Mysig måndag morgon

Hästar

Nu känner jag verkligen att jag har lov när jag inte behöver gå till skolan en måndag som denna.

Istället gick jag som vanligt upp tidigt för att släppa ut hästarna tillsammans med mamma och sedan åkte vi hem för att äta frukost.

Efter frukosten åkte vi upp till stallet igen för att mocka alla boxar, tömma vattenhinkarna, fixa höpåsar och fixa mat i krubborna.

Det var en väldigt fin vintermorgon imorse, det var minus 7 grader och bitande kyla. Det snöade även några flingor och solen började skina vilket gjorde att jag fick ännu mera känsla för vintern.

När vi hade fixat klart stallet tog vi först in Cashen och Boomi från hagen. Mamma skulle köra Cashen idag medan jag skulle rida Boomi bakom.

Efter att mamma hade selat Cashen och jag hade sadlat Boomi så gick vi ner till åkern. Där fick de gå konditionsträning och trava fyra varv vilket blev 4 km. Både Cashen och Boomi var väldigt lugna och så otroligt fina idag. Det var en väldigt mysig måndag morgon att starta dagen med att hästarna fick gå lugna konditionspass.

Näst ut på tur var Soffan som jag red själv. Igår fick hon gå konditionsträning så idag bestämde jag mig för en lugn ridtur med henne. Hon fick mest skritta en lång runda i skogen och fick trava korta sträckor där det gick. Hon kändes bättre idag än vad hon tidigare gjort vilket såklart var jätte positivt.

Tillsist så var det killarnas tur, mamma red Actionman och jag red Goodie. Även de fick gå konditionspass nere på åkern men fick bara trava 2 km. De var också jätte duktiga och kändes hur bra som helst.

Efter att alla hade gått sina träningspass fick de såklart belöning, varsin stor bunke mash att äta. Då blev de såklart glada och såg jätte nöjda ut.

Denna måndag morgon var precis en sådan som jag bara älskar, den var lugn, jätte mysig och såklart fick jag spendera den i stallet.

Gillar

Kommentarer