har hört mycket gott om, både från värdis och från Moa och Jonna som besökte det här om dagen. Detta är precis som V&A museum gratis och här får du se allt från underliga skulpturer till vackra tavlor.
Bankside, London SE1 9TG

The British Museum är ett museum som jag personligen skulle vilja besöka på grund av att byggnaden är så ball på insidan. Sedan kan det också vara en rolig grej eftersom vi bor i just England, perfekt en typiskt regnig dag. Även detta är gratis.
Öppet varje dag mellan 10 till 17.30 på Great Russell Street, London WC1B 3DG.

Ett museum som jag och Moa besökte i veckan är Victoria & Albert Museum, vilket jag lade ut bilder på. Har dock bestämt mig för att gå tillbaka och denna gången - förboka en biljett till den stora Alexander McQueen utställningen som pågår för tillfället. Resten av museet är gratis men dessa speciella utställningar kostar, då går också en del av priset på biljetten till välgörenhet. Museet har den bästa shoppen också! Fick med mig lite smått och gott av allt som fanns där. Allt från böcker, pennor till örhängen som är signerade just McQueen.
Adressen är Cromwell Road, London SW7 2RL.

London är ju framförallt känt för sina röda klassiska dubbeldäckare som finns överallt i staden. På London Trasport Museum finns det mesta som har med transport och London att göra. Arkivet börjar redan för 150 år sedan. Kan vara intressant om man ha tid över. 
Covent Garden Piazza, London WC2E 7BB


Hoppas ni fick lite kulturellt sug av att läsa detta inlägg. Glad påsk på er också förresten!!
XX

Gillar

Kommentarer

blommansofia
,
det är tate Britain som har om Mcqueen 😊)