Header

Hej allihopa idag hade jag tänkt visa lite bilder på dyra saker och nästan likadana saker men billigare!


Hoppas ni fick lite hjälp med att hitta likadana saker men billigare så ses vi nästa inlägg!

Hejdå!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa idag tänkte jag ge er en kod (hittade koden hos Kenzas blogg) på Nelly.com

Du får 20% rabatt på alla märken som börjar namnet med NLY.


Så shoppa loss!

Hoppas ni blev glada av detta inlägget så ses vi nästa inlägget!

Hejdå!

Likes

Comments

Hej alla bästa läsare♡
Idag har det verkligen regnat och snöat bara. Så jag och min föräldrar bestämde att vi skulle va i Strängnäs än att åka till Eskilstuna. För det var verkligen jätte dåligt väder. Så idag köpte jag mest saker jag köpte. Och lite (när jag säger lite så menar jag mycket, hehe😂) saker jag jag köpte hade jag inte tänkt att köpa men det blev ett par saker till. Det kommer er haul i nästa inlägget. Och idag har jag bara städat idag och möblerat om lite saker i mitt rum. I flera timmar höll jag på att städa och kolla på film samtidigt. Nu har jag tänkte köpa nya mattor till mitt rum. För jag vill ha ett fräsch rum och då bestämde jag att jag skulle mest ha färgerna vit och rosa i mitt rum. Det var det jag gjorde hela dagen och jag blev nyss klar.
Jag hoppas ni blev glada av det här inlägget så ses vi i nästa inlägget♡
♡♡Hejdå♡♡


Likes

Comments

Hej allihopa jag hade tänkt göra ett inlägg om "look of today" varje dag. Så jag kan uppdatera lite mer och då har jag något mer att blogga om.

Tröjan: H&M
Byxan: H&M
Plånbok: ?
Skor: ?

Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi♡
♡♡Hejdå♡♡


Likes

Comments

Hej allihopa!
Idag är det fredag, den här dag är en av mina favoriter det första är för det är bästa lektioner vi har, sen så kommer det alltid ut ett nytt avsnitt ut på The Vampire Diaries och sen är det fredagsmys!

På Mentorstiden (den första lektionen) då pratade vi mest. Sen på NO:n (andra lektionen) då pratade vi om matensvägar och jobbade lite om det, ÄLSKAR NO! Men nu har vi bara NO i 50 minuter så det är dåligt. Sen hade vi Teknik då så jobbade vi med lite frågor. Sen hade vi luch och då hade vi GRÖT, mums. Sen på rasten körde vi King👑 Sen dem sista lektionen hade vi vara svenska och på svenskan gjorde vi klart (dem sakerna man inte va klar med dem skulle man göra klart). Jag hade bara extra häfte kvar i engelskan.

Detta va min korta dag och nu ska jag göra min läxa sen ska jag kolla på The Vampire Diaries. Sen ska jag börja leta upp nya, bra engelska serier.

Hur har eran dag varit?

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej allihopa idag tänkte jag ge lite tips. Hur du kan få långt hår snabbt! För jag tror många vill ha lång hår men deras hår växer inte fort eller ditt hår är så slitet så du har typ förstört det så det inte kan växa så mycket längre eller att du har använt dåliga saker till håret så att du har täpat till där håret växer (roten till håret). 

Är du sugen på långt hårsvall, men tycker att det tar en EVIGHET för ditt hår att växa och oftast måste klippa topparna i samma takt som det växer?

Hur snabbt ditt hår växer beror mycket på dina gener, men det finns knep och vanor att ta till som faktiskt funkar när du vill få håret att växa fortare!

Men först måste du förstå hur ditt hår växer

Ditt hår går igenom tre faser. Tiden när det faktiskt växer, vilofasen (vanligtvis tre till fyra månader) och den sista fasen när det släpper från hårsäcken och faller av naturligt.

Självklart befinner sig inte alla hårstrån i samma fas samtidigt (vi har ju hår på huvudet hela tiden), men det kan vara bra att förstå var någonstans i växfasen ditt hår är så att du inte blir frusterad över att det tar tid för det att växa.

Förstå också vad som hindrar ditt hår från att växa

Dina gener avgör ju såklart till viss del hur snabbt ditt hår växer, men du kan förbättra din livsstil och val som du gör gällande ditt hår. Några av de mest kända faktorerna som hindrar hår från att växa är problem med sköldkörteln, hormoniell obalans, undernäring (till följd av tex snabba dieter, hård träning, brist på protein och järn) och stress.

Yttre påverkan bidrar såklart också. Vi utsätter dagligen våra hår för strama uppsättningar, varma verktyg och hårdhänta tag med borsten, vilket gör att det slits fortare än det växer.


 Så ger du ditt hår en kickstart inifrån

Inre balans

Ta dig en funderare över din inre hälsa. Hur är din form och energinivå? Hur mycket rör du på dig och hur ser dina måltider ut? För vissa kan det vara en idé att göra en hälosundersökning för att utesluta medicinska hinder och försäkra sig om att kroppen är i balans innan ma

Bra kost = längre hår

Elisabeth trycker hårt på hur viktig kosten är för att ditt hår ska må bra. "Det handlar om att ha bra balans och se till att äta lite från varje del i kostcirkeln. Är du vegetarian kan du till exemepl behöva balansera din kost med extra protein som baljväxer och linser. Kom ihåg att du helst ska få i dig protein både på morgonen och eftermiddagen.

Och här kommer ett viktigt tillägg. Försök att äta ofta. Om du ger din kropp näring tidigt på dagen och därefter ofta visar du att det finns så att det räcker till hela kroppen, till skillnad från att hoppa över måltider och äta en stor middag på kvällen. Vad som händer då är nämligen att kroppen lagrar och prioriterar all näring för de vitala mer viktiga organen, som hjärta, hjärna, lungor och lever, istället för att tillgodose de "mindre viktiga delarna" som tex hår, hud och naglar.

Hantera din stressnivå

Genom att träna, promenera eller meditera (vad som får dig att slappna av helt enkelt) håller du nivån av kortisol i kroppen på en jämn nivå. Kortisol är ett livsviktigt hormon, men för höga halter kan leda till hårförtunning och i synnerhet hos kvinnor då det blockerar östrogen. (Detta är en hel vetenskap och du kan läsa mer om kortisol här )

Så, se över din inre hälsa, ät bra, balanserat och varierat och lär dig att stressa ner så kommer du att se en förändring i din hårväxt inom tre till sex månader, menar Elisabeth.

Och det här kan du göra för att påverka utifrån

Minska värme, styling och kemiska behandlingar

Skona ditt hår. Alltså, minimera antalet färgningar, blekningar och slingningar på ett år, vrid ner värmen på dina stylingverktyg. Känns fönen som ett måste, kanske du kan ge ditt hår en ledig dag i veckan från stylingen? Och se till att röra på din hårtork när du fönar dig (håller du den still på samma ställe kan det bränna ditt hår). Använd ALLTID värmeskydd innan styling för att undvika att håret går av. Ett annat tips som sägs motverka att håret bryts av är att sova med håret uppsamlat i en hög, lös tofs.

Vitamin- och proteinboosta

Multivitamin håller uppe en bra balans av nödvändiga vitaminer i kroppen och ditt hår får den näring det behöver för att växa. Även protein (som ju hår består av) är något Elisabeth rekommenderar och då gärna sojaprotein-kapslar som hjälper till att bygga upp keratinet.

Glöm inte bort din hårbotten

Hårsäckarna i din hårbotten sitter lite mer än en millimeter under skalpen och är grunden för hälsosamt hår. Så precis som med hyn i ditt ansikte behöver din hårbotten omvårdnad. Elisabeth rekommenderar en hårmask en gång i veckan.

Tvätta håret ofta

Med torrschampo är det lätt att vänta ännu en dag med att tvätta håret. Detta är dock något som Elisabeth är emot. "Att tvätta håret regelbundet håller håret rent, men ännu mer viktigt, det håller hårbottnen ren. Och i ju bättre skick din hårbotten är desto bättre blir kvalitén på ditt hår." Inget hår mår bra av tilltäppta hårssäckar. Elisabeth rekommenderar tvätt varannan dag.

Fuktbomba

Precis som att hyn i ditt ansikte behöver återfuktas efter att du tvättat det behöver din hårbotten samma behandling. Leave in-balsam är ett enkelt och perfekt sätt att upprätthålla en sund och återfuktad hårbotten. Använd efter varje hårtvätt!

Tycker du att håret växer för långsamt? Inte så konstigt, i genomsnitt växer håret 1,2 cm per månad, men det varierar från person till person. MåBra har sammanställt de bästa knepen för att få håret att växa snabbare, bland annat delar experten Anki Sundin med sig av sina bästa tips!


Hur ska jag få längre hår? MåBra:s expert svarar:

Ät näringsrik kost! Viktiga beståndsdelar i hår, naglar och hy är protein och en rad olika mineraler som magnesium, kalcium, järn, zink, natrium och koppar.

Om du baserar din kost på kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter, nötter, frön, bönor, frukt, grönsaker, potatis, fullkornsprodukter och olja kommer du automatiskt att få tillräckligt med näring på tallriken.

Köp inte tillskott med kisel och annat som marknadsförs som extra bra för till exempel naglarna eftersom

"Ge din hårbotten en rejäl massage i ett par minuter när du schamponerar i duschen. När du är jäktad minskar tillförseln av näringsrikt blod, vilket gör att ditt hår växer mindre. Så, ta det lugnt! Gå på regelbundna toppningar varannan månad.

1. Använda rikligt med balsam varje gång du tvättar håret och schampo varannan dag.
2. När du ska skölja ur ditt hår – skölj håret med kallt vatten.
3. Vid lockning/plattning utav håret – använd en rejäl mängd med värmeskydd innan.

Hoppa över schampot!

Drömmer du om ett långt och vackert hårsvall? Ett hårstrå växer cirka en centimeter i månaden, men det finns smarta knep för att få håret att växa snabbare och på sikt få ett starkare och friskare hår.


Skäm bort med fukt
Ju bättre ditt hår mår, desto större förutsättningar har det för att växa snabbare och bli längre. Ett slitet hårstrå växer sämre och bryts också av fortare. Skämmer du bort ditt hår med en inpackning i veckan tillför du näring och fukt. Satsa på en inpackning som är anpassad för din hårtyp och applicera den i handukstorkat hår. Låter du dessutom inpackningen verka i en varm frottéhandduk blir effekten ännu bättre.

Ät nyttigt
En nyttig och allsidig kost är a och o om du vill att ditt hår ska växa snabbare. Se därför till att du verkligen får i dig nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter vid alla måltider. Undvik eller dra ner på så kallad skräpmat som innehåller mycket fett och salt. Det finns också särskilda vitaminkomplement att köpa, som sägs öka hårstrånas tillväxt. Satsa på sådana som innehåller silica, betakaroten och B-vitamin.

Massera loss
En rejäl hårmassage ser inte bara till att din hårbotten blir fri från smuts, gamla hudceller och olja, den sätter dessutom fart på hårsäckarna och blodtillförseln – vilket gör att ditt hår växer snabbare. Passa gärna på att ge ditt huvud en massage på 5-10 minuter nästa gång du löddrar loss med schampo.

Undvik värme
Varma stylingverktyg sliter på håret, så undvik sådana så mycket som möjligt och låt ditt hår istället självtorka. Måste du ändå dit med fönen, locktången eller plattången, se till att du först har applicerat en värmeskyddande produkt. Ett annat tips som ska motverka att hårstrån går av i förtid är att sova med håret samlat i en hög hästsvans.

Stressa mindre
Att undvika stress är viktigt för din hälsa och också ditt hår. När du är stressad minskar tillförseln av blod till hårsäckarna, vilket gör att ditt hår mår sämre och också växer sämre. Stressar du för mycket kan du tappa ovanligt många hårstrån, vilket gör att ditt hår känns tunnare. Vill det sig riktigt illa kan du utveckla stressjukdomen alopecia areata, vilket innebär att du tappar allt eller delar av ditt hår.

Toppa regelbundet
Att håret skulle växa fortare om du klipper det regelbundet är en myt, men däremot ser en regelbunden klippning till att ditt hår håller sig friskt. Att vänta flera månader mellan frisörbesöken gör visserligen att ditt hår hinner växa ut, men eftersom dina hårstrån troligen är så slitna måste du klippa av det mesta på en gång. Klipper du däremot topparna var 6-8:e vecka ger det alltså ett friskare – och på sikt – längre hår.

Att vara missnöjd med längden på sitt hår är vanligt bland människor över hela världen. Hur snabbt ditt hår växer styrs framför allt av dina arvsanlag du har, men som tur är finns det sätt att få håret att växa snabbare utan du behöver ändra dina gener. Genom att använda rätt hårprodukter, skydda håret från slitage och äta rätt vitaminer och mineraler kan du få håret att växa betydligt snabbare. I den här artikeln får du läsa några handfasta tips och råd om hur du bör sköta ditt hår för att det ska bli långt och vackert.

Använd ricinolja

Ricinolja från EcolivingDet enklaste sättet att få längre hår är att börja använda ricinolja. Det är en naturlig produkt som framställs ur växten ricin och har använts för att behandla hud och hår i hundratals år. Ricinolja återfuktar hårbotten och ger håret alla de näringsämnen som det behöver för att bli långt och vackert. Oljan har en laxerande verkan om den dricks, men kan användas i håret några sådana problem. Genom att använda en behandling med ricinolja en gång i veckan kan du få håret att växa upp emot 4 cm per månad.

Skydda håret från slitage

Om du vill att håret ska växa snabbt så är det viktigt att skydda det från slitage av två anledningar. Dels för topparna ska bli så slitna att du är tvungen att klippa dem och därmed göra håret kortare, och dels för att hårsäckarna i hårbotten inte kan tillverka maximalt med hår om hårbotten slits. Alla typer av värmebehandlingar sliter till exempel mycket på håret och bör därför användas så lite som möjligt. Om du ska använda platttänger, hårfönar eller andra värmeverktyg bör du använda ett bra värmeskydd för att skydda håret. Osis Smooth Glow är en relativt billig fönkräm som skyddar bra mot värme och är lätt att applicera i håret.

Fysiskt slitage är också en riskfaktor om man vill hålla sina toppar hela och friska. Att ha håret utsläppt gör att håret slits på ens tröja och mot stolsryggar bland annat. Att ha håret uppsatt skyddar mot sådan slitage, även om tofsar med hårda stålspännen också kan slita på håret. När håret är blött är det särskilt viktigt att vara försiktig med det. Om man torkar håret genom att gnugga det hårt med en handduk så är risken stor att man skadar det. Att krama ur håret försiktigt är en bättre idé.

Undvik uttorkande hårprodukter

Det finns även många hårprodukter som torkar ut och sliter på håret. Hårsprayer innehåller ofta starka alkoholer som är väldigt påfrestande för håret. Alkoholer med långa och ogrenade kolkedjor, så kallade fettalkoholer, är dock bra för håret. Två fettalkoholer som används i vissa hårdprodukter är Cetyl alcohol och Stearyl alcohol. Bland alkoholerna som torkar ut håret hittar vi dessa:

  • Ethanol
  • Denatured alcohol
  • Alcohol denat
  • SD alcohol
  • Propyl alcohol
  • Isopropyl alcohol

Ge håret alla näringsämnen som det behöver

Om du vill att håret ska kunna växa snabbt är det viktigt att ge det den näring som det behöver. Eftersom hårstråna är gjorda av protein, mer specifikt det svavelhaltiga proteinetkeratin, är det rekommenderat att äta mycket protein om du vill hålla håret starkt och friskt. Vitaminer är också viktiga för håret. Särskilt B- och C-vitamin är bra att äta i relativt stora mängder. Något som är bra att veta är att håret växer snabbare på sommaren än på vintern eftersom kroppens produktion av D-vitamin ökar när vi exponeras för solljus. Om du vill att håret ska växa så snabbt som möjligt även på vintern bör du därför se till att vara utomhus mycket även under vinterhalvåret.

Hoppas ni fick lite tips så hörs vi mina bästa läsare!

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej alla bästa läsare!

Idag fick jag en tanke, det var. Jag skulle inte inte fortsätta med min blogg om det inte skulle gå såhär bra på min blogg. Och såklart om ni underbara läsare inte skulle läsa min blogg då skulle det kännas för mig att det är helt onödan att jag bloggar.

Jag bloggar för det är jätte roligt och jag får också jätte mycket nya kunskaper som kommer hjälpa till mig i skolan t.e.x. att stava bättre och mycket mer.

Ni kommenterar så snälla kommentarer så att ni värmer mitt hjärta. Och jag blir full av glädje när ni säger så fina kommentarer.

Nu går det jätte bra på bloggen och det går så bra nu så jag har inte tänkt så mycket om att luta blogga som förut.

Detta va det korta inlägget och jag skrev detta inlägget för att ni ska veta lite vad jag tycker så hörs vi!

Hejdå!!

Gammal bild!

Likes

Comments

Hej i där här inlägget tänkte jag ge lite tips. Vad för enkla frisyr du kan gör på morgonen. Jag kommer bara vissa lite bilder hur man kan gör enkla frisyrer till skolan.


Hoppas ni fick lite tips så hörs vi!

Hejdå!​

Likes

Comments

Hej allihopa idag tänkte jag ge lite tips, hur du får låna naglar.

Hade tänkt skriva lite om hur du får längre och starkare naglar.

Om du vill ha starkare naglar så kan du lägga citron på . Lägg på dagligen för att dom ska bli starka . Du kan också använda genomskinligt lack på .Om du vill ha längre naglar så ska du fila dom dagligen . Det är som att klippa sitt hår , håret växer när man klipper topparna tillexempel. Om du har råkat bryta av din nagel och den blir kortare en alla dom andra så kan du mashera dina nagelband varje dag i cirka 10 sek . Jag tycker att det hjälper jätte bra . Om du vill ha längre naglar så kan du också äta tabletter . Dom kan man köpa på nån affär . Dom heter silica för hår , hud och naglar. Har aldrig ätit men dom är bra .Sen är det väldigt bra att äta bra och inte mycket skräp mat . För alltig man ter påvärkar ju allt från utsidan för naglarna växer innifrån och ut .Sen kan man äta olivolja ta lite mindre en en tesked  per dag . Det låter inte så hilma gott med det hjälper , om man vill ha långa och fina naglar så hjälper det väldigt bra . När man har ätit oljan kan du ju dricka ett hlas vatten efter. Sen är det också bra att dricka mycket vatten .

Ta i en skål med lite vatten, lite salt, lite olja och sen lite till salt sen blanda runt det. Sen ska du ha handen i smeten i 10 min-1 timme. Sä växer dina naglar snabbare.

Så det var lite tips om hur du får starkare och längre naglar . 

Hoppas att det går bra nu!

Hejdå♡Likes

Comments